Фото Форум Фест 2022: Лекция-дискусия - NFT - в търсене на истинския смисъл в полза на фотографията с Александър Петров - sas

26.09.2022 y.
Фото Форум Фест 2022: Лекция-дискусия - NFT - в търсене на истинския смисъл в полза на фотографията с Александър Петров - sas

По време на миналото издание на Фото Форум Фест възникна дискусия, която превърнахме в лекция в последните ден, на тема crypto технологии, NFT (Non Fungible Token / Незаменим токен) и отношението им към креативните индустрии, в частност - фотографията. По време на Фото Форум Фест 2022 Александър Петров - sas, част от екипа на Фото Форум, ще развие тази тема. 

В последната година се говори усилено за продажбата на NFT за Digital Art. Повечето неща звучат като спекулации. Но е важно да се отсее и осмисли истинската бизнес стойност и какво добавя това към индустрията. Кои са работещите бизнес модели? Кое реално ще добави стойност? По време на дискусията ще се опитаме да намерим или поне ще потърсим на истинския смисъл в полза на фотографията.

Най-известната продажба на NFT (и най-скъпата продажба на NFT до момента) е на Beeple’s Everydays: The First 5000 Days за $69,3 милиона.

Александър Петров е дипломиран инженер по компютърни системи от ТУ-София. Увлича се по фотографията още от постъпването си в университета. След университета взима решение да не работи като професионален фотограф, но затова пък участва в първите български проекти свързани с фотография и интернет. Създава първия български специализиран сайт за фотография. По-късно създава в партньорство и Фото Форум, който разработва софтуерно и организационно. Участник и организатор в много фотографски конкурси и изложби. Организатор на фотографски курсове, срещи и събития в това число и "Годишни Фотографски Награди". Съавтор и автор на материали и книги за фотография.

 

Запишете се за Фото Форум Фест 2022 ⇒ ТУК

Разгледайте програмата ⇒ ТУК

 

 

More news

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.