Canon обявява три нови RF обектива

18.04.2021 y.
Canon обявява три нови RF обектива

Заедно с анонса за разработването на EOS R3 - високоскоростна, бързореагираща професионална безогледална камера, Canon Europe представя три нови RF обектива.

RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM се присъединяват към обширната гама от оптически отлични и водещи в индустрията, RF обективи, създадени за системата Canon EOS R – система. Идеални за професионални фотографи на дива природа и спорт, тези супер телеобективи са първите от RF гамата, които разполагат с двойно захранване, позволяващо на камерите да фокусират по-бързо от всякога, помагайки на професионалистите да следят действията - дори когато снимате при 30 кадъра в секунда.

RF 400mm F2.8L IS USMRF 600mm F4L IS USM

Canon обявява и RF 100 mm F2.8L MACRO IS USM - първият в света автофокусен макро обектив с увеличение от 1,4 пъти. Този обектив е от съществено значение за всички фотографи, от ентусиасти до професионалисти, които искат да усъвършенстват своите творчески умения с мощните предимства на камерите и обективите на системата EOS R.

RF 100 mm F2.8L MACRO IS USM

RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM се базират съответно на характеристиките на EF 400mm f / 2.8L IS III USM и EF 600mm f / 4L III USM. Докато оптиката и механиката на обективите са до голяма степен същите като версиите EF, тези телефото обективи използват новата система на Canon EOS R и RF Mount.

RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM могат да се похвалят с открояващите се характеристики на RF обективите на Canon, като 1/8-ма стъпка на блендата за видео и подобрена оптична стабилизация на изображението, функция, активирана от RF системата за комуникация, осигуряваща 5,5 стопа. В допълнение към това, обективите поддържат метод с двойно захранване за по-бърз AF с бъдещи тела. В резултат на това професионалистите могат да снимат далечно, бързо случващо се действие, което би приключило за броени милисекунди. И двата обектива разполагат с три скорости на ръчно фокусиране, за прецизен контрол и ръчен фокус - позволявайки да се правят корекции без превключване на режимите. Нещо повече, професионалистите могат да съхраняват две предварително зададени фокуси за по-бързо преминаване - спестяват време, когато трябва да реагират бързо и им позволяват да изтеглят фокус при снимане на видео. Фокусиращият пръстен може да се използва и като контролен пръстен с някои тела от серия EOS R.

Благодарение на използването на лещи Fluorite и Super UD плюс покритията ASC и Super Spectra, дори при максималната си бленда f/2.8, RF 400mm F2.8L IS USM предлага изключителна острота в целия кадър. RF 600 mm F4L IS USM също е с минимизирано изкривяване и отблясъци - дори при максимална бленда f/4 на обектива - гарантирайки, че професионалните изображения са с най-високо качество от край до край. Работейки уверено в условия на слаба светлина, RF 600mm F4L IS USM, благодарение на голямия си отвор на блендата f/4, и RF 400mm F2.8L IS USM  - f/2.8, и двата обектива поддържат 5,5 стопа на стабилизация на изображението - намалявайки разклащането на камерата, дори при слабо осветени условия, което ги прави идеални за професионалисти за постигане на успешен кадър, независимо от условията.

RF 100mm F2.8L MACRO IS USM 


RF 100mm F2.8L MACRO IS USM е многофункционален обектив, подходящ е както за снимане на макро, така и на натюрморт и портретна фотография. Съотношението му на увеличение над средното от 1,4: 1 - което е възможно благодарение на плаващата система на обектива и късото фокусна отсечка - позволява на фотографите да заснемат изключителни детайли отблизо. Ласкавото фокусно разстояние от 100 мм при диафрагма f / 2,8 е идеално за тези, които искат да направят и поразителни портрети.

Допълнение към увеличението и подобрение спрямо неговата EF версия - ЕF 100mm f / 2.8L Macro IS USM - е новият променлив и регулируем пръстен за контрол на сферичната аберация. Фотографите могат да променят вида на фона и бокето на преден план, като същевременно им позволяват да създават ефект на меко фокусиране върху обекта. Максимална бленда f/2.8 с 9 остриета дава малка дълбочина на рязкост и красиво боке. Със своето професионално качество на изображението, което се вижда в цялата гама RF обективи на Canon, усъвършенстваният дизайн на RF 100 mm F2.8L MACRO IS USM осигурява остри, висококонтрастни изображения от край до край.

RF 100mm F2.8L MACRO IS USM разполага също с 5 стъпки оптична стабилизация на изображението и 8 стъпки (използвайки стандарти CIPA), когато се използва с EOS R5 и EOS R6, значително намалявайки трептенето на камерата, докато се снима от ръка. Dual Nano USM AF осигурява плавен, точен и високоскоростен автоматичен фокус, който е почти безшумен. „Дишането“ на фокуса също е потиснато - което го прави идеален за заснемане на филми и в постпродукция при Focus Stacking.


Повече информация за новите обективи ще откриете тук:
RF 100mm f/2.8L MACRO IS USM
RF 400mm f/2.8L IS USM
RF 600mm f/4L IS USM

 

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.