Redline Challenge, с награда от 14 000 EUR

09.04.2021 y.
Redline Challenge, с  награда от 14 000 EUR

Canon Europe обявява старта на Redline Challenge, конкурс за фотографи любители, които да предизвикват творчеството и техническите си познания. Хост на предизвикателството е влогърът и фотограф - Кай Уонг, а редица посланици на Canon ще споделят професионални и вдъхновяващи съвети и трикове, за да помогнат на участниците в реализирането на идеите си по темите на Redline Challenge.

Международно известният фотограф и многократен победител в Red Bull Illume, Лоренц Холдър, се присъединява към домакина Кай, за да обяви първата тема – „Светлина в тъмнината“  - създадена да предизвика таланта на участниците. Фотографи любители могат да приложат своите умения в действие и да проучат възможностите за снимане при слаба светлина и връзката между светлина и сянка, контраст и цвят в това първо по рода си предизвикателство Redline Challenge.

Участниците ще имат шанс да спечелят комплект фотографско оборудване Canon на стойност 14 000 евро, за да подпомогнат развитието на творчески си умения, както и фотографски ангажимент под менторството на Лоренц Холдър. Известен със своя свеж и драматичен стил и изключителна способност да улови неочакваното дори в най-предизвикателните условия, Лоренц е в позицията на съдия и ментор на предизвикателството.

Говорейки за предизвикателството Redline Challenge, посланикът на Canon Лоренц Холдер споделя: "Когато Canon ме помоли да бъда ментор за предизвикателството „Светлината в тъмнината“, аз веднага се съгласих, тъй като знам колко вълнуващи са тези състезания за фотографите, за да тестват своите умения и да спечелят признание в индустрията. Светлината в тъмнината е чудесна тема за стартиране на предизвикателството Canon Redline Challenge, защото тя предизвиква творчеството у фотографите - независимо от жанра, който снимат.

Възможно е да създадете много интересни светлинни ефекти, дори ако нямате достъп до студийна светкавица или Speedlite - просто трябва да проявите творчество! Каквато и интерпретация на темата „Светлина в тъмнината“ призовавам всички участници да се изтласкат извън зоната си на творчески комфорт и да не се страхуват да експериментират нови стилове и техники."

Участниците разполагат с малко повче от два месеца, стартирайки от 00:01 ч. на 22 март 2021 г. до 23:59 ч. на 31 май 2021 г. , да подадат за участие своите изображения, заснети на каквото и да е устройство. Състезанието е безплатно за участие. Журирането на снимките в предизвикателството ще бъде общо три кръга от независима експертна група, а през месец юни, Canon ще обяви на своя уебсайт списък с 10 финалиста. Крайният победител ще бъде обявен до 27 юни и ще си тръгне със следния комплект техника Canon:

    • Canon EOS R5 – Най-новата професионална безогледална камера Canon, предлагаща безкомпромисно представяне във всякакви условия
    • 3x RF обектива, създадени за революционната система EOS R, предлагаща революционни оптични възможности:
        ◦ Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM
        ◦ Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM
        ◦ Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM
    • Canon imagePROGRAF PRO-1000 –  17“ широкоформатен принтер, с технология предлагаща невероятни разпечатки.
    • Speedlite EL-1 – професионален клас светкавица, която предлага сигурност и високоскоростни възможности.

Сюзи Доналдсън, европейски маркетинг директор на Canon EMEA, заяви: "Създадохме Redline Challenge, за да насърчим фотографите ентусиасти да разширят своите творчески граници и да им дадем възможност да спечелят признание от уважавани експерти в бранша. Сега повече от всякога знаем колко е важно да подкрепяме творците. Също така разбираме колко е важно да разполагаме не само с правилните инструменти за разширяване на творческите граници, но и със знания, поради което много от нашите посланици ще споделят свои собствени технически съвети и техники през цялото време на това първо предизвикателство - дори как да уловим сцени при слабо осветление с използване на околна светлина в дома.

Предизвикателството "Светлина в тъмнината" е свързано с улавянето на връзката между светлината и сянката, както и контраста и цвета, което само по себе си е трудно за постигане - но направено правилно, резултатите ще бъдат изключителни. Наистина съм развълнувана да видя финалистите."

Изображенията, изпратени за предизвикателството "Светлина в тъмната", ще бъдат оценявани по следните критерии:

Тмата на предизвикателството - "Светлина в тъмнината", това означава улавяне на непрекъснато интригуващата връзка между светлина и сянка, контраста и цвета.
Творчество - Вашата работа свежа и оригинална ли е?
Въздействие - какви емоции или реакции се предизвиква изображението. Забавно, емоционално и/или провокиращо размисъл?
Технически умения - Заснето ли е изображението по начин, който демонстрира разбиране на способностите на камерата и спецификите на обекта?
Размер - Размерът на изображението трябва да бъде 150 DPI, 2000 px по най-дългата страна
Други - Участниците не трябва да качват изображения, които са били публикувани преди това или са спечелили някаква награда.

Следете хаштага #RedlineChallenge в социалните платформи. Изпратете свое изображение за участие предизвикателството Redline Challenge на: https://www.canon.bg/redline-challenge/

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.