Първите детайли за EOS R3, най-новият професионален безогледален фотоапарат Canon

18.04.2021 y.
Първите детайли за EOS R3, най-новият професионален безогледален фотоапарат Canon

Canon Inc. обявява разработването на EOS R3 - най-новата си високоскоростна и  професионална безогледална камера. Със своя дизайн, камерата ще даде възможност на професионалните спортни фотографи и фоторепортери, да отговорят на предизвикателствата в работата си – повече бързина и повече ефективност. Надминавайки характеристиките и възможностите на DSLR и безогледални тела Canon, EOS R3 е хибридна камера от следващо поколение, създадена за спортни фотографи и фоторепортери на бъдещето.

EOS R3 разполага с нов CMOS сензор, разработен от Canon BSI, мощен процесор за изображения DIGIC X, възможности за снимане от 30 кадъра в секунда с проследяване на AF / AE, откриване на очи, главата и тялото и нова функция за автоматично управление на автофокуса с очи. Идеалната камера за екшън фотографи, които търсят качествени изображения, както неподвижни, така и обекти, движещи се с висока скорост.

Пет неща, които трябва да знаете за новия EOS R3:

ВИСОКО КАЧЕСТВО И СКОРОСТ
EOS R3 е първата EOS камера, която разполага с изцяло нов 35-милиметров CMOS сензор със задно осветяване. В комбинация със силния процесор за изображения DIGIC X, професионалистите, използващи EOS R3, ще постигнат високоскоростно фотографиране и създаване на видео. Използвайки камерата, те могат да се насладят на 30 кадъра в секунда с проследяване на AF / AE с минимално изкривяване на изображението, когато използват електронния затвор – идеално за професионални спортни фотографи, предизвикани със заснемане на действие за част от секундата.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА БЪРЗО ДВИЖЕЩИ СЕ ОБЕКТИ
Професионалистите могат да разширят границите на творчеството с изключително точно проследяване и фокусиране на бързо движещи се действия. Следващото поколение Dual Pixel CMOS AF на EOS R3 може да проследява очите, главите и телата на обектите, движещи се със скорост - отлично за улавяне дори на най-фините детайли за части от секундата. Нещо повече, Canon разкрива, че ще добави нов тип обект към AF проследяването на камерата.

КОНТРОЛ НА АВТОФОКУСА С ОКО
EOS R3 ще се отличава и с нова и подобрена технология, видяна за пръв път в Canon EOS 5. Това е първият EOS цифров фотоапарат, който предоставя Eye Control Function, която позволява на потребителите да избират и преместват AF точката с помощта на окото си във визьора. Тази инстинктивна функция предлага на професионалистите естествен и бърз контрол над автофокуса. Намалявайки времето за фокусиране, което обикновено се прави с мултиконтролер или бутон, тази функция, отново е идеална за фотографи, които искат да заснемат най-важната тема за своя кадър с бързина - независимо дали това е по време на пресконференция или фотографиране на отборен спорт.

СЪЗДАДЕН ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
Вдъхновен от серията EOS-1D, корпусът EOS R3 позволява ултраинтуитивен контрол в най-взискателните професионални ситуации. Професионалистите могат да очакват същата издръжливост и устойчивост на прах и вода, която е осигурена в телата на Canon от серията EOS-1. Камерата има и вградения захват, който потребителите от серията EOS-1D обичат и на който имат доверие.

БЪРЗА ВРЪЗКА – ПРЕДСТАВЯМЕ НОВИЯТ CANON MOBILE FILE TRANSFER
EOS R3 ще бъде напълно съвместим с мобилното приложение за прехвърляне на файлове Canon Mobile File Transfer. Това осигурява нов начин за прехвърляне на изображения и ускоряване на работния процес, докато сте в движение, използвайки мобилни мрежови услуги, без да е необходимо кабелно LAN оборудване.

Canon също така представя RF 100mm f/2.8L MACRO IS USM - макро и портретен обектив, който е първият в света AF макро обектив с увеличение от 1,4 пъти отблизо. В допълнение към това Canon разкрива и подробности за новите RF 400mm f/2.8L IS USM и RF 600mm f/4L IS USM, двa телеобективa, проектирани да отговорят на изискванията на професионалисти в областта на спорта и дивата природа, с невероятно фокусно разстояние и възможности, особено  в комбинация с EOS R3. Виж повече за тях тук.

Основни характеристики на EOS R3, обявени към дата 14.04.2021г. :
    • Нов BSI CMOS сензор, разработен от Canon
    • 30fps с AF/AE проследяване 
    • Eye Control Function – фунцкия за контрол на автофокусната точка
    • Откриване на око и главата на обекта
    • Dual Pixel CMOS AF 
    • устойчивост на атмосферни условия, характерна за серията EOS 1D


Повече информация за новите анонси от Canon, може да откриете тук

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.