Nikon представя два нови професионални телефото вариообектива

09.01.2020 y.
Nikon представя два нови професионални телефото вариообектива

Nikon представя два нови професионални телефото вариообектива AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR за DSLR фотоапарати и NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S за безогледални фотоапарати Nikon Z. Тези здрави телефото вариообективи вдигат летвата за дизайн на обектива, осигурявайки оптични характеристики, еквивалентни на тези на фиксиран обектив.

Независимо дали снимате в спортни съоръжения, или на открито през нощта, AF-S NIKKOR 120- 300mm f/2.8E FL ED SR VR се отличава с голямата си разделителна способност и характеристики на АФ. Този обектив бележи въвеждането на дългоочакван диапазон на фокусното разстояние. Сега фотографите, използващи DSLR, които искат да снимат на 300 мм, вече не е необходимо да се ограничават с едно фокусно разстояние. Нито да рискуват влошаване на оптичните характеристики, като използват вариообектив с прикрепен телеконвертор.

Светлосилният, пълнокадров NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S е вторият от трите обектива за безогледални фотоапарати на Nikon, който ще бъде пуснат на пазара. Независимо дали снимате спорт, събитие или репортаж, този телефото вариообектив S-Line покрива всички основни изисквания за неподвижни изображения и видео клипове. Фокусирането е бързо, плавно и безшумно. Остротата е изключителна в целия кадър – дори когато снимате с максимално отворена диафрагма. Промяната на фокусното разстояние при фокусиране по време на снимане на видео клипове е почти премахната.

 

 

Крачка напред по отношение на оптичните характеристики е, че и двата професионални обектива използват новото SR стъкло на Nikon, както и ED стъкло за противодействие на хроматичната аберация. В резултат на това цветният кант до голяма степен се намалява, а по-трудната за контрол синя светлина (спектър с къса дължина на вълната) се компенсира напълно. Изображенията са по-ясни от всякога, а контрастът е изключителен.

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Професионален телефото вариообектив с байонет F. Обхваща универсалния диапазон на фокусно разстояние от 120 – 300 мм с постоянна максимална диафрагма f/2,8.

Плавно, прецизно АФ. Характеристики, еквивалентни на фиксиран обектив, позволяват да се следят бързо или хаотично движещи се обекти. Електромагнитната диафрагма гарантира прецизни експозиции при високи кадрови честоти.

Усъвършенстван оптичен дизайн. 25 елемента в 19 групи, с ED стъкло и SR стъкло на Nikon, както и с покритие ARNEO и нанокристално покритие. Хроматичната аберация, комата, фантомите и отблясъците се премахват изцяло.

Изключителна стабилност с VR. Технологията на Nikon за намаляване на вибрациите (VR) ви осигурява предимство от четири стопа дори при активиран телеконвертор.

Известната ергономичност на Nikon. Бутони, на които могат да бъдат задавани функции, плавно превключване между хоризонтална и вертикална ориентация и други предимства.

Интегрирана опора за статив. Обърната към предната част на обектива за оптимален баланс и по-удобно пренасяне.

Здрава конструкция. Солидната конструкция и цялостната изолация правят този обектив готов за пътуване при всякакви климатични условия.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Професионален телефото вариообектив с байонет Z. Обхваща универсалния диапазон на фокусно разстояние от 70 – 200 мм с постоянна максимална диафрагма f/2,8.

Великолепни характеристики. Остротата и контрастът са изключителни в целия кадър. Фокусирането е плавно, бързо и безшумно.

Усъвършенстван оптичен дизайн. 21 елемента в 18 групи, с ED стъкло и SR стъкло на Nikon, както и с противоотразяващо покритие ARNEO и нанокристално покритие. Хроматичната аберация, комата, фантомите и отблясъците се премахват изцяло.

Готов за видео. Промяната на фокусното разстояние при фокусиране е почти премахната, а стабилният контрол на диафрагмата осигурява естествени промени на експозицията из цялата сцена.

Информационен OLED панел на обектива. Бързо потвърждаване на диафрагмата, разстоянието на фокусиране, точното фокусно разстояние, ISO и дълбочината на рязкост директно на обектива.

Бутон Fn. Можете да зададете до 21 различни функции на бутона Fn на обектива – от заключване на АФ до измерване, клин и други.

„Работен кон“: здрава и компактна конструкция с цялостна изолация за защита от прах и влага.

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.