Автор: bpavlov
Дата: 01-09-11 05:47
Аз имам дълбока идея, обектива си омеква по краищата, изразено е доста на 70 мм, има и аберации. Днес си купих третия пореден такъв, с голяма мъка на сърцето, щото си е пръчка, но просто няма какво друго да ползвам за снимане на събития. Досега (и в момента) имам 28-70/2.8, много по-остър е от центъра до краищата, даже и бокето му е малко по-меко. Но, 4-те мм в широкия край и по-близкото предметно разстояние (38 vs 45см) на 24-70 се оказаха много важни за мен и затова направих пак тази крачка. В съвсем тъмни помещения автофокуса на 24-70 също така е по-адекватен, усеща се само на тъмно обаче.
Също така трябва да е ясно, че бройките са различни. Този, който взех днес, е доста по-добър от предишния, но все пак не може да достигне рязкостта на 28-70.
Тези дни ако ми остане време ще направя сравнителен тест с РОУ файлове, да видят всички дето скачат колко бил велик обектива, че отстъпва на 28-70 в диапазона и има проблеми с рязкостта на 70 мм при предметни разстояния под метър.
Соломоновското ти решение може да бъде две тела, на едното 24/1.4G, на другото 85/1.4G и канонската система моеш да я засилиш спокойно тогава
|
|