Фото Форум Фест 2022: Портретната фотосесия - изразни средства и подход със съдействието на Canon България и Георги Неделчев - lighter

06.10.2022 y.
Фото Форум Фест 2022: Портретната фотосесия - изразни средства и подход със съдействието на Canon България и Георги Неделчев - lighter

Георги Неделчев - lighter се включва отново във Фото Форум Фест, като тази година ще направят заедно с Canon България демонстрация на тема "Артистичен портрет - изразни средства и подход". Лекторът ще проведе портретна фотосесия с техника на Canon, на която ще можете да присъствате, гледате и задавате въпроси.

Целта е да се представят етапите, от които се състои една портретна фотосесия, както и критериите за избор на изразните средства:

1. Подготовка на модела – прическа, грим и облекло.
2. Оценка на евентуално по-фотогеничния профил.
3. Избор на поза и психология на портрета.
4. Избор на портретна схема.
5. Избор на контраст на сянката.
6. Избор на фон.
7. Избор на контражурно осветление.

След демонстрацията всички желаещи ще могат да снимат портрети, като ще бъде осигурена помощ при всички етапи от фотосесията.


Георги Неделчев в студиото на Dynaphos, Фото Форум Фест 2021 

Георги Неделчев се занимава професионално с фотография от 1990 г. От 2003 г. работи предимно в студио, като снима портрети и натюрморти. От 1996 г. преподава в курсове по фотография за начинаещи и напреднали. Предлага индивидуални уроци по фотография. Участва като лектор в уъркшопи и семинари по студийна, портретна и предметна фотография. Провежда обучения по дентална фотография в сътрудничество с Милен Чальовски - Пчели Дент СМТЛ.

Запишете се за Фото Форум Фест 2022 ⇒ ТУК

Разгледайте програмата ⇒ ТУК. 

Разгледайте профила на лектора ⇒ ТУК. 

 

More news

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.