42 Изложба с кадри от Годишни Фотографски Награди в рамките на TRAP FEST 2019

08.12.2019 y.
42 Изложба с кадри от Годишни Фотографски Награди в рамките на TRAP FEST 2019

Фото Форум заедно с Фондация ТротоараЦифрова република и Creative Commons България, организирахме изложба в рамките на TRAP FEST 2019  с кадри от категорията „Свободна тема със свободен лиценз“ в първите ни Годишните фотографски награди 2019 г.

Кадрите бяха разпечатани в А2 и А3 формат с принтер принтер Epson SureColor P5000, доставен от FACTOR.BG, върху фотохартия Katana Premium SilkSticky и изложени в София Тех Парк, за да могат участниците на събитието да ги разгледат. След края на събитието, изложбата отпътува за Пловдив, където също ще бъде изложена. 

В първите ни Годишни Фотографски Награди решихме да включим категория със свободна тема със Свободен лиценз - CreativeCommons, като в тази категория можеше да бъдат публикувани снимки от различни жанрове, художествени или документални. Общото между тях е, че се публикуват под свободен за ползване лиценз CC. Целта на категорията е да насочи вниманието към възможността за публикуване на фотографии под CC лиценз и тяхното свободно използване при упоменаване на автора. 

Creative Commons цели да разшири свободното и законно споделяне на творчество. Различните Creative Commons лицензи позволяват на творците и потребителите да споделят творби без притеснения от нарушения и по максимално свободен, съобразен със законодателството, начин. 

TRAP fest 2019 се създава от младите хора на София и е продължение на  TRAP - Trotoara Room for Angry People. Инициативата събира младите хора и ми помага да открият себе си като им осигурява уникални пространства за творчество, в чието създаване самите те участват активно. TRAP fest 2019 е идеалното място, където бъдещите творци да открият нови начини за свободно споделяне на творбите си.

Благодарим на всички, които предоставиха кадри за изложбата.
Можете да ги разгледате тук:

 

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.