22
February
2020

Пътуваща изложба на Walter Astrada в Пловдив

Пътуваща изложба на Walter Astrada в Пловдив

На 22 февруари (събота) в гр. Пловдив в Дом на Културата "Борис Христов" , ул. Гладстон 15 от 17:30 ч ще се открие пътуващата изложба на Walter Astrada.

Walter Astrada е едно от най-големите имена на съвремената фотография. Носител на 3 награди World Press Photo, което го нарежда сред най-добрите фотожурналисти в света. За репортажите си от най-горещите точки взема наградата Bayeux-Calvados за военни кореспонденти. Дълги години работи по проекти спечелили редакторски субсидии на Getty, като неговите снимки са винаги в световните емисии на всички агенции. 

Сред многото награди може да се отбележат престижните: “Фотожурналист на годината” и “Най-добър на шоуто” от NPPA-BOP; фотограф на годината и снимка на годината от PGB ; годишна първа награда на PDN Photo, редица награди за POYi, “Дните на Япония” 1 награда – Days Japan 1st Prize, Alfred I. du Pont Award – награда за отлични постижения в радио и телевизионна журналистика, както и 1-ви брой за “Репортажна история” от фондация „Алексия“.

PhotoSchool tour е част от PhotoSchool Conference 2020. Финалната изложба в Поморие ще бъде открита лично от  Walter Asrada, който е и лектор на конференцията.

Повече за изложбата:

Сред избраните кадри, експонирани в изложбата, ще можем да видим фотографии от кариерата му като фотожурналист, военните конфликти, насилието над жени, борбата с множествена склероза... В изложбата са включени и почти непоказвани в Европа кадри създадени в последните 5 години. Te показват и промяна на поскоката в неговата фотография, която сега е посветена на една продължаваща и до днес обиколка на света.

Walter Astrada е роден през 1974 г. в Буенос Айрес, Аржентина. Той започва кариерата си като щатен фотограф в местния вестник La Nacion. По-късно той се присъединява към Associated Press (AP) в Боливия, а след това Аржентина, Парагвай и Доминиканската република. От 2005 г. до 2006 г. работи на свободна практика за Agence France Presse (AFP) в Доминиканската република и е представляван и разпространяван от World Picture News.

През 2008 и 2009 г. той покрива Източна Африка, извън Уганда.

Има завършени две дългосрочни репортажни истории. “Насилието над жени” (2006 – 2012) – Violence Against Women (2006 – 2012) и “Под натиска: Да живеем с множествена склероза в Европа” (2010-2013) – Under Pressure: Living With MS in Europe (2010-2013)

Астрада също изнася лекции и семинари по фотожурналистика, документална фотография и създаване на филми.

В момента той пътува на мотор “Royal Enfield” с цел да направи обиколка на света, започнала в Барселона, Испания на 1 май 2015 г.

Вход свободен!

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.