PhotoSchool Conference 2020

17.02.2020 y.
PhotoSchool Conference 2020

На 24, 25 и 26-ти април ще се проведе PhotoSchoоl Conference в гр. Поморие. Тридневна фотографска конференция, на която ще се срещнат хора с общи интереси към фотографията и 4-тири мастъркласа, които могат да бъдат посетени отделно от конференцията.

PhotoSchool Conference е международно фотографско събитие, на което можете да се докоснете до популярните фотографи от световната сцена. Топ имена, на които да зададете въпроси. Възможност да тествате обективи и камери. Интересни теми, за да станете по-добър фотограф! Преживяване, което ще ви помогне да намерите своя уникален път в света на фотографията.

Лектори тази година ще бъдат:

Брент Стъртън - един от първите и най-добри посланици на Canon в целия свят. Брент Стъртън е южноафрикански фотограф с богата история в света на документалистиката. Работата му е публикувана от редица уважавани международни издания като National Geographic Magazine, GEO, Le Figaro, Le Monde, Vanity Fair, Newsweek, Time, The New York Times Magazine, UK Sunday Times Magazine и др. Работил е за WWF, CNN, фондациите на Ford, Clinton and Gates, за фондация Nike и за Световния икономически форум. Снима доклади за Human Rights Watch. 

Давид Помие - Зад „Blueberry Corner“ стои името на Давид Помие. Неговата интимна фотография е комбинация от страстта му към изображението и борбата му за правата на жените. Той създава своята идентичност чрез силни и смели изображения, с желание да съвместява в тях естетически качества и женското овластяване.

Франк Бутоне - Франк е документален фотограф от 20 години. Той разделя времето си между семейството, личните дългосрочни проекти, сватбените си фоторепортажи и участието в редица световни фотографски конференции. През годините той става част от интернационални платформи като WPJA, ISPWP, WPS както и Fearless и оттогава неговата работа като сватбен фотограф е редовно награждавана (над 330 награди). В своят фотографски подход той се чувства близък до традициите на хуманистичната фотография. В своите лични проекти, както и в своята сватбена фотография, Франк се стреми да разкаже история с изключително лична визия, опитвайки се да остави лирическа и поетична сила в своите снимки.

Уолтър Астрада - е роден през 1974 г. в Буенос Айрес, Аржентина. Той започва кариерата си като щатен фотограф в местния вестник La Nacion. По-късно той се присъединява към Associated Press (AP) в Боливия, а след това Аржентина, Парагвай и Доминиканската република. От 2005 г. до 2006 г. работи на свободна практика за Agence France Presse (AFP) в Доминиканската република и е представляван и разпространяван от World Picture News.

През годините той е спечелил широк спектър от награди, включително 3 World Press Photo, наградата Bayeux-Calvados за военни кореспонденти; “Фотожурналист на годината” и “Най-добър на шоуто” от NPPA-BOP; фотограф на годината и снимка на годината от PGB ; годишна първа награда на PDN Photo, редица награди за POYi, “Дните на Япония” 1 награда – Days Japan 1st Prize, Alfred I. du Pont Award – награда за отлични постижения в радио и телевизионна журналистика, както и 1-ви брой за “Репортажна история” от фондация „Алексия“, редакторски субсидии на Getty.

В момента пътува на мотор “Royal Enfield” с цел да направи обиколка на света, започнала в Барселона, Испания на 1 май 2015 г.

Роберто Панчатичи - Движението и личните връзки определят работата на италианския фотограф Роберто Панчатичи, свидетелство за което са неговите интимни, близки портрети и откровени, неподправени кадри. За него деликатно докосване или истинен, прост момент говори много. Що се отнася до стила, Роб казва, че не следва никакви параметри и специфични тенденции. Техниките за осветление не оформят визията му. Той обича да се променя, не само в живота си чрез болка и вяра, но и в своята фотография. Нещото, за което е винаги дълбоко загрижен, е настроението, а не естетиката. Ето защо визията на Роб е меко докосване и е дълбоко свързана с най-малките чувства, които той винаги търси.

Елена Харалабаки - Здравейте! Аз съм Елена Харалабаки и съм сватбен фотограф от 2010 г. Фотографията бе моя страст дълго време, развих интерес към нея от съвсем ранна възраст. И така, получих бакалавърска степен по фотография в Атинския университет в Гърция и магистърска степен във Висшето училище за изящни изкуства във Венеция. Сега съм горда, че съм един от най-награждаваните сватбени фотографи в света в едни от най-добрите асоциации за сватбена фотография. Класирана съм на 2-ро място в “This is reportage” за 2019 г., Топ 10 „Fearless Photographers 2019“ г., Топ 10 „WPS Photographers“ 2019 г., първи подгласник „AG | WPJA“ 2018 г., говорител в Inspiration Conference 2019 г. и говорител във Fearless Conference 2020 г. За мен фотографията очевидно е език, така че обичам да създавам образи, които имат какво да кажат!

Миряна Сливенска - фотограф и видеограф, основно фокусиращ се върху сватбени и едиториал проекти в най-различни държави в Европа. Повече за нея тук

Джошуа Д'хонд - Аз съм Джошуа, фотограф на свободна практика от Белгия. Моят подход към семейната, сватбената и корпоративната фотография? Фотожурналистически докрай! Аз съм любопитна, тиха, организирана и очарована от децата. Истинска личност по ENFP. Моята страст са архитектурата и фотографията. Добрите книги и добрата храна. Пътуванията. Музиката! И да танцувам, сякаш нямам никакви грижи. Вдъховяват ме автентичността, хората и тишината. Дълбочината във всички неща. И добро чувство за хумор! Харесвам гатанки и тайни и да правя списъци. Какво ме движи напред? Добро предизвикателство! Най-вече: простите неща.

Тодор Тодоров - Тодор работи като колорист вече над 20 години. На практика той е цветокоригирал значителна част от рекламните спотове, заснети цифрово и на лента в България през последните две десетилетия. Освен като колорист, той често е ангажиран и като технически дизайнер на работния процес от редица студия, а също и като супервайзър на пост-продукцията за много игрални филми и телевизионни продукции.

В творческия аспект на работата си той винаги се опитва да допринесе максимално за развитието на драматургията чрез цветните корекции, да подпомогне работата на оператора на терен и да вникне в режисьорската визия за изображението.

Огромен опит, с над 200 пълнометражни проекта – за пълен списък на всички филми може да посетите IMDB на адрес http://www.imdb.com/name/nm0865382.

Мартин Граховски - той е млад режисьор, който започва да се интересува от документалния филм още на 16-годишна възраст, когато решава да заснеме летния си дом Севлиево, за да покаже града и неговите хора пред приятелите си в Канада. Това, което започва в България, се превръща в страст, която води Мартин в Азия, Африка и Западна Европа в търсене на вдъхновяващи проекти. Работил е по интересни и трудни теми като възстановяването на Непал след земетресението, достъп до здравни грижи в Индия или пък лишените от собствената им земя земеделски производители в Югоизточна Азия. Напоследък Мартин се фокусира върху споделянето на България и нейните културни традиции с по-широка международна публика, заснемайки традиционни певци, танцьори, сурвакари, нестинари. Комбинацията от таланта му зад камерата и журналистическото му образование, правят от филмите на Мартин великолепни визуални разкази с много висока художествена и документална стойност

Минко Михайлов - Здравейте, казвам се Минко Михайлов. По професия съм биолог. Фотографията вече 20 години e моя страст. Обичам да пътешествам и да снимам красотата и колорита на света около мен. С фотографията успявам да направя реално и нереално пътешествие, тя е ключ към нови и непознати светове и познанства. Назависимо дали снимам хора или природа се опитвам да уловя мига, онзи миг, който никога повече няма да се повтори. Фотографията за мен е пътуване в света на формите и светлината, тя е не само гледна точка, емоция или моментен отрязък от време, тя е всичко онова, което се събира в една дума – СТРАСТ.

Елена Михайлова - Аз съм детски и семеен фотограф. Майка съм на четири деца, благодарение на които попаднах в сферата на фотографията. До раждането на трите си дъщери работех в сферата на кино бизнеса, дори имах нелоша кариера. Но след излизането ми в майчинство, имах ново хоби, което ми носеше радост и удволствие – фотографията. Толкова дълбоко се потопих в този необикновен творчески процес, че увлечението ми прерасна в професионална дейност и съм безумно щастлива, че се занимавам с моето любимо хоби, което ме вдъхновява и въодушевява. Днес не си се представям без фотоапарат и снимки. Аз постоянно се уча и развивам, защото организирам уоркшопи за фотографи по цял свят. Големият опит, натрупан през годините, ми позволява да провеждам индивидуални и групови уъркшопи за начинаещи и мастър класове за професионални фотографи. С удоволствие споделям със своите ученици опита и богатите знания, натрупани през годините. Разкривам всички тайни и тънкости от работния си процес.

Явор Мичев - Роден съм и живея в Русе. С фотография се занимавам още от ученик. В началото беше хоби, но постепенно стана неразделна част от ежедневието ми. През 2007 година ми се отдаде възможност да летя и снимам от мотоделтапланер. Хареса ми това да показвам от висока гледна точка природата, хората, сградите. Аерофотографията дава нови хоризонти и нови възможности за авторските ми  проекти. Оттогава концентрирах цялата си творческа енергия и техническите си познания в тази насока. Снимал съм от мотоделтапланери, парапланери, паратрайкове и малки самолети. От 2014 година използвам основно  безпилотни радиоуправляеми платформи – дронове. За мен аерофотографията е сбъдната мечта. Все едно, че виждам и отразявам света през погледа на птицата. Той оживява в нови композиции и сюжети, а дори и най-познатите места неочаквано се променят, бих казал приказно.

Теодора Янкова - Казвам се Теодора Янкова и съм нюборн фотограф (фотограф на новородени бебета). Завършила съм SVA – school of visual arts New York. Дълги години пътувах и обикалях света и снимах пейзажи. Продавах сток фотографии и работех по проекти за National Geographic. Докато пътувах се възхищавах на снимките и продуктите на Anne Geddes – първият нюборн фотограф – и въпреки че към онзи момент дори нямах и идея да имам деца толкова се възхищавах на тези снимки. Купувах нейни продукти с нюборн снимки и ги колекционирах. След няколко години видях че съществува нюборн обучение и заминах за Щатите. Там направих няколко курса с трейнинги, любимите ми лектори там са Кели и Трейси – те ме научиха на много неща.

И така преди 11 години реших да се впусна в нюборн фотографията. Направих първото студио само за новородени бебета и снимам само такива и до днес. Снимала съм към 5800 деца до момента. През 2015г. имах щастието да се запозная лично с Ан Гедис и да присъствам на нейна конференция и семинар. Научих много полезни неща за маркетинга на новородени бебета.

Горда съм, че успях да осъществя една голяма моя мечта – да издам нюборн календари със снимки на недоносени бебета, чрез продажбата на които успяхме да дарим две специални маси за поддържане живота и параметрите на недоносените деца. Кампанията продължава от 2015г. до днес – вече 6 години и голямата ни цел е линейка за недоносени деца тъй като сме единствената държава в Европа без такава.

Повече за конференцията можете да откриете тук - https://conference.photoschool.bg/

 

Calibration scale

Do you see all degrees clearly? If not, calibrate your monitor.