Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20  21     всички  напред  последна
 Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   02-09-18 16:07

В деня на септемврийското възстание и ден след деня независимостта на 23-ти Септември Фуджи ще зарадват феновете си с нова средно форматна безогледалка на цена близка до Сони А9, Никон Д5, Канон 1-ца

https://www.dailycameranews.com/2018/09/first-fujifilm-gfx-50r-image-and-release-date-information/Този Септември стана много техничарски :-)

Честит евтин среден формат.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R
Автор: asahi   
Дата:   02-09-18 16:11

За форумът да не говорим.

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
" 48 часа в Хашемитското кралство Йордания" от Рафи Марукян - 0 коментара
"ТРЕТОТО чудо на света, камнният град Петра, Йордания" от Рафи Марукян - 0 коментара
 Re: Fujifilm GFX 50R
Автор: ombre   
Дата:   02-09-18 16:28

Добре звучи тази новина,а гледам и 3-ката се чака всеки момент.
Понеже в една друга тема се питаше за про 2,та се чудя дали няма да има и 3-ка от тази серия...[smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R
Автор: hotsnail   
Дата:   02-09-18 16:28

А ден след канонското обявление на ЕОС-Р на връх годишнината от съединението на България на 6-ти Септември Фуджи май ще пуснат Х-Т3 с много кадри в секунда, голям буфер, 2 UHS-II слота и 4К видео вероятно с 60 кадъра в секунда......

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R
Автор: hotsnail   
Дата:   02-09-18 16:31

А ето и снимка на големия дзвер


https://i1.wp.com/www.dailycameranews.com/wp-content/uploads/2018/09/Fujifilm-GFX-50r.jpg
Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   02-09-18 17:15

Т2 също си е с 2 UHS-II слота. При Про-то единият е по-бавен, но в Т-то го ъпгрейднаха това.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   02-09-18 19:59

Fujifilm X от най-добрата система през първите 2-3 години от излизането си, явно скоро ще заоре заради своята затвореност и липсата на дългосрочна визия.

Всички производители минават на пълноразмерен сензор, а този преход успяват да го направят запазвайки съвместимостта с обективите от собствените си DSLR системи.

Всеки може да влезе във Fujirumors или Dpreview днес и да види вече колко недоволни бивши заклети фенове на марката има. Причините са много - качващи се цени, видимо доене на пазара до безкрай, опити за повтаряне на политиката на Canon в разработката - малки промени и начесто, които да компенсират за някои недомислици и, като цяло - вечната позиция на догонване на технологичните гиганти в сектора. Инатът да се изостави куцата технология на XTrans и пазенето на протоколите за X байонета започнаха да се превръщат в негатив с либерализирането, което настъпва с падането на огледалото при Canon, Nikon, Sony, а вероятно и другите.

В момента си проличава и каква лоша инвестиция ще е X-H1 за закупилите го на стартовата му цена. Наистина, прекрасен апарат, но на цена, която се конкурира с пълноформатните отрочета на големите където, хайде да не се лъжем, размерът има значение.

За GFX нямам какво да кажа, съвършено не съм целевата група на тази система. За X-T3, обаче, имам същото гадно чувство, както при някои от последните модели (особено X-T100), че още с излизането си това ще е едно морално остаряло тяло, където свикналите на завидни финансови резултати Fujifilm правят отчаян опит да дооберат потребителите си, докато още минава този номер.

На няколкото примадони във форума, дето знаем, че никак не обичат да слушат истината за любимата си марка (щото я обичат повече и от майка си), а които ще си купят някой новите апарати, им пожелавам приятно прекарване със следващите си играчки.

Най-искрено се моля да не съм прав и нещата да се развият по коренно противоположен начин, но засега не съм особен оптимист за бъдещето на тази марка.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: victory13   
Дата:   02-09-18 20:05

... и тия ли ги зариваме [smilie8] ...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   02-09-18 20:11

Ширкане аз промяна не виждам от новите фул фрейми.

Фуджи, Сони, Олимпус и Панасоник си остават с няколко години напред. Изделията им са що годе завършени функционално. Имат реално работещи обективи и адаптери. Има тонове дреболии, дето Никон и Канон де нарочно, де от незнание са омазали и това се вижда още на първите снимки на камерите.

Може ли да сложиш play бутона на мястото дето на повечето хора е носа. Ми как ще си прегледаш снимките на визьора. Да с ДСЛР никой не гледа снимки на визьора ама с безогледален е друго. Как пък другите пропуснаха джойстика. Как не можаха да сложат две карти. Как едните сложиха на камера през 2018 15 кадъра буфер. А как им хрумна да не сложат стабилизация на другите. А това е само на повърхността. От тук един куп греди ще има при работа със светкавиците, при работа на тъмно - Никон фокусирали на затворена бленда само и как ще фокусират в студио като искаш бленда 11 и е само на пилотно осветление....

Това горе го написах защото Фуджи колкото и да са ми антипатични с ретро дизайна и х-транса все пак са доста зрели като продукти. По най-елементарните спецификации още си личат огромните разлики в опита.

Никон и Канон имат поне 4-5 години борба да стигнат сегашното ниво....

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   02-09-18 20:44

Пълни глупости говорят някои тук.

Fuji били замрели вече... в момента след Sony А7, Fuji e най-добрата mirrorless система, дори отчаяния опит на Nikon не стига все още нивото на Fuji.

Сега ще видим какво ще направят и Canon и Panasonic с техния набързо сглобен mirrorless. Дано да греша, но Nikon с малоумно-бавня автофокус са на дережето на A7 II и X-T1, така че не знам кой изостава в момента, но нека да изчакаме и Т3 и пак ще говорим.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: D.S   
Дата:   02-09-18 21:00

Fuji вадят среден формат за парите на ФФ, а ние тука у форума ги погребваме :) За Х-сензора не мисля че има кропка с по-добра картинка, било то канони, никони и сонита. ФФ си е ФФ. На който му трябва избор колкото искаш, но ако верно си си навил на масрафа, това средно-форматно нещо някак по си заслужава [cool] undefinedПубликацията е редактирана (02-09-18 21:01)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   02-09-18 21:02

Днес може би все още да е такава ситуацията, но нещата вече се променят доста бързо. Точно почиването на старите лаври, че това беше дълго време СИСТЕМАТА им изяде главата да изнаглеят до неузнаваемост. Просто се изисква човек да сондира за час-два какво е съотношението на идолопоклонниците към недоволните и всеки здравомислещ човек ще види тренд, който се формира последната година-две.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: didesignbg   
Дата:   02-09-18 21:14

Интересно, тя фотографията с тела не се прави и там няма кой знае какво място за подобрения. Евентуално нов сензор но това трябва да е на три-четири години за да има някаква разлика, и по-бърз процесор (това става по-често). А вие искате апарати през година, с невероятни параметри, няма да стане.
Фуджи имат страхотна колекция от обективи за Х, близка като покритие до тази на м43 и с поне няколко години пред н и к. ГФХ като система е също доста смислена, в момента разполага с едно тяло и седем обектива. Единственият проблем е че бюджетно в смисъла на новото тяло е леко символичен, просто съвсем различен таргет и бюджетната цена ще е 4к долара. Всъщност тук има вратичка, Фуджи определят цените си в диапазон и до последно дебнат, та дано отзивите и канон да ги насочат по-ниско. Въпреки че няма какво да се лъжем това ще останат единствените профи безогледалки + лайка. К и Н ще имат нужда от поне още едно пълно поколение за да стигнат задоволително ниво на телата и повече за обективи.
Големият проблем на фуджи са цените, но пък вероятно могат да ги понамалят малко, аз доста бих се зарадвал на това. [smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: sirkhann   
Дата:   02-09-18 21:22

Аз говоря само за X системата, където цена/параметри просто вече не отговаря на пазара.

За обективите също съм си споделял мнението - прекалено много се гонят високи оценки за ревютата, което води до безумни компромиси - безобразна острота в центъра за сметка на вечно изоставащи краища и грозни цветни аберации.

Скапан цветен филтър, който при 24 Мега пиксела и нагоре няма никакъв принос към нищо, освен, че изисква троен изчислителен ресурс за демозайкване.

Система, която продължава да е затворена за обективи от трети производители - единствената към момента [smilie23]

Строго наблягане на определени жанрове фотография, което води до мазане по RAW файлвовете - то не е шумопотискане, баране на цветовете и правене на лицата восъчни...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: didesignbg   
Дата:   02-09-18 22:15

Кратка справка от биейч за производителите на Х байонет обективи:
7artisans Photoelectric (8)
Fujifilm (43)
Handevision (11)
Lensbaby (4)
Meyer-Optik Gorlitz (13)
Mitakon Zhongyi (3)
Opteka (5)
Rokinon (22)
Samyang (11)
Venus Optics (1)
ZEISS (3)

Предполагам ти е голям дерт за сигма тамрон и токина и само ги чакаш да се включат та да се метнеш ...

За всеки роу си има пътници, но пък джпега на фуджи е много много добър, което донякъде компенсира изхабеното време за някои кадри, други въобще не се налага да ги пипаш. Трудно е за сони/канон/никон юзър да проумее че и кадрите от апарата стават за нещо, но понякога се случва [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   02-09-18 22:57

Кропките на Фуджи са си кропки, а Х-транс е спорна технология. ОК. Това не е нещо ново. Не виждам обаче никакво заораване, перспективите пред Фуджи са си съвсем добри. Продуктите им, както кропките, така и средния формат са нишови. Никога няма да вземат много голям пазарен дял, но винаги ще си имат пазар.
Няма друга кроп система с толкова добра гама обективи. Микро 4/3 има стъклария, ама там компромисът с размера на сензора е още по-голям.
Средният им формат е много адекватно позициониран ценово и според мен е много по-добре от Хаселбладската алтернатива (ако говорим за безогледалки). Ако допуснем огледала в сравнението, като цена само Пентакс са съизмерими, но там нещата за мен са морално остарели.
Няма други системи с такъв тип контроли (Панасонк LX100 е близо, ама той не е част от система). Не е за всеки, но който харесва тоя начин на работа, наистина го харесва. Може да звучи пресилено, но аз всеки път се ужасявм като видя Mode Dial... А го виждам практически навсякъде освен при Фуджи (И при някои Фуджита има Mode Dial, което автоматично ги прави неприемливи за мен). Ако някоя друга система много ме спечели с нещо, мога и да го преглътна някак, но ще ми горчи дълго.
Между другото задаващите се безогледални Канони ми изглеждат доста добре, особено предвид оптиката, която изглежда са спретнали.
Общо взето оптиката е много по-важна от телата. Според една анкета над 70% от Фуджи потребителите са избрали системата заради оптиката... И заради същата тази оптика според мен ще си останат на нея... Освен, ако не идат на Канон сега :DПубликацията е редактирана (02-09-18 22:59)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   02-09-18 23:09

Pac какво според теб прави Фуджи GFX По-добро от Hasselblad X1D-50c?

Любопитно ми е. Пък и темата е основно за тоя среден формат.

На мен ми харесва дизайна на Hasselblad. Формите са прости и изчистени. Подобно нещо е Leica SL. За подобен изчистен индустриален дизайн харесвах Сони едно време. NEX-5 спечели разни награди за дизайн. Sony се хлъзнаха по Никонската и Канонска ергономия и сега А7 серията е нещо като Д850/5дмк4, но преосмислени и по-умно направени.https://static.bhphoto.com/images/multiple_images/images500x500/1474566354000_IMG_689613.jpg
https://static.bhphoto.com/images/multiple_images/images500x500/1484857011000_IMG_737096.jpg
https://static.bhphoto.com/images/multiple_images/images500x500/1466616610000_IMG_645372.jpg
https://static.bhphoto.com/images/multiple_images/images500x500/1484857057000_IMG_739396.jpgДизайна на GFX 50s също ми харесва. Все пак утилитарен дизайн изчистен - форма подчинена на функцията.Публикацията е редактирана (02-09-18 23:12)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: bbfl   
Дата:   02-09-18 23:25

Какво им е на цените? ХТ3 ще бъде под 1500 USD, айде да ми намериш по добър под тая цена фотоспарат ...

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: Pac   
Дата:   03-09-18 01:14

Най-светлият обектив за Хаселблада е f/3.2, останалите са 3.5 и 4. За Фуджи повечето са на 2.8, като 110 мм е 2.0.
Фуджито има много повече изнесени контроли, на Хеселблада трябва постоянно да ровиш из менютата, което доста бави.
За Фуджито има всякакви адаптери и могат да се ползват обективи от почти всяка друга марка като доста фул фрейм обективи дават интересни резултати. Хаселблада не може да ползва чужди обективи, защото няма затвор в тялото. Затворите са в обективите на системата. Последното може да се изтъкне и като плюс за Хасито, защото leaf shutter-a има някои предимства, най-вече свързани със синхронизацията със светкавици, но мен лично не ме вълнува толкова.

ПП: Иначе като визия Хасито ми харесва повече. Аз не харесвам как изглежда GFX, нито по-малкия му брат X-H1.Публикацията е редактирана (03-09-18 01:22)

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: uri64   
Дата:   03-09-18 01:34

Вижте ся, начи туй да спорите със sirkhan за фуджи е кауза пердута...но пасарАн....той на времето с едно тяло от първо поколение на системата е снимал едно дърво с голи клони и там в този съдбовен кадър, между съчките са му станали едни цветни артефакти, дето не е успял да премахне с фотошоп, и за това Фуджи трябва просто да бъдат закрити и това е...друго решение няма....край...фуджи капут! Авторе, трий темата или я кръсти на "Защо Фуджи нещата не стаат и за чеп за зеле и как можахте да си причините такава преебушка!" и да ги копаем фуджи и фуджистите...първо у нас, после и по света.[smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: hotsnail   
Дата:   03-09-18 01:53

PAC благодаря за обяснението. Това с leaf shutter-а обяснява и разликата в размера на телата май

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: D.S   
Дата:   03-09-18 02:01

Обективите за Хаселблад са цифра пари. Това Fuji ако е вярно около 4к долара, с до 6-9к можеш да имаш система с до 3 обектива - Среден формат или каквото там е. Nikon D5 само струва толкова [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: marves   
Дата:   03-09-18 06:14

Автор: Pac
Дата: 03-09-18 01:14

...Хаселблада не може да ползва чужди обективи, защото няма затвор в тялото. Затворите са в обективите на системата....


X1D му отключиха ел.затвор и има адаптери към ръчни обективи :)
Това малко бижу го пуснаха на пазара може би твърде рано в някаква бета версия или pre-production... всичките ревюта в интернет за него са мега НЕактуални, защото излязоха няколко firmware ъпдейта с доста новости, подобрения откъм автофокус и пр.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: farushko   
Дата:   03-09-18 09:06

uri64 [cool]

Това дърво вярно се оказа голям проблем и явно още е. Фуджи е система за хора с малко по-особенно усещане за фотография според мен. Не е перфектна, но пък за мен е голямо удоволствие да я ползвам. Иска ми се обективите да са малко по-евтини, ще видим сега като излизат толкова нови камери какво ще се случи.

Отговори на това съобщение
 Re: Fujifilm GFX 50R и X-T3
Автор: ombre   
Дата:   03-09-18 12:35

Ширкане,определението примадони,меко казано тъпо.Точно хората снимащи с фуджи,си казват,че с-мата не е перфектна,както впрочем същото важи за всяка една такава.НО и казват ,защо снимат с нея.Демек обективни са хората.Мисля,че и хората с каникон също са такива,за разлика от феовете на сони.Там фенщината струи с пълна сила,нищо общо с хората които ползват останалите марки.На мен ми е лесно,понеже не съм фен на никоя марка,даже и камера нямам в момента поради кофти стечение на обстоятелствата,а?Махай го и мирясай,освен ако не си фен на мазохизма.
Един тук погребваше никон,ти сега фуджи.....[smilie25]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2 ..  10 ..  20  21     всички  напред  последна
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »