Photo Forum Fest 2022 - annual Photo-forum.net educational meetings and workshops

20 - 23 October 2022
/
Ethnographic area complex - Zlatograd
Photo Forum Fest

Фото Форум Фест е традиционно събитие, на което всяка година събираме на едно място съмишленици и хора с интерес към фотографията. Четиридневнoто събитие за обучение се провежда в дните от четвъртък до неделя на интересно място в България.

Имаме за цел да организираме разнообразна програма свързана с актуални теми, включваща много практически занимания, уъркшопи и лекции. Подбираме лектори, които умеят да запалват любовта към фотографията, знаят как да разказват и показват, готови са да работят заедно с вас в екип, за да се докоснете до техния начин на работа. Снимките в студио и осветлението са важна част от практическите занимания, затова приятелите ни от Динафос ще изградят студио специално за вас.

И тази година сме се постарали да включим в програмата образователни лекции и работилници, както с популярни фотографски имена, така и с участници от Фото Форум, които имат какво ново и интересно да покажат. Не сме забравили и фотографските забавления, които ще започват от сутринта и ще приключват по време на вечерните партита. Моделите ни ще се погрижат за вашите по-красиви и креативни фотографии. Всичко това ще може да отпечатвате при нашите партньори на най-добрите фотографски принтери.

Сайта на "Етнографски комплекс Златоград" може да разгледате тук https://eac-zlatograd.com/

Снимка на корицата Александър Александров - sandart

Registration form

Pre-registration is required to attend Photo Forum Fest.

I agree that my personal data will be processed by the event organizers.

 

Participation Fee

- Цената за настаняване със закуска и вечеря за един човек настанен в едноспален (двуспален) апартамент е:     - при записване и плащане до 13-и октомври включително 310 лв.
    - при записване и плащане след 13-и октомври 330 лв.

- Цената за втори член от семейството е 285 лв.

- Цена за участници в курсовете на Фото Форум 2021-2022 година е 285 лв.

- Специална цена за участие на студенти до 25 годишна възраст е 250 лв. (спонсорирано)

- Специална цена за участие на група студенти (минимум 5-ма) до 25 годишна възраст е 235 лв. на човек (спонсорирано)

- Цена за участие без настаняване е 100 лв. за цялото събитие при заявка и предварително заплащане. Включва лекции, ползване на студио, демонстрации, организирани разходки, участие в конкурси, изложба, участие във вечерните партита. В тази цена не се включва хранене, настаняване и услуги от хотела.

- за единично настаняване в двойна стая доплащането е 75 лв. за целия период при наличие на достатъчен брой места.

- Деца до 6 ненавършени години - безплатно.

- Деца от 7 до 14 ненавършени години на допълнително разтегаемо легло ползват 50% по-ниски цени - 155 лв.

- Деца от 7 до 14 ненавършени години на стандартно легло ползват 40% по-ниски цени - 186 лв.

- Всички над 14 години ползват цени за възрастен.

- Цените са крайни. Може да ви бъде издадена опростена фактура.

What's included

Цената включва целия 4 дневен (3 нощувки) престой в хотел със закуска на блок маса, вечеря по тристепенно сет меню и минерална вода, включително вегетариански, фотографски активности, лекции, ползване на студио, демонстрации, организирани разходки, участие в конкурси, халотерапия в солна стая "Александър" - 1 бр. за целия престой, жива музика вечерите.

Паркингът - около сградите на комплекса има достатъчно места за паркиране.

Методи на плащане

Регистрационната такса се заплаща преди датата на събитието по един от следните начини:

1. В брой в офиса на Фото Форум (София, бул."Евлоги и Христо Георгиеви" №56, етаж 2) -
раб.време 10:00 - 18:00 ч.

2. По банков път – сметка: BG03BPBI79421200020497 (виртуален IBAN от Юробанк към Paysera сметка) на името на Симетро.ком ЕООД. При превода си пишете имената, на които е направена регистрацията.

3. през Paysera – потребителски номер: EVP1410006342385 на името на Симетро.ком ЕООД. При превода си пишете имената, на които е направена регистрацията.

4. през Revolut към телефонен номер 0888 253223.

5. през ePay към клиентски номер: 1903551113 на името на Симетро.ком ЕООД

Забележка

За да бъде записването ви валидно, моля попълнете точно формата на тази страница и заплатете сумата по един от обявените начини.

Събитието и обучителните занятия ще бъдат съобразени с всички текущи противоепидемични мерки. Комплексът е голям и дава възможност за провеждане на части от събитието на открито и закрито.

За участие в събитието и програмата му е нужна вашата регистрация. Това ни помага да можем да планираме групите, броя места в конферентните зали и упражненията. Приоритетът за запълване на групите ще отчита датата на вашата регистрация и плащане. Хотелът и залите ще имат пропускателен режим и на събитието, и активностите няма да бъдат допускани участници, които нямат активна регистрация.

Стаите в хотела са в студиа и апартаменти с една или две спални и са с две съединени легла с възможност за разделяне. Ваш ангажимент е да се групирате! Ние можем да ви предложим с кого да сте в стая ако ни се доверите.

Program

Здравейте, приятели на фотографията!

Повечето лектори и водещи вече са обявени в програмата и организацията на Фото Форум Фест 2022, записването е отворено. Датите са 20-23 октомври, а мястото е Етнографски комплекс Златоград.

По време на организация на събитието ще вземем всички разумни мерки за вашата сигурност и здраве и очакваме същото от участниците. Всяко занимание, което позволява и е подходящо ще провеждаме на открито.

Знаете, че всяка година в програмата включваме разнообразни лекции, уъркшопи и практически занимания, както с популярни фотографски имена, така и с участници от Фото Форум, които имат какво ново и интересно да покажат. Включваме лекции, които са подходящо за напълно начинаещи и такива, които са за по-напреднали.

Не сме забравили и фотографските забавления, които ще започват от сутринта и ще приключват по време на вечерните партита. Моделите ни ще се погрижат за вашите по-красиви и креативни фотографии. Ще може да правите фотографски принтове.

Dynaphos ще инсталират фотографско студио, което ще е на разположение на участниците по време на събитието. Моделите са задължителна част от Фото Форум Фест. Снимаме ги в студиото, по време на събитието, а с тях онагледяваме и работата по време на уъркшопи и лекции. Вълнувате ли се кои ще са? Скоро ще обявим и тях. ;)

Формата за записване е отворена, така че заповядайте! :)

Очакваме ви!

 

* Традиционни Фолклорни ритуали и елементи в съвременната сватба и семейни събития. - лекция и практическа част
С Невена Жекова от сватбена агенция "Черга" ще направим лекционна част,
в която тя ще ви представи актуалните течения в момента, а след то ва в програмата ще направим възстановка на ритуали,
на които ще имате възможност да участвате и правите снимки.

* Макрофотография и екстремна макро фотография. - лекция и практическа част
Необходима техника, софтуер, подходи, подготовка на моделите - водещ Лектор Цветан Ганев - ceclii

* Еротична фотография - лекция/дискусия с Николай Иванов
Лекторът ще представи свои кадри, начин на работа и полезни практики в заснемането на голо женско тяло. По време на самата лекция ще имате възможност да задавате своите въпроси относно еротичната фотография пряко или непряко свързани с нея.

* Фото практика в създаването на портрет и насоки в комуникацията с модел - с Николай Иванов
Създаване на портрет - емоция, светлина и поза; Комуникация преди и по време на снимки с модел; Търсене на вдъхновение; Въпроси и отговори.

* Пейзажът от въздух и зема - как да намерим необикновеното в обикновените неща? - лекция и практическа част
Радослав Свирецов rgsphot ще разкаже за своя опит при снимането на пейзажна фотография, за нещата, които го вдъхновяват, историите зад по-успешните му кадри, как подхожда в обработката, какви трудности е имал и как ги е решил.

* История на фотографската техника. Процеси за проявяване на филмови ленти и копиране на снимки. - лекция и практическа част
Добре познатият Здравко Деков - dekov ще свали от витрината на своя магазин и донесе фото камери свързани с историята на фотографията. Ще ви разкаже за тях, както и за процесите по проявяване и копиране на фотографски филми, и черно-бели снимки. Вземете със себе си свой стар лентов апарат, за да снимате и проявите на място, и да участвате в нашия мини конкурс.

* Въздействие на новите технологии (Изкуствен интелект - AI) върху авторско правната закрила и лицензиране. - лекция
Ана Лазарова ще направи общ обзор на текущата авторска правна закрила. Навлизащи в практиката нови технологии (Artificial Intelligence) за създаване на изображения и въздействието им върху текущата популярна практика в ЕС и нормативна рамка.

* NFT - в търсене на истинския смисъл в полза на фотографията - лекция, дискусия
Александър Петров - sas част от екипа на Фото Форум ще направи обзор на crypto технологиите и тяхната перспектива в помощ на фотографите. Навлизащи crypto технологии във фотографията.

* Астрофотография - заснемане на обект от дълбокия Космос от начало до край - подготовка, техника, снимане, обработка - лекция и практическа част
Иван Райчев - sektor е един от запалениете любители на дълбокия космос. Той ще разкаже за любимото си хоби, ще сподели каква техника и знания са нужни, за да може да се създават снимки, като тези, които той показва.
Практическо занимание - Астрофотография с телескоп (ако времето позволява) - заснемане на обекти от Слънчевата система и дълбокия космос с телескоп, астро камера и посредством метода Lucky Imaging.

* Артистичен портрет -
Скоро ще обчшим шодещия.

* Очаквайте и конкурси, които ще обявим следващите дни...

Presentators

Nevena Zhekova

Bulgarian folklore expert

Nevena Zhekova is an ethnologist, agile coach and organizer of weddings and events. Owner of cherga.net. Loves working with people, dancing horo, traditions, rituals and re-creation them in modern life are her passion. By organizing folklore themed events has been engaged for more than 10 years, including weddings, restorations of old rites, team building and trainings.

Nikolay Ivanov

Erotic and portrait photography

Nikolay Ivanov has been working in erotic and portrait photography for 10 years. He seeks to capture in his shots the symbiosis between emotion and light. He participates in a number of trainings and conferences, as well as leads independent courses in this field. He considers his profession to be an inspiring element and, both through pictures and through words, he tries to convey to people the immeasurable beauty of the naked human body.

Ana Lazarova

contemporary creative industry copywrite lawer

Ana Lazarova is a lawyer, a member of the Sofia Bar Association since 2007.

Adv. Lazarova is also registered as an industrial property representative at The Patent Office of the Republic of Bulgaria and a representative for the Office of European Intellectual Property Union (EUIPO). Member of the association "Digital Republic".

Cvetan Ganev - ceclii

photographer of the surrounding micro world

Tsvetan Ganev is an amateur photographer who performs in several genres, but for years he has specialized mostly in Macro photography. Characteristic of his photographs is the exceptional focus and attention to the detail in the macro world. He is a winner of international photography awards.

Radoslav Sviretsov - rgsphot

Radoslav Sviretsov is a landscape photographer born in Bulgaria. He graduated from the German high school in his hometown of Burgas, and then studied architecture at UASG, Sofia. Radoslav believes that beauty is always around us, as long as you have eyes to see it. He manages to win dozens awards from national and international contests, and in 2022 he became the youngest FIAP artist from Bulgaria.

Zdravko Dekov - dekov

Photographer

Ivan Raychev - sektor

Amateur astrophotographer

I've loved the night sky since I was a young boy, and whenever I'm outside, I always look toward the stars. In 2019 I bought my first telescope and I attached a camera to it. Then I realized that astrophotography attracts me and this became my hobby. During these few years I learned many new things about the surrounding universe and I was able to improve my skills in taking and processing astro pictures. With pleasure I will share the wonders of the Cosmos with all of you, as well as the experience gained from practicing this interesting hobby.

Александър Петров - sas

един от създателите на Фото Форум, предприемач

Александър Петров е дипломиран инженер по компютърни системи от ТУ-София. Увлича се по фотографията още от постъпването си в университета. След университета взима решение да не работи като професионален фотограф, но затова пък участва в първите български проекти свързани с фотография и интернет. Създава първия български специализиран сайт за фотография. По-късно създава в партньорство и Фото Форум, който разработва софтуерно и организационно. Участник и организатор в много фотографски конкурси и изложби. Организатор на фотографски курсове, срещи и събития в това число и "Годишни Фотографски Награди". Съавтор и автор на материали и книги за фотография.

Find a video of a previous fest

Contacts

Photo Forum Fest

bul.Evlogi i Hristo Georgievi №56

floor 2, right door

Sofia, 1124

tel. +359 888 253223, +359 885 848509

site@photo-forum.net

Calibration scale

Ако не виждате всички степени на скалата мониторът ви не е настроен добре.