Nikon разширява гамата си от фиксирани обективи с Nikkor Z 24mm f/1.8 S

04.09.2019 y.
Nikon разширява гамата си от фиксирани обективи с Nikkor Z 24mm f/1.8 S

Nikon разширява гамата си от фиксирани обективи f/1,8 за безогледални фотоапарати с още един представител – Nikkor Z 24mm f/1.8 S.

Този пълнокадров обектив предлага истинска универсалност благодарение на усъвършенствана оптика, изключителни работни характеристики за снимане в близък план и цялостна изолация срещу въздействието на атмосферните условия. Еднакво добър за тесни пространства, необятна природа и градски пейзажи, той улавя невероятни детайли в различни ситуации.

Този бързофокусиращ 24-милиметров фиксиран обектив осигурява превъзходна острота от край до край дори при снимане с максимално отворена диафрагма от f/1,8. Минималното разстояние на фокусиране от едва 0,25 м предоставя на потребителите изключителен контрол върху кадъра от близък план до безкрайност. Бокето изглежда плавно и естествено, а обичайните за широкоъгълните обективи отблясъци се спират ефективно дори в ситуации с контражур.

Пълнокадровият NIKKOR Z 24mm f/1.8 S е много подходящ за снимане и на видео клипове. Кинематографите могат да заснемат видео клипове с впечатляващо малка дълбочина на рязкост. А балансираната перспектива на обектива е еднакво добра както за снимки в общ план, така и за записи на филми с интервюта в ограничени пространства.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), продуктов мениджър в Nikon Europe, споделя: „NIKKOR Z 24mm f/1.8 S предоставя на фотографите, снимащи с Nikon Z, свободата да работят с наличната светлина почти във всяка ситуация. Освен това осигурява изключителни резултати при фокусиране на близко разстояние: остротата е невероятна дори когато фокусирате обекти в близък план или детайли на обекти.“

Резюме на основните характеристики:

Широкоъгълен фиксиран обектив NIKKOR Z с f/1,8: с ултрависока острота от край до край и великолепни характеристики при слаба осветеност този 24-милиметров обектив улавя всеки детайл от сцената с яснота като на живо.

S-Line: оптичен дизайн от следващо измерение. Нанокристалното противоотразяващо покритие на Nikon намалява фантомите и отблясъците за осигуряване на по-голяма яснота на изображенията. Плавна, безшумна система за мултифокус.

Изключителни снимки в близък план: с минимално разстояние на фокусиране от едва 0,25 м можете да контролирате кадъра от близък план до безкрайност. Остротата на изображенията в близък план е по-добра от тази на сравними обективи с това фокусно разстояние. Изолация срещу въздействието на атмосферните условия: всяка подвижна част на цилиндъра на обектива е херметично уплътнена, за да защитава от прах и водни капки. Чудесен за филми: почти безшумният АФ позволява да се усети изцяло емоционалното въздействие на моментите, изпълнени с мълчание. Пръстенът за управление може да се използва за безшумен контрол на диафрагмата или компенсация на експозицията, както и като пръстен за фокусиране при снимане в режим на ръчно фокусиране.

 

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.