Canon RF 10-20mm F4L IS STM - широкоъгълен вариообектив с автоматичен фокус

11.10.2023 y.
Canon RF 10-20mm F4L IS STM - широкоъгълен вариообектив с автоматичен фокус

Canon Европа днес обявява пускането на пазара на обектива RF 10-20mm F4L IS STM – ново попълнение в серията L за професионални фотографи и видеографи. RF 10-20mm F4L IS STM предлага неограничени възможности, като позволява заснемането на снимки с ултраширок ъгъл, осигурява ненадминато качество на изображението и се отличава с компактни размери.

Превъзходни снимки с ултраширок ъгъл

Обективът надгражда възможностите на съществуващата гама широкоъгълни обективи RF като най-широкоъгълния вариообектив с автоматичен фокус, създаван някога за пълнокадров фотоапаратi, със зрителен ъгъл до 130°. Благодарение на вариото с диапазон от 20 mm широк ъгъл до уникалния ултраширок ъгъл от 10 mm, потребителите вече могат да постигнат зрително поле, което е над два пъти по-голямо от това на обектив с фокусно разстояние 16 mm.

Вместването на по-голямо зрително поле в кадъра позволява постигането на впечатляващи изгледи за заснемане на драматични панорамни снимки. Фотографите могат да улавят повече от предния план, да заснемат тесни интериорни пространства и архитектура и да добавят дълбочина към пейзажите, а видеографите могат да бъдат по-креативни с впечатляващи въвеждащи кадри.

Всеки детайл точно такъв какъвто ви трябва

Новият широкоъгълен обектив осигурява несравнимо качество на изображението, постигайки невероятна рязкост и яснота без изкривявания.

Проектиран в съответствие с най-високите стандарти, RF 10-20mm F4L IS STM използва най-новата технология Peripheral Control Image Stabilisation (IS), която осигурява кристално ясни изображения без размазване дори в трудни условия на снимане или без използване на статив. Новата технология осигурява изображения без размазване от центъра до периферията на кадъра и предлага 5-стъпкова оптична стабилизация на образа или 6-стъпкова в комбинация с вградения във фотоапарата стабилизатор на образа. Ректилинеарната оптика на обектива осигурява рязкост и прецизност – така че правите линии остават прави дори в периферията на кадъра благодарение на усъвършенстваната оптична конструкция. Константният максимален отвор на диафрагмата f/4 осигурява прецизна експонация при всяка настройка на вариото, а усъвършенстваните оптични покрития свеждат до минимум отблясъците, от които често страдат ултрашироките снимки.

Ултракомпактен, ултрапреносим

Усъвършенстваната технология не затруднява използването. RF гнездото осигурява изключително качество на изображението и компактна конструкция на обективите, като позволява значително по-висока скорост и на предаване на данни между фотоапаратите и обектива.

С тегло от едва 570 g, RF 10-20mm F4L IS STM заслужава запазено място във фотографската ви чанта. Той е повече от двойно по-лек (610 g по-лек) и с 2 cm по-малък на ширина и дължина в сравнение с EF 11-24 mm f/4L USM – на практика новият обектив заедно с EOS R8 тежи по-малко от предходния EF модел. Всички тези предимства идват в комбинация с по-широкия зрителен ъгъл и новата IS технология – така че не само снимането в ограничени пространства е по-лесно, но и чантата ви е по-лека.

Създаден за професионалисти

Благодарение на превъзходното качество на изображението, по-големите възможности за широкоъгълни снимки и видео и олекотената конструкция RF 10-20mm F4L IS STM е съществено подобрение за фотографи и видеографи, които се стремят да издигнат своите способности на по-високо ниво. Въпреки че е идеален за пейзажи или архитектура, обективът може също така да улавя различни гледни точки при отразяване на спортни или други събития.

RF 10-20mm F4L IS STM може да издържи дори на най-суровите климатични условия, тъй като е устойчив на прах и влага за професионална употреба.

Основните характеристики и функции включват:

• Асферични, Super UD и UD оптични елементи (включително един асферичен UD елемент), които допринасят за постигане на високо качество на изображението, характерно за L обектив
• Изключителна издръжливост, прахоустойчивост и водоустойчивост за работа в сурови атмосферни условия, с каквито трябва да се справят професионалистите
• Покритие SWC (на 2 повърхности на лещите) и ASC (Air Sphere Coating), намаляващи отблясъците, причинени от източници на светлина в кадъра – явление, което често се наблюдава при широкоъгълните обективи
• Първият обектив от серия L, оборудван с STM мотор и възможност за ръчно фокусиране по всяко време благодарение на компактната и лека система от фокусиращи лещи

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.