Canon представи фотоапаратът EOS R100 и обектив RF 28mm F2.8 STM

24.05.2023 y.
Canon представи фотоапаратът EOS R100 и обектив RF 28mm F2.8 STM

Canon Европа днес представя EOS R100, специално създаден за онези потребители, които искат да съхранят безценните мигове, прекарани със семейството и приятелите и идеален за заснемане на важни поводи и специални спомени. Снабден с 24,1-мегапикселов APS-C сензор и технологията Dual Pixel CMOS AF, поместени в компактно и леко тяло, EOS R100 предлага зашеметяващо, но лесно за постигане качество на изображението, идеално за снимане в движение. Заедно с фотоапарата се представя и RF 28mm F2.8 STM – най-малкият и най-лек обектив на Canon в гамата RF – както и кабелът за отдалечено свързване OC-E4A, съвместим с многофункционалното чехълче на Canon.

Уловете момента

EOS R100 разполага с 24,1-мегапикселов APS-C сензор, който е няколко пъти по-голям от сензорите в най-високия клас смартфони и който предлага забележимо по-високо качество на снимките и видеото. Това не само осигурява безупречни цветове и невероятна детайлност, но също така позволява на потребителите да снимат в условия на слаба светлина и да постигат красиво и естествено боке с гладко омекотен фон за изолиране на обекта.

Наред с интелигентния автофокус на серията EOS R, моделът EOS R100 е оборудван и с технологията Dual Pixel CMOS AF с бързо и прецизно разпознаване на обекта и поддържа проследяване на очите на хора при използване на визьора или LCD дисплея, позволявайки на снимащия да бъде в крак с действието и да се съсредоточи върху важните аспекти на снимането. С честота на серия от снимки до 6,5 fps в режим „AF при единичен кадър“ и 3,5 fps в режим „Непрекъснат AF“i EOS R100 ви позволява да уловите безценния миг.

Canon R100

EOS R100 притежава по-добри характеристики за запис на видео в сравнение със смартфон или DSLR фотоапарат, предлагайки запис на 4K 25p видеоii, и представлява лесен за използване фотоапарат от базов клас, включващ всички предимства на системата EOS R. Моделът също така поддържа запис на Full HD видео с 60 fps и 720p видео със 120 fps – идеално за постигане забавен каданс с гладки движения за повече креативност при запечатването на почивки и ваканции. Също така надеждната технология Dual Pixel CMOS AF позволява разпознаване на лица и проследяване на очи при запис на Full HD видео.

Разкрийте своя потенциал

С компактната си конструкция и тегло от едва 356 gi EOS R100 е по-малък и по-лек от традиционния DSLR фотоапарат и е идеален за фотографите, които често снимат в движение. Удобният захват, електронният визьор, интуитивните бутони и потребителският интерфейс с указания позволяват на потребителя да бъде личният фотограф на семейството, без да е необходимо да е професионалист. Изпълняването на тази задача се подпомага от функцията „Творческа помощ“, което улеснява регулирането на ефекта „боке“, яркостта, контраста и баланса на цветовете.

Потребителите могат също така да експериментират с набор от аксесоари, като например иновативни RF обективи, микрофони и светкавици Speedlite, които значително разширяват творческите възможности. Съвместимостта с обективите RF и RF-S на Canon означава, че потребителите могат да разширят своите възможности и да бъдат креативни с по-широк отвор на диафрагмата.

Безпроблемно свързване и споделяне

Wi-Fi® и Bluetooth® свързаносттаi позволяват на потребителите лесно да прехвърлят изображения и видеозаписи към своя смартфон чрез приложението Canon Camera Connect за незабавно споделяне. Приложението също така позволява на потребителите да управляват фотоапарата дистанционно, докато Bluetooth връзката осигурява лесно управление чрез дистанционното управление BR-E1 или чрез смартфон – идеално за групови снимки и видеоклипове.

Представяме ви най-малкия и най-лек RF обектив с твърдо фокусно разстояние на Canon

RF 28 mm F2.8 STM е изключително компактен и лек ултракъс RF обектив с твърдо фокусно разстояние за пълнокадрови фотоапарати. Той е внимателно проектиран за оптимална работа с фотоапарати като наскоро пуснатия на пазара EOS R8. Лесно се побира във всяка фотографска чанта, може да се използва вместо капачка за тялото и е идеален за туристически и улични фотографи.

Неговото гъвкаво фокусно разстояние от 28 mm и широкият максимален отвор на диафрагмата F2.8 го правят подходящ за разнообразни ситуации. Широкият отвор на диафрагмата позволява снимане при слаба светлина и осигурява плитка дълбочина на рязкост за създаване на разфокусиран фон и изолиране на обекта. RF 28mm F2.8 STM е оборудван с комбиниран пръстен за управление и фокусиране, който позволява на потребителите лесно да регулират настройките и бързо да превключват към ръчно фокусиране, когато желаят. Нещо повече, STM моторът осигурява тихо автоматично фокусиране и гладки преходи на фокуса между обектите.

Комбинацията от фотоапарат EOS R и обектив RF позволява прилагане на различни настройки за корекция, подпомагащи начинаещите фотографи и видеографи, осигуряващи по-добро качество на изображението и позволяващи конструиране на по-малки обективи. Ефективното комбиниране на три високопрецизни асферични оптични елемента от формована пластмаса осигурява отлично качество на изображението и компактност, като същевременно свежда броя на елементите до минимум.

Като свръхкомпактен, лек и ценово достъпен вариант, RF 28mm F2.8 STM разширява гамата усъвършенствани обективи с твърдо фокусно разстояние на Canon за потребителите на системата EOS R, включваща още:

    • RF 16mm F2.8 STM
    • RF 24mm F1.8 MACRO IS STM
    • RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
    • RF 50mm F1.8 STM
    • RF 85mm F2 MACRO IS STM

Повече гъвкавост с новия кабел OC-E4A на Canon

OC-E4A е новият кабел на Canon за многофункционално чехълче, с каквото са оборудвани някои фотоапарати от системата EOS R, който позволява новата усъвършенствана гама от аксесоари да бъдат позиционирани на разстояние от фотоапарата. Той позволява многофункционални аксесоари, като например светкавици Speedlite, да се използват на разстояние от фотоапарата за правилно осветяване при снимане с вертикална ориентация, за да се предотвратят сенките и да се редуцира ефектът „червени очи“. OC-E4A може също така да осигури захранване за разнообразни устройства (напр. микрофони) и е проектиран за работа с обектива RF 5,2 mm F2,8L DUAL FISHEYE.

Canon R100

Canon R100

Canon R100

Canon R100

Canon R100

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.