Автор: al.popoff
Дата: 10-03-21 18:23
Джъмбо, преди всичко - нека опитаме да си говорим без обидни квалификации. Както бихме го направили ако се познаваме и седнем на по бира някъде.
Може би трябва да се изказвам по-подробно, за да не изглеждам като някой хейтър отстрани :)
Първо Canon EOS R излиза Октомври 2018, а след него, Ноември излиза Z6. При дебюта си, Z6 няма face/eye AF. Получава го като firmware update през Май 2019. И след всички фърмуер ъпдейти, бих казал, че Канона се справя по-добре с автофокуса.
После стигаме до Юли 2020, когато излиза EOS R5, а след него - Октомври 2020 идва Z6II. Много лек ъпдейт над оригиналната зедка поради една проста причина - използва същия сензор, който се чете по-бавно от Канонските и от стакнатите сензори в камерите на Сони. Оттам насетне какъвто и процесор и софтуер да набуташ - все тая. Сигурно и типа автофокусни мотори са от значение, но там не съм задълбавал и не мога да кажа със сигурност. Отново, ако сравниш EOS R5/6 с Z6II/Z7II - Никон изостава, а уж камерата е по-нов модел от на конкуренцията.
И да, тук говоря предимно за автофокус. Качеството на картинката отдавна е на страхотно ниво при всички, макар и да мисля, че Никон водят леко в това направление. Тоест дали ще направиш кадъра зависи най-вече от АФ. Точно това, в което Никон изостават.
И накрая ще вметна, че вкъщи само телевизора ми е Сони, а със Z6 пуцам от Април 2019.
Публикацията е редактирана (10-03-21 18:31)
|
|