Автор: vrobler
Дата: 11-08-18 01:25
Здравейте, да повдигна темата и при мен отведнъж се появи подобна дилема и нужда от нова конфигурация.
Та значи бях на почивка една седмица и връщам се и пущам настолния и ... запуши, замириса на изгоряло и край не работи. Слота на видеокартата и дъното нещо е укъсило . Видеокартата е все още в гаранция GTX 1060-196 битова e и утре ще я пращам предполагам ще признаят гаранцията, въпреки че по ней има два нагоряли пина .
Захранването е добре, но дъното тръгва, но не изписква и не минава теста - нищо със старата ати видеокарта , поставена в другия слот. На първия слот има прегорели пинове. Вероятно и контролер е заминал.
Та, въпросът ми е дайте съвет за нова конфигурация, като ще ползвам доста компоненти от стария - хардове и охлаждането за тях и видеокарта . Със стария обработвах видео 4К и всички програми на адобе , корел и давинчи, вървяха перфектно.
Нови ще са дъно, процесор , рам , кутия и водно охлаждане.
Изискванията за кутията са да прибира поне 5-6 хардиска, 2 ссд , дискрекордер и usb3.1 , на старата нямах тази усб екстра. Вентилаторите да са големи и тихи може и без вентилатори.
Дайте съвет за модел на i7 и съответно дъно за предпочитане е на асус и за клокване също.
Захранването ми е фортрон епсилон 80+ 700 вата.
Старият имаше яко водно охлаждане, не мога да намеря кутията и да си спомня името, а и едва ли ще пасни на новия слот, а е и на повече от три години служба.
Рам мисля за 32 с по-хубави тайминги четириканална.
Ориентировачнo дано ми излезе към 1500-2000 лв. Ще съм благодарен и да ми постните линкове от къде да видя и поръчам.
Публикацията е редактирана (11-08-18 01:42)
|
|