Фото тур Боливия - Чили

12.05.2024 y.
Фото тур Боливия - Чили

Михаил Минков - takama, който е бил и наш лектор на Фото Форум Фест 2021 организира фототур пътешествие в Южна Америка с много емоции и звездни небета. Заповядайте!

21 Февруари - 06 Март 2025

12 дни / 11 нощи

Санта Круз де ла Сиера – Сукре - Солно Езеро Уюни - Пустинята Атакама – Антофагаста

Мишо ви кани на едно незабравимо приключение в Боливия и Чили в края на Февруари 2025 година. Ще посетите Боливия и след това пустинята Атакама в Чили. Ще може да се насладите на гледки и пейзажи, които не може да видим никъде другаде по света. Ще имате възможност да посетите солното езеро Уюни, което по това време на годината е наводнено и образува огромно огледало, където може да заснемете спиращи дъха кадри. Ще се любувате на най-тъмното небе в света в южното полукълбо, ще снимате магелановите облаци, ядрото на млечния път и още много други скрити красоти на нощното небе. Ще посетите гейзери, лагуни, долината на луната, монасите на Пакана, гробището на влакове, ръката от Антофогаса и още много интересни места.

21 Февруари    
Полет: Madrid - Santa Cruz 21:30-04:50

22 Февруари    
Санта Круз: 05:50 Пристигане,  Настаняване в хотела и отдих. Посещение на природният резерват Ла Ринконада. Обяд.                                                   
(Закуска/Обяд/-)

23 Февруари    
Сукре: Полет 08:35-09:20 до Сукре. Посещение на индианският пазар в Тарабуко. След обяд пристигане в Сукре. Посещение на музея на свободата и вечеря на хълма Колпинг.
(Закуска/-/Вечеря)

24 Февруари
Сукре-Потоси-Уюни 3.700м:
Трансфер Потоси, посещение на подземните мини за сребро на върха Серо Рико. Посещение на музея Casa de la Moneda, обяд и пътуване до Уюни. Настаняване в солният хотел. Вечеря. В 22.00 ч отиваме под нощното небе при старите влакове в Уюуни.  
(Закуска/Обяд/Вечеря)

25 Февруари    
Солно Езеро Уюни 3.700м:
Посещение на първият хотел в солното езеро,  поход 1,5 ч. по острова Инка Хуаси. Обяд и завръщане в хотела. Излизаме за залез с коктейл. Оставяме за снимки на солното езеро. (Закуска/Обяд/Коктейл)

26 Февруари    
Солно Езеро Уюни 3.700м:
Днес се преместване в хотел в селото Тагуа. Отправяме се към Тунупа и мумифицираните гробници на една от страните на вулкана. Снимки от северната страна на солното езеро. Влизане в пещерата на галактиките, сталактитени формации. Пикник по път. Вечеря в хотела.  В 21.00 ч връщане към Острова острова Инка Хуаси за снимки под нощното небе.                                 (Закуска/Обяд/Вечеря)


27 Февруари    
Каменна долина – Езерата Хонда – Хедионда - Киаркота:
Сутринта поемаме път към Сан Кристобал, едно много развито миньорско селище. Пикник по пътя и разходка из каменната долина Вале Италия. Спиране при трите езера с разнообразна фауна. Вечеря и който желае излиза да снима. Нощувка във Тайка на 4.500 м.                 
(Закуска/Обяд/Вечеря)
    
28 Февруари    
Цветни езера – Сан Педро де Атакама: Рано излизаме до Каменното Дърво и Гейзерите Сол де Маняна. Снимки до червеното езеро пълно с фламинги, бялото и зеленото езеро. Пикник. Граница Хито Кахон. Отдих в Сан Педро де Атакама. Нощен  астрономически излет и след това нощни снимки.                                                
(Закуска/Обяд/-)

01 Март    
Високопланински езера: Стоп за снимки в селото Токонао и при езерото Чакса. Обяд в селото Сокайре. Посещение на езерата Мисканти и Меникес, посещение на смарагдово зеленото езеро Туяхто.  Към залез разходка при езерото Агуас Калиентес и червените камъни или завръщане към Сан Педро де Атакама. Нощни снимки при Бариерата на Монасите на Пакана.                     
(Закуска/Обяд/-)
 
02 Март    
Гейзерите Татио– лунна долина: Рано в 4 ч. сутринта потегляме към Андите, за да пристигнем преди изгрева на геотермалното поле Татио. Обхождаме пътеките за да заснемем първите слънчеви лъчи между постоянно активните гейзери. Връщане през селото Мачука, в биотопа на реката Путана и при панорамни изгледи към вулканите. Отдих в Хотела. След обяд ще посетим Лунната долина, където се отличават солно-глинените формации на Колизея, трите Марии и голямата дюна. Коктейл. Оставяме до късно за звездни снимки.  
(Закуска/-/Коктейл)  

03 Март    
Сан Педро де Атакама. Ден и нощ за снимки.
(Закуска/-/-)  

04 Март
Антофагаста: Трансфер за 4 часа до Антофагаста. Посещение на каменната формация La Portada и паметника на Тропика на Козирога. В града се настаняваме в хотела. През нощта излет до Панамерикана на 90 км южно за снимки на ръката на пустинята. Ако има разрешение за обсерватория Паранал, оставяме за посещение. Връщане към хотела.                                   (Закуска/-/Пикник)
    
05 Март    
Сантиаго: Трансфер до летището на Антофагаста и полет до Сантиаго. Отправяме се към хълма Сан Кристобал за панорамна снимка, обяд в чилийски ресторант с вино. Обход пеш из центъра на града и на залез посещение на Скай Терасата в Костанера Център. Трансфер до летището и полет за Европа.                                            
(Закуска/Обяд/-)

Цена: $3815

В цената е включено:
• ТранТрансфери IN-OUT
• Местен екскурзовод
• Входни такси за паркове
• Храна според програмата
• Екскурзии
• Походи


В цената не е включено:
• Вътрешни ПОЛЕТИ на обща стойност $170
• Международни ПОЛЕТИ

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.