16
January
2020

Изложба 30 години любов, уважение и сигурност

Изложба 30 години любов, уважение и сигурност

Фотографската изложба се посвещава на 30-годишнината от учредяването на Сдружение SOS Детски селища България.

Заповядайте на откриването на изложбата на 16 януари 2020 г. от 11.30 часа в Народното събрание.

През 2020 г. Сдружение SOS Детски селища България празнува 30-годишен юбилей от учредяването си. Организацията, която си поставя за цел да осигури пълен с обич дом за всяко дете, ще отбележи годишнината с поредица от различни събития, активности и инициативи, обединени под мотото „30 години любов, уважение и сигурност“.

Първото такова събитие е фотографската изложба на Проф. Росен Коларов, един от учредителите на Сдружението и дългогодишен председател на Управителния съвет. Детската усмивка носи радост за всеки. Тя е огледало за щастието на всяко дете. Тя е отражение на детската душа. Тя разказва за необятния детски духовен мир. Стремежът на всеки един от нас е да дари детето с усмивка, с радост и със спокойствие. Има обаче и деца, които са лишени от усмивка. В техните очи има тъга. Тези деца се лишени от подкрепата на родители. При тях усмивката е угаснала.

Така, за да се върне детската усмивка в децата, лишени от нея, през 1949 г. в Австрия се ражда една идея, завладяла целия свят. Това са SOS детските селища. Тогава Австрия е опустошена от войната. Много са децата, лишени от родители. Много са и жените, останали сами. Идеята на младия лекар Херман Гмайнер е да ги събере. Ражда се SOS детското селище, SOS семейството, SOS братята и сестрите. През 1963 г. тази негова идея завладява света и се появява международната организация – SOS Children’s Villages International. Създава се стройна организация, отворена към децата, лишени от усмивка. Непосредствено след промените в България от 1989 г. тази прекрасна идея дойде и в нашата страна.

Подробности за реда на акредитацията можете да прочетете тук. Акредитирането е един ден преди събитието.

Designed by Freepik

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.