Автор: 798099
Дата: 02-05-12 13:18
Понеже си затворил другата тема, ще ти споделя личния си опит: ако си купиш DSLR, едва ли ще осъществиш идеята си, че го купуваш веднъж и поне 4-5 години няма да му мислиш. Само след няколко "фотосесии" ще ти се прииска нещо "дълго", после нещо "широко" и разбира се нещо "твърдо". Ако не разбираш за какво става дума - това са обективи с различно фокусно разстояние, които ще ти струват доста повече от първоначалната покупка. След това идват филтрите, светкавиците и т.н. аксесоари, т. е. още разходи.
Накратко, ако не си решил, че фотографията е нещо, с което искаш да се занимаваш (не говоря да вадиш пари) сериозно и задълбочено, не се набутвай с DSLR.
Моят съвет е да си купиш турбо сапунер, който да може да снима и HD видео. Какъв - не бих се наел да ти препоръчам, но ти си добре с английския - чети в dpreview.com., харесвай и решавай. Преди това не е зле да се поразровиш и в този форум - теми като тази има десетки.
Какъвто и апарат да вземеш, не очаквай да прави сам снимките. Ако ще ползваш предимно (да не кажа единствено) автоматичен режим, направо забрави за DSLR. Първото, което ще решиш е, че страшно си се "минал". Повярвай ми, това което ти пиша, е самата истина. От прибързано купуване на техника съм "назад" с около 1000 лв. След това ми "дойде акъла"...
|
|