Три нови RF обектива - 24-105mm F2.8, 10-18mm F4.5-6.3, 200-800mm F6.3-9

02.11.2023 y.
Три нови RF обектива - 24-105mm F2.8, 10-18mm F4.5-6.3, 200-800mm F6.3-9

Canon Европа представя на пазара три революционни RF обектива и два нови адаптера за моторизирано варио, които предлагат обширни възможности за създателите на съдържание от всички нива, разширявайки техните творчески възможности.

Най-добрият хибриден обектив с два опционални адаптера за моторизирано варио

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z бележи важен напредък в технологията на обективите – такъв, който много фотографи и видеографи са чакали. Този обектив „всичко в едно“ замества няколко обектива – съчетавайки характеристики на студийни, кино и стандартни RF обективи, създавайки една наистина универсална концепция за обектив. Това е първият RF вариообектив, който съчетава специален пръстен за управление на ириса/диафрагмата и сервозадвижване чрез опционални адаптери за моторизирано варио.

Canon RF 24-105 mm

Той е проектиран да удовлетвори повишеното търсене в общността на професионалните създатели на хибридно съдържание, включващо снимки и видео. Този богат на функции професионален обектив е подходящ за заснемане на новини, документални филми, корпоративни прояви, сватби, събития и съдържание за социалните медии.

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z съчетава удобството и фокусния диапазон на обектива RF 24-105mm F4L IS USM с креативната светлосила на RF 24-70mm F2.8L IS USM – което означава, че вече не е необходимо да избирате между тези две силни страни, когато търсите перфектния кадър. Обективът включва също оптичен стабилизатор на образа за до 5,5 стъпки по-ниска скорост на затвора за несравнимо качество на изображението (до 8 стъпки, когато се комбинира със стабилизатора на образа на фотоапарата), осигурявайки запис на изключително стабилно видео без статив и високо качество на изображението при заснемане на снимки в динамични ситуации, като например сватби или събития. Пръстенът на гладко управление на диафрагмата (за видео) предлага фин контрол върху експонацията – всичко това съчетано с диафрагма с 11 елемента за красиво боке.

Новият обектив запълва празнината на пазара за хибридни обективи, предлагайки на професионалистите качеството, което търсят за заснемане на статично и видео съдържание.

Основни характеристики на RF 24-105mm F2.8L IS USM Z:

• Отлично качество на изображението и защита от атмосферни влияния за допълнителна издръжливост – заедно с резки изображения с висок контраст благодарение на четирите UD елемента за коригиране на хроматичната аберация
• Професионален електронен парфокален фокус и потискане на „дишането“ на фокуса за поддържане на постоянно зрително поле при запис на видео
• Регулиране на вариото без промяна на дължината на корпуса, което улеснява балансирането върху жиростабилизатор или дрон, подобрява устойчивостта на атмосферни влияния и осигурява по-гладка работа
• Гладко управление на диафрагмата чрез пръстен с 32 деления между стъпките (без щраквания) и бутон за освобождаване на заключването за позиция "Автоматично"

Функционалността на обектива RF 24-105mm F2.8L IS USM Z може да бъде разширена още повече с новите адаптери за моторизирано варио, които осигуряват по-голяма гъвкавост за видеографите. Адаптерите за моторизирано варио позволяват гладко регулиране на вариото и дистанционно управление чрез приложението Camera Connect на Canon или EOS Utility.

Адаптерът за моторизирано варио PZ-E2B разполага с 20-изводен конектор за варио/фокус, който позволява свързване към съвместими контролери за варио/фокус в студийни или големи среди за видеопроизводство – и дори е съвместим с ръкохватката за моторизирано варио ZSG-C10 на Canon.

Основни характеристики на адаптерите за моторизирано варио PZ-E2 и PZ-E2B:
• Ергономична ръкохватка за удобна употреба, когато е монтиран към обектива
• Опция за външно USB-C захранване за продължително снимане и по-бързо задвижване на вариото  
• Бутони за гладко управление на вариото в двете посоки
• Селектор за регулиране на скоростта на промяна на вариото
• Адаптерът за моторизирано варио PZ-E2B разполага с 20-изводен конектор, съвместим с контролери за варио/фокус на Canon и ръкохватката за моторизирано варио ZSG-C10

Най-компактният и лек ултраширокоъгълен вариообектив

Революционен за ултраширокоъгълна фотография и видеография, обективът RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM е проектиран за фотоапарати с APS-C сензори от системата EOS R и предлага диапазон на фокусното разстояние 10-18 mm, което го прави идеален за заснемане на пътувания, пейзажи, градски пейзажи и влогове.

RF-S 10-18 mm

Обективът осигурява изключителен оптичен стабилизатор на образа за до 4 стъпки по-ниска скорост на затвора – до 6 стъпки, когато се комбинира с вградения във фотоапарата стабилизатор на образа2. Това позволява на фотографите и видеографите да снимат с увереност без статив дори в условия на слаба светлина. В комбинация с режима „Цифров IS за видео“ той е перфектен за създатели на съдържание, снимащи без статив, които искат да използват по-широк ъгъл и да поберат повече в кадъра.

С тегло само 150 g този невероятно малък и лек обектив е идеалният спътник за вашите пътувания. Създателите на съдържание вече не трябва да правят компромиси, тъй като този обектив е чудесен както за снимки, така и за видео. Предлагайки превъзходно качество на изображението и високи характеристики, той е идеален за заснемане на зашеметяващи ултраширокоъгълни снимки.

Основни характеристики на RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM:

• Компактна и лека конструкция
• Идеален за заснемане на пътувания, пейзажи и влогове
• Оптичен стабилизатор на образа за до 4 стъпки по-ниска скорост на затвора – 6 стъпки в комбинация със стабилизатора на образа за фотоапарата2
• Чудесен избор за APS-C фотоапарати като EOS R10, EOS R50 и EOS R7
• Превъзходно качество на изображението и гъвкавост

Варио телеобектив с най-дългото фокусно разстояние

RF 200-800mm F6.3-9 IS USM е варио супертелеобектив за пълнокадрови фотоапарати, който ще направи революция в света на фотографията на дива природа и спортове. С невероятно максимално фокусно разстояние от 800 mm (в сравнение с максимум 600 mm при други обективи пазара), това е телеобективът с най-голямо увеличение за RF гнездо3.

Той е създаден да издържа на предизвикателни условия с уплътнения за вода и прах, което гарантира, че фотографите ще могат да заснемат спиращи дъха изображения във всякакви условия, и му дава несравнима гъвкавост.

Създаден за тези, които искат да усъвършенстват своята фотография и да постигнат непостижимото, този обектив е идеален за заснемане на перфектния кадър от всяка позиция. Неговият 5,5-стъпков стабилизатор на образа (до 7,5 стъпки в комбинация с фотоапарати EOS R с вграден стабилизатор на образа4), бърз автофокус, фокусен диапазон и оптична конструкция осигуряват заснемане на висококачествени изображения и видео, а голямото увеличение поставя малките обекти директно в кадъра.

Това е идеалният избор за ентусиасти, които искат да разширят границите на своята фотография на дива природа и спортове, заснемайки неща, които не са били възможни преди.

Основни характеристики на RF 200-800mm F6.3-9 IS USM:

• Уникален варио супертелеобектив за фотография на дива природа и спортове – идеален избор за любители и ентусиасти
• Оптичен стабилизатор на образа за до 5,5 стъпки по-ниска скорост на затвора – 7,5 стъпки в комбинация със стабилизатора на образа за фотоапарата4
• Диафрагма с девет ламели за красиво разфокусиран фон, висококачествена оптична конструкция и бърз автофокус
• Устойчив на атмосферни влияния за използване в предизвикателни условия

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.