За соса
- 90 г тапенада от Нионс
- 1 чаша Мадейра
- 1 кг праскови “Оранже дьо Прованс”
Шпиковайте филето миньон с чесъна, нарязан на ламели, залейте със зехтина, добавете градинския чай и печете около 40 минути във фурната.
Преди да сервирате, разтопете сока от печенето с половин чаша Мадейра и тапенадата.
След като сте нарязали филето миньон, го залейте със соса и сервирайте веднага с обелените половинки праскови.
Заб.: Тапенадата е рецепта от кухнята на Прованс и Ница, състояща се главно от намачкани маслини, аншоа и тапени (каперси, на местния език). Може да се консумира върху канапета, върху филийки хляб, или като топите в нея зеленчуци, нарязани на пръчици.
За соса
- 90 г тапенада от Нионс
- 1 чаша Мадейра
- 1 кг праскови “Оранже дьо Прованс”
Шпиковайте филето миньон с чесъна, нарязан на ламели, залейте със зехтина, добавете градинския чай и печете около 40 минути във фурната.
Преди да сервирате, разтопете сока от печенето с половин чаша Мадейра и тапенадата.
След като сте нарязали филето миньон, го залейте със соса и сервирайте веднага с обелените половинки праскови.
Заб.: Тапенадата е рецепта от кухнята на Прованс и Ница, състояща се главно от намачкани маслини, аншоа и тапени (каперси, на местния език). Може да се консумира върху канапета, върху филийки хляб, или като топите в нея зеленчуци, нарязани на пръчици.