Автор: mitku
Дата: 29-10-07 18:21
stoikoo написа:
> ... верно ли е че панасониците шумят повече от другите,а специално
> ФЗ50 как е с този параметър?Днес в един магазин ми говорят,че
> H9 шуми по-малко.
Както всеки друг СЛУХ... и в този има известна доза истина, но е СИЛНО преувеличен, че на хората с останалите апаратчета, Панасоник просто им "бърка в здравето" и все трябва да му измислят някакъв недостатък
Т.е. - специално от H9, наистина шуми повече, но това е защото системата за шумоподтискане на H9 както се изразяват в ревюто на dpreview.com, "не взема пленници". Т.е. - H9 има много агресивно шумоподтискане, което наистина маха доста голяма част от шума, но това е за сметка на качеството на изображението и се забелязва при разглеждане на снимките 1:1 във вид на "зърнисто" изображение, и МНОГО загубени детайли. Отделно от това, обективът на H9 е далеч от класата на този на Панасоника и прави доста сериозни аберации (които при Панасоника са далеч по-малки) и освен туй има и забележими геометрични изкривявания (докато при панасоника почти отсъстват).
Както и да е - всеки си има глава и да си мисли как да си харчи парите... аз разглеждах известно време H9 (защото FZ50 ми беше голям), но видях, че по-добре да изчакам за по-добри предложения (каквото е FZ18)
|
|