Две нови хибридни камери – EOS R7 и EOS R10

02.08.2022 y.
Две нови хибридни камери – EOS R7 и EOS R10

Canon Europe представи своите първи APS-C камери от системата EOS R – EOS R7 и EOS R10, предлагайки предимствата на системата EOS R в популярния APS-C сензорен формат. Форматът APS-C предлага значителни ползи на фотографите ентусиасти и създателите на съдържание, заедно с възможността за създаване на по-малки, но въпреки това бързи и производителни камери. Вземайки същността на серията EOS 7D, EOS R7 е подходящ за фотографи на диви животни и спорт, които се нуждаят от допълнителния обхват на APS-C, както и от изключителната скорост и автофокус за проследяване, вдъхновен от по-високите модели в гамата.

От пускането на системата EOS R, Canon разшири гамата си в пълнокадровите камери, за да предостави набор от инструменти, които отговарят на различните нужди на фотографите и създателите на съдържание. Пускането на безогледални камери EOS R с формат APS-C засилва ангажимента на Canon да предлага по-голяма свобода на избор, така че по-широка група фотографи и създатели на съдържание да могат да постигнат своите творчески амбиции.

Насладете се на нови нива на прецизност и скорост
Като нови модели в гамата EOS R, EOS R7 и EOS R10 наследяват във формат APS-C интелигентната технология за автофокус, включена във високопроизводителните пълнокадрови модели на Canon. Благодарение на дълбоко обучение и Dual Pixel CMOS AF II, потребителите могат да следят обекти, включително превозни средства, животни и хора, с прецизно разпознаване на главата, лицето и очите в 100% от кадъраi. Предлагайки AF при слаба светлина съответноii до -5 EV и -4 EV и работещи до f/22 с телеконвертори, EOS R7 и EOS R10 улесняват проследяването на птици в полет или спортисти в движение, независимо от условията. И двете камери разполагат с автофокус с докосване и плъзгане, докато EOS R7 влиза в историята като първата камера в системата EOS R, която има комбиниран AF мултиконтролер и колело за управление. Това отключва контрол на AF точката с бързи и удобни функции за настройка, както и възпроизвеждане с едно движение на палеца или завъртане на диска.
Добавянето на режим серия с 30 RAW кадъра в секунда позволява на фотографите и създателите да работят с изображенията, заснети по време на непрекъснато снимане, като филмов файл, за лесен избор на кадър. Когато режимът на предварително заснемане е активиран, те могат също да заснемат 0,5 секунди дори преди натискането на бутона за снимане.

Висококачествено заснемане в движение
Идеален за тези, които снимат в движение или от ръка за няколко секунди, наличният стабилизатор на изображението в тялото (IBIS)iii в EOS R7 се присъединява към EOS R6, EOS R5 и EOS R3, предлагайки високото ниво на стабилизация на изображението от 8.0 стъпкиiv. За първи път в камерите EOS системата IS се използва за изравняване на хоризонта, когато е активирана функцията „Автоматично нивелиране“, а също така компенсира вертикалното трепване при снимане в новодобавените режими на панорама или панорамиране. Предлагайки разширен обхват, новопроектираните 32,5 и 24,2-мегапикселови APS-C сензори в EOS R7 и EOS R10 осигуряват детайлно изображение, дори от разстояние – идеално за спортни фотографи и фотографи на диви животни, които трябва да се доближат до действието. Dual Pixel RAW заедно с режимите HEIF, Compact RAW и HDR отключват свободата на постпродукцията и позволяват по-добро предаване на тоновете на сцената. Digital Lens Optimizer автоматично предоставя най-добрите JPEG файлове в камерата - коригира аберациите без загуба на производителност при снимане.
С тегло, съответно само 612 грама и 429 грама с батерия и карта, EOS R7 и EOS R10 дават на фотографите и създателите мощно надграждане и възможност за намаляване на размера от съществуващите комбинации от DSLR камера и обективи. Компактен, но здрав, EOS R7 има устойчив на атмосферни влияния дизайн за тези, които снимат при трудни условия.

Повишете нивото на съдържанието с 4K
Отговаряйки на нарастващата нужда от заснемане, както на видео, така и на снимки, EOS R7 и EOS R10 могат да снимат видео в 4K 60pv или 4K 30p, което е намалено съответно от 7K и 6K за възможно най-високо качество на изображението. Това може да се запише в HDR PQ (YCbCr 4:2:2 10-битa) в камерата или да се изведе чрез HDMI. 

Обектив за всеки повод
EOS R7 и EOS R10 позволяват на потребителите да се възползват от огромната гама от RF обективи на Canon, а с адаптери те могат да се използват и с обективи EF и EF-S, за безпроблемен преход от DSLR и безогледални. 

 

За повече информация, относно представенитемодели, вижте: EOS R7EOS R10

Основни възможности EOS R10
    • 24.2 -megapixel APS-C сензор
    • 15fps в серия с механичен затвор, 23fps с електронен затвор
    • Deep Learning и Dual Pixel CMOS AF II
    • 4K 60p (с изрязване) и oversampled 4K 30p видео от 6K
    • Movie Digital IS

Основни възможности EOS R7
 
  • 32.5 -megapixel APS-C сензор
    • 15fps в серия с механичен затвор, 30fps с електронен затвор
    • Deep Learning и Dual Pixel CMOS AF II
    • 4K 60p и oversampled 4K 30p видео от 7K
    • До 8-стъпки In-Body IS (IBIS) 

 

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.