Автор: Skyrider
Дата: 15-06-10 21:31
ksuhorukov
Не ми казвай ако обичай къде съм и къде не съм. Ще ти дам един пример само, че с движимо имущество, надявам се по аналогия да схванеш нещата.
Ако си спра колата пред блока или на паркинг, личния, частен автомобил, той ще е спрян в/у обществена публична собственост, каквата е улицата, тя не е частна, не е моя. Ако ти дойдеш и два часа се навърташ около автомобила ми го щракаш без да си ме питал за това, мога спокойно да си викна ченгетата и да се оплача за посегателство в/у частна собтвеност. Ей както колата си стои в публичното пространство!
P.S. Снимай съм военни конвои, спрени на публични места и се проверявали. За снимки на посолства и подобни също правят проверки. На улицата, когато седнеш и снимаш някой и той ти каже че не желае, по добре се вслушай, защото ако някой ти кажа че не иска, не си в правото си да спориш с него. По същат логича, докато те няма у вас, да дойда да ти наснимам къщата, двора, жената, колата, децата и после да си качвам, където си искам
Винаги, когато се снимат неща по улиците особено хора и то отблизо е желателно да се иска тяхното съгласие. В много страни по света се иска разрешение дори когато се снимат и обекти от национално значение за културата на една страна, не винаги, но на някои особени места, също така снимане на униформени, гвардейци, военнослужещи и т.н.
Не ми се занимава повече с глупави изказвания по тая тема, отивам да си уча по административно право, че в края на седмицата съм на изпит!
|
|