Автор: DVisulas
Дата: 01-02-22 12:09
Здравей,
Аз ще прявя нещо подобно но на малко по- голяма площ (близо 30кв) за лична употреба и то именно за ютуб.
1. В това пространство можеш да се спрарвиш за дребни проекти, аз лично съм снимал в спалната си видео за тубата, не е никак удобно и практично, но става!
2. Масово DSLR и безогледалните апарати имат лимит от 30 мин за снимане, след което трябва да започнеш нов запис. Аз бих предпочел безогледален апарат. За начало, може да се снима и с телефон - виж точка 4.
3. Стените бих ги боядисал в сиво или черно, задължително матова боя, а тавана бих го направил бял, за да можеш евентуално да го използваш за отражение на светлина. Избягвай във всички случай цветове, които са близки до човешката кожа!
4. Най- важната част от видеата са ти осветлението и звука. При избор на лампи се следи "CRI" (Color Rendering Index), среща се при стандартние лампи и като "Ra", като гледаш да е 95+. добре осветена среда снимана с телефон най- вероятно ще изглежда по- добре, от лошо осветена с апарат.
Бюджетно осветление можеш да намериш или втора ръка (в секция базар категория видео) или от производители като Neewer и Godox. В сайта на neewer (neewer.com) често има намаления (дори и сега 25%), лично съм пазарувал от там, имат доставка от европа и идват до седмица артикулите, без да се занимаваш с митници. Имам 60 ватов моноблок със софтбокс от тях, както и лед панел и съм доста доволен, особено за цената им.
При избор на апарат, гледай да има жак за микрофон, ако не искаш да записваш звука отделно. Колкото по- близо до източника на звука е микрофона, толкова по- добро ще бъде и аудиото. Вариантите за микрофон са безкрайни, за някакъв съвет е добре да знаем бюджета.
За литература - не знам, всичко е много индивидуално при такива пространства.
Това студио искаш да го използваш лично, или да го отдаваш под наем?
|
|