Valueable comments
Valueable comments - Weekly Editor's choice
коментар от:
от дата:
снимка:
Eто няколко насоки: 1. Къде да гледам? Композиция? Кадриране? 2. Какво се случва? 3. Има ли внушение? Какво е то? 4. Светлината "фотографска" ли е или е плоска? 5. Техниката подходяща ли е? Пейзажите искат затворена бленда и ранно ставане.
[1]  2  3  4  5  6  следваща   последна     
Valueable comments
Comment by:
Date:
Title:
С тази обработка се губи и колата, и архитектурата. Е, може и мониторът да ми е крив :) Поздрави!
Comment by:
Date:
Title:
Хубаво с лек наклон надясно!
Comment by:
Date:
Title:
Сухите треви и клонки във фона "разсейват". Ефекта им може да се намали с обработка, но в краен случай и с мярка. По-добре да се търсят начини да се избегнат при заснемане: подходяща (по-мека) светлина, като ранен час или облачно време, физическо премахване на сухите треви, намиране на подходящ ъгъл. Тази красива оранжево-червена линия по периферията на крилото, щях да я подсиля леко :) Харесва ми: -Композицията, фокуса, ДОФ-а и кадъра като цяло. Поздрави и успех!
Comment by:
Date:
И малко критика... Интересна атмосфера, в известна степен интересен персонаж... Но тук се крие и един проблем. Върху кое от двете пада акцентът? Върху човека или върху природните образувания? Мисля, че в конкретния случай по-добре би било персонажът да е по-важен и съответно по-разработен. Също така разделянето на кадъра на две еднакви половини /водата и пространството над нея/ не действа добре. Лично аз бих предпочел да има повече "пещерни" елементи, а човекът да е по-малък в това пространство. Така ще имаме и философски поглед, показващ незначителността на хората пред природата. Това е само примерно тълкувание, разбира се. Еднаквостта на светлината също не е от полза в конкретната ситуация, не че при тези условия е лесно да се намери по-добра осветеност. Едно допълнително прецизиране и степенуване на експозицията в роу файловете би направило снимката по-богата и по-нюансирана. Като прибавим и някои експерименти с цветната температура, възможностите ни за постигане на по-добър резултат определено се увеличават. Все пак сюжета е интересен е благодатен за добри фотографии... :)
Comment by:
Date:
Title:
Девойчето е чаровно на снимката, но кадрирането така през крайниците не е удачно за портрет, другата подобна снимка е за предпочитане.
Comment by:
Date:
Title:
Имаш хоризонт на височината на очите. Всичко под хоризонта е малкоразмерно и непринудено присъстващо. Всичко над хоризонта ти е величествено и грандиозно присъстващо. Върха на централната ти скална фигуа опира в хоризонта. Следващия път клекни за да я извисиш, да ограбва очите със своята масивност и величие. Поздрави!
Comment by:
Date:
Title:
Харесва ми,може би по-светла долна част с канала и гондолиерите е по-добре!?
Comment by:
Date:
Title:
Кадъра е разделен на три равни части. Чисто визуално това разчертава погледа и го вкарава в схема. За мен най драматичната част е средната по хоризонтала. Това засилва усещането ми за стремеж към безпогрешност. Този стремеж обаче клони към маниерност. И тук идва моят конфликт с похватите на автора. Акцента и най-силната част се оказва и единствената интересна. Винетирането е изключително грубо и напълно излишно за мен. Би било добре при това разграфяване на 3 равни часи, кадъра да стане квадрат, като удара остане леко в дясно!
Comment by:
Date:
Title:
Май ще съм първи в ролята на Критика... 1. Интересен момент, добре предаден технически, има и емоция и настроение... 2. Що се отнася до композицията, мисля, че трябваше да се потърси по-добро решение. В така показания кадър облаците и земята са почти равностойно позиционирани и поради пораждат определен определен "конфликт", който в известна степен омаловажава хубавите неща в снимката. Бих предпочел да има повече небе, повече драматични облаци, за сметка на терена от долу. Безспорно облаците са по-интересната част в тази ситуация и би трябвало да им се отдели повече внимание, повече място повече разработка. 3. Въпрос за лекото винетиране в ъглите – нарочно ли е направено или е обектива? Иначе има потенциал и при по-прецизно композиране би се получил добра фотография. Надявам се, написаното от мен да е полезно по някакъв начин. Поздрави!
Comment by:
Date:
Title:
Харесва ми пейзажа, но това съоръжение с въжетата ... бих се опитал да го избегна!
Comment by:
Date:
Идеята ми седи малко недовършена, какво точно съзерцава г-жата от влака? Дали храстите, или прозиращото зад тях населено място, или мъгливите хълмове отзад? Можеше да се вижда повече от лицето, ако целим да покажем определена емоция (може би носталгия?). Цветовете са бледи, заради мъгливото време, може би не си обърнал в черно/бяло заради шареното шалче, може би би могъл да десатурираш малко пейзажа вън.
Comment by:
Date:
Кадъра ми звучи. Но звученето е по-скоро от ударни инструменти. Много силно, много контрастно, много ясно и отчетливо. Със силни и нежни удари. Харесва ми перспективата, имам усещането обаче, че по-цялостно би стоял ако пространството отгоре, се изравни с пространството долу. Достатъчно силно е заявен пиедестала, слулптурата естествено се разрежда нагоре... оставеното пространство над нея обслужва едни други принципи и нагласи. Ако съкратиш пространството, кадъра ще придобие по-съвремена визия! Харесва ми!
Comment by:
Date:
Title:
Кроп. Може би квадрат, може би правоъгълник, но в момента въздуха и пространството е твърде много. Така губим детайл в портрета. Всичко останало е много добре :)
Comment by:
Date:
Title:
Изразително. Жалко, че лактите са излезли извън кадър.
Comment by:
Date:
Гот :) ... бих го кропнал отляво до квадрат :)
Comment by:
Date:
Title:
Въпреки златото, малко въздух в дясно може и да е в полза за кадъра.
Comment by:
Date:
Интересен е! Може да се опита и с малко повече острота....
Comment by:
Date:
Title:
Като цяло ми харесва, защото има емоция. Тук очите са най-силният елемент и ако се усили акцента върху тях, снимката ще се подобри доста. Пробвайте смел кроп през дясното рамо и челото, в пропорции близо до 1:1 (квадрат), конверт в BW + малко повече динамичен контраст, и мисля че ще се получи доста добре .
Comment by:
Date:
Title:
Загледах се, интересна ми е :) Мисля, че дисплея горе вдясно никак не ти трябва в кадър (дал си е светлината, но до там с него). Да, и малко от главата ще 'хвръкне', но май това няма да е косур :) Поздрави!
Comment by:
Date:
Title:
Хубав модел,но ъгълът под който е сниман прави краката къси.Може и да не съм прав,просто тава е лично мнение!Ще гласувам ,за да компенсирам за критиката :)
[1]  2  3  4  5  6  следваща   последна