Бъдете по-близо с новия Coolpix P950

09.01.2020 y.
Бъдете по-близо с новия Coolpix P950

Nikon допълва серията си от бридж фотоапарати с COOLPIX P950, който предлага забележително 83-кратно оптично увеличение.

Този здрав фотоапарат със суперувеличение е обновен вариант на COOLPIX P900 с редица търсени функции, които правят изключително лесно заснемането на отдалечени обекти с изключителна детайлност – като великолепни изображения в близък план и поразително ясни 4К филми.

Този апарат е подходящ спътник за фотографи, които искат да снимат птици или диви животни, или за хора, които обичат да снимат самолети. 83-кратното оптично увеличение предлага диапазон на фокусно разстояние от 24 – 2000 мм¹, а 166-кратното Dynamic Fine Zoom цифрово разширява горната граница до невероятните 4000 мм².

Видеографите могат да записват 4K видео клипове на неуловими обекти, а потребителите могат да регулират основните настройки на експозицията по време на снимане, което е идеално при променяща се светлина. COOLPIX P950 поддържа също заснемане на RAW (NRW) изображения, така че потребителите могат да се възползват максимално от усъвършенстваните програми за обработка/редактиране. А пълноразмерното гнездо за „горещо“ включване улеснява използването на аксесоари на Nikon, като микрофони и прицели.

Инес Бернардес (Ines Bernardes), продуктов мениджър в Nikon Europe, коментира: „COOLPIX P950 е оборудван с множество функции обновен вариант на COOLPIX P900, който промени пазара на фотоапарати със суперувеличение със своето 83-кратно оптично увеличение. Този нов фотоапарат запазва впечатляващия диапазон на увеличение на своя предшественик и добавя много от функциите, които хората търсят, включително: 4K филми, поддръжка на RAW и гнездо за „горещо“ включване на аксесоари. Той е чудесно допълнение към семейството на фотоапаратите със суперувеличение на Nikon: хората могат да избират между 83-кратно оптично увеличение и изключителното 125-кратно оптично увеличение на COOLPIX P1000 в зависимост от нуждите си.“

Резюме на основните характеристики:

Увеличение. 83-кратно оптично увеличение (24 – 2000 мм) и 166-кратен Dynamic Fine Zoom (4000 мм).¹ ²

Светъл обектив NIKKOR. С максимална диафрагма f/2,8 и супер ED стъкло, за да се намали изкривяването при голямо увеличение.

Снимки. 16-мегапикселов CMOS сензор със задно осветяване, бърз процесор за изображения EXPEED и система за оптично намаляване на вибрациите.

Поддръжка на RAW. Запазване и експортиране на некомпресирани RAW (NRW) изображения към програми за обработка/редактиране.

4K филми. Лесен запис на стерео 4K/UHD 30p видео клипове или Full HD (1080p) филми с кадрови честоти до 60p. Запис със стерео звук и ръчно регулиране на основните настройки на експозицията при снимане на филми.

Таймлапс филми във фотоапарата. Запис на таймлапс филми от приблиз. 10 секунди, които се възпроизвеждат с 25 или 30 кадъра/сек.

LCD дисплей с променлив ъгъл. Ясният 8,1-сантиметров LCD дисплей с 921 000 точки може да се накланя и завърта в почти всяка посока.

Ясен електронен визьор. Голям 1-сантиметров OLED електронен визьор с 2 360 000 точки и сензор за око. Плавен контрол на увеличението. Голямата ръкохватка, странично разположеният контрол на увеличението и бутонът за бързо връщане на увеличението осигуряват стабилна работа.

SnapBridge. Синхронизиране на снимките със смарт устройство или използване на смарт устройство за отдалечено снимане.

Пълноразмерно гнездо за „горещо“ включване. Монтирайте аксесоари на Nikon, като светкавици Speedlight и микрофони. Или изпробвайте точковия прицел DF-M1 на Nikon – сгъваем прицел, който помага да проследявате дори бързолетящи птици.

Съвместимост със SnapBridge - Приложението SnapBridge на Nikon за iOS и Android трябва да се инсталира на съвместимо смарт устройство, преди SnapBridge да може да се използва с този фотоапарат.

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.