Реализирайте творческите си идеи с RF 135mm F1.8L IS USM и SPEEDLITE EL-5 от Canon

02.11.2022 y.
Реализирайте творческите си идеи с RF 135mm F1.8L IS USM и SPEEDLITE EL-5 от Canon

Canon Европа обявява пускането на пазара на RF 135mm F1.8L IS USM – телеобектив с твърдо фокусно разстояние, който е идеален за портретни снимки при слаба светлина, и SPEEDLITE EL-5 – висококачествена светкавица Speedlite за заснемане на сватби и събития. Широкият отвор на диафрагмата f/1.8 и вграденият оптичен стабилизатор на образа позволяват на RF 135 mm F1.8L IS USM да заснема резки изображения с мек фон, а по-дългото фокусно разстояние създава красиви портретни снимки. Предлагайки същата интуитивна концепция като на EL-1 и подобрени характеристики на конкурентна цена, SPEEDLITE EL-5 е идеалният помощник на професионалните фотографи. Canon също така обявява, че ще добави към своя DPP софтуер технология за обработка на изображения чрез невронни мрежи, което ще позволи на фотографите да подобрят качеството на изображенията, които заснемат.

Снимайте открояващи се портрети с RF 135mm F1.8L IS USM

RF 135mm F1.8L IS USM (който е наследник на популярния Canon EF 135mm f/2L USM) заснема удивителни портрети благодарение на комбинацията от широка диафрагма f/1.8 с 9 ламела и фокусно разстояние 135 mm, които създават красив ефект боке и компресират чертите на обекта за по-атрактивен изглед. Това също така създава по-удобна и спокойна среда за снимане благодарение на по-голямото разстояние между обекта и фотографа за естествено изглеждащи снимки, независимо дали заснемате портрет до раменете, или в цял ръст. RF 135 mm F1.8L IS USM е отличен и за снимане в близък план – с най-близко разстояние за фокусиране 0,7 m, което осигурява увеличение 0,26x. RF 135mm F1.8L IS USM също така предлага оптичен стабилизатор на образа за до 5,5 стъпки по-ниска скорост на затвора, които се увеличават до 8 стъпки в комбинация с вградения стабилизатор на образа на фотоапарата – идеално при снимане в условия на слаба светлина или без статив.

Както при цялата гама RF обективи на Canon, RF 135mm F1.8L IS USM осигурява изключително качество на изображението в цялата площ на кадъра. Усъвършенстваната оптика включва три UD елемента, осигуряващи висока резолюция, точно възпроизвеждане на цветовете и редуцирана хроматична аберация. Благодарение на покритието ASC и Super Spectra RF 135mm F1.8L IS USM елиминира отблясъците, а флуорното покритие предпазва лещите от замърсяване за резки изображения при всяко снимане.

RF 135 mm F1.8L IS USM осигурява лесно използване и контрол, облекчавайки фотографите при снимане под напрежение, като например на сватби или спортни събития на живо. Nano USM моторът позволява бърза и тиха работа на автофокуса, който в съчетание с функцията „AF с разпознаване на очи“ на Canoni гарантира, че RF 135mm F1.8L IS USM фокусира прецизно очите на обекта, така че фотографът да може да се концентрира върху композицията – полезно при снимане с малка дълбочина на рязкост. RF 135mm F1.8L IS USM е първият обектив на Canon, различен от супертелеобектив, който разполага с два функционални бутона, които могат да се използват за функцията за временно спиране на автоматичното фокусиране или за други функции. Пръстенът за управление на обектива също може да бъде персонализиран за регулиране на различни настройки от обектива, като например скорост на затвора, отвор на диафрагмата или ISO чувствителност. Уплътнения за защита от прах и вода около монтажното съединение на обектива гарантират надеждност във всякакви условия на снимане.

SPEEDLITE EL-5: Мощна, но лесна за използване светкавица Speedlite

Снабдена с професионални функции, SPEEDLITE EL-5 е високопроизводителна и надеждна светкавица, която е задължителен аксесоар за всеки фотограф на събития. С водещо число 60ii и невероятно кратко време за презареждане от 0,1-1,2 секунди , тази светкавица ви позволява с лекота да осветявате пълни с динамика събития, като например тържества или сватби. Също така литиево-йонната батерия LP-EL осигурява продължителни серии от до 85 задействания на светкавицата с пълна мощност и до 350 задействания с пълна мощност с едно зареждане. За по-деликатни условия на осветяване разширената ръчна настройка на мощността позволява на потребителите да снимат с 1/1024-та част от пълната мощност на светкавицата.

Като първата светкавица Speedlite на Canon с многофункционално краче, което е съвместимо с най-новите фотоапарати от серията EOS R, SPEEDLITE EL-5 е оборудвана с позлатени контакти за надеждна връзка с фотоапарата и подобрена комуникация. За надеждна работа, дори при продължително снимане със светкавица, SPEEDLITE EL-5 е снабдена с ефективна пасивна система за охлаждане, която позволява топлината да се разсейва по-бързо. В неблагоприятни атмосферни условия уплътненията за защита от прах и вода осигуряват на фотографите уверено снимане.

Създадена за професионална работа, SPEEDLITE EL-5 предлага редица усъвършенствани функции, като например безжичен контрол чрез радиокомуникация за до 15 допълнителни светкавици Speedlite и функция Camera Link, която позволява на фотографите да задействат спусъка на фотоапарати, свързани към безжично контролираните светкавици Speedlite. Двете бели LED лампи действат като пилотна светкавица или като лъч за подпомагане на автофокуса за успешно фокусиране в условия на слаба светлина. Чрез потребителския режим на светкавицата (C.Flash) фотографите могат да запаметяват настройки (C1, C2, C3) на светкавицата Speedlite и могат също да ги „свързват“ с потребителските режими на фотоапарата, които функционират като комбинации от предварително зададени настройки за ускоряване на работните процеси в по-сложни снимачни среди. Със същата интуитивна концепция и система от менюта като на EL-1, SPEEDLITE EL-5 е оборудвана с познат джойстик и удобно разположение на бутоните заедно с нов бутон (Flash) Menu Direct за лесен достъп до менюто с настройки на Speedlite от фотоапарата. 

Canon представи и EOS R6 Mark II – пълноформатен безогледален фотоапарат, който предлага на любителите на хибридното снимане иновативни начини за развиване на тяхната креативност – без компромиси и независимо какъв е обектът. Способен да заснема серия от снимки със скорост 40 fps и оборудван с технологията Dual Pixel CMOS AF на Canon за високоскоростно разпознаване и проследяване на повече обекти, EOS R6 Mark II поставя нови рекорди за бързина. Истински хибриден фотоапарат, той може също така да записва превъзходно 4K 60p видео с предискретизация или 6K RAW видео.

RF 135mm F1.8L IS USM – основни характеристики:
    • Широка кръгла диафрагма f/1.8 с 9 ламела
    • Фокусно разстояние 135mm
    • Стабилизатор за 5,5 стъпки по-ниска скорост на затвора (8 стъпки с IBIS)
    • Усъвършенствана оптика, включваща три UD елемента и покритие ASC и Super Spectra
    • Nano USM мотор за бърз и тих автофокус

SPEEDLITE EL-5 – основни характеристики:
    • Водещо число 60, вградена лампа за пилотна светкавица
    • Кратък интервал за презареждане от 0,1-1,2 секундиiv
    • Литиево-йонна батерия LP-EL
    • Първата светкавица Speedlite на Canon с многофункционално краче
    • Безжичен контрол чрез радиокомуникация за до 15 допълнителни светкавици Speedlite

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.