Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
 • Фото Форум обявява курс по фотография за начинаещи от 04.08.2014

  Курс на Фото Форум по фотография за начинаещи  от 04.08.2014


  Място на провеждане: Фото Форум Студио - София
  Повече подробности и програма ТУК »

   

   

 • Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014

  Непознатата Турция – фотопленер / 05-11 октомври 2014


  Встрани от обичайните популярни туристически места и маршрути, Турция предлага на пътешествениците неподправената магичност на древността, съчетана с впечатляващи природни гледки и еклектиката на съвременния живот, който сякаш с машина на времето се е пренесъл сред сградите и статуите, създадени преди векове.

  Каним ви на едно пътуване между миналото и настоящето, което няма да откриете в каталозите на туристическите агенции. Ще се насладим на отличните възможности за пейзажна, архитектурна и „улична“ фотография, на специфичните нрави и интересните храни в региона.

  Програма:


  Гьобекли тепе - Немрут - Диарбекир - Хасанкейф - Мардин - Дара - Урфа

  7 дни/6 нощувки

  Ден 1 - неделя - София-Истанбул-Урфа
  Тръгване с автобус от София в 7 ч. Пристигане в 16:30 ч. Трансфер до Сабиха Гьокчен за полета до Шанлъурфа в 20:30 ч. Нощувка в Урфа.

  Ден 2 – понеделник - Гьобекли тепе - Немрут
  Закуска. Посещение на храмовия комплекс Гьобекли тепе – най-старият храм в света. Предполага се, че откритите в светилището каменни мегалити са на около 12 000 години. Отпътуване за Немрут (4 ч., 200 км). Изкачване на планината Немрут, 3000 м по залез слънце. Там е известният погребален комплекс на Антиох І (69–36 г.пр.Хр.). На върха, от двете страни на билото (изток и запад)  са известните каменни глави на Аполон, Зевс, Херкулес и свещени животни. Гледката отгоре при изгрев и залез е уникална, вижда се и езерото Ататюрк. Нощувка в Кахта или Адъяман.

  Ден 3 – вторник - Диарбекир
  Възможност за изкачване на планината Немрут при изгрев слънце. Отпътуване за Диарбекир (2,30 ч., 140 км).  Разглеждане на забележителностите на града – крепостните стени от черен базалт, укрепения замък с куполна базилика, джамия и дворец от времето на царство Артуклу и др. Нощувка в Диарбекир.

  Ден 4 – сряда - Хасанкейф
  Закуска.Отпътуване за Хасанкейф. (2,30 ч., 140 км). Девет цивилизации са оставили великолепни творения в крайбрежните скали - крепости, дворци, училища, църкви, джамии, некрополи и най-дългия за средновековните разбирания мост над Тигър, дело на Артукиди и Айюбити. Днешната известност на Хасанкейф се дължи за съжаление и на факта, че подлежи на потапяне във водите на един от многото язовири по течението на р. Тигър. Отпътуване за Мардин (1,45 ч., 101 км). Нощувка в Мардин.

  Ден 5 – четвъртък - Мардин
  Закуска. Мардин ще ви грабне незабавно и без остатък. Градът е част от световното наследство на ЮНЕСКО заради уникалните си исторически и архитектурни паметници. Смята се, че на сегашното място на града, се е намирало едно от първите населени места в горна Месопотамия. Археологически разкопки доказват, че в тази местност е имало селища на хора още преди четири хиляди години.Освен множеството джамии, медресета и бани, в Мардин могат да се разгледат христиански църкви, забележителни светски сгради (пощата и на Първото девическо училище, открито в Османската империя), музеи, кервансараи и ханове. Нощувка в Мардин.

  Ден 6 – петък - Дара - Урфа
  Закуска. Разглеждане останките на античния град Дара (на 30 км от Мардин). Отпътуване за Урфа. (3 ч., 191 км). Разглеждане на града. Библията и Коранът твърдят, че тук са родени Авраам (Ибрахим) и пророците Йезекия, Йов и Илия. Пещерата, в която се смята, че е роден пророкът Авраам е превърнала града в едно от най-важните места за поклонничество от Средновековието насам. Нощувка в Урфа.

  Ден 7 – събота - Истанбул - София
  Полет за Истанбул в 7:30 ч. Отпътуване за България в 12:00 ч. Пристигане в 21:00 ч.

  Цена: 690 евро

  Цената включва:
  • транспорт с автобус София-Истанбул
  • самолетни билети Истанбул-Урфа; Урфа-Истанбул;
  • 2 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Шанлъурфа;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Кахта или Адъяман;
  • 2 нощувки със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Мардин;
  • 1 нощувка със закуска в стая с две легла в хотел 3-4* в Диарбекир;
  транспорт с микробус по маршрута, включен в програмата;
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  водач на групата по време на пътуването;

  Цената не включва:
  • входните такси на посещаваните по програмата обекти;
  • доплащане за единична стая;
  • бакшиши и разходи от личен характер

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 15.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener Turcia”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците и телефон за обратна връзка
  Минимален брой участници - 10.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите капаро в размер на 210 евро до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 15.08.2014г. Плащане на цялата сума - до 30 септември.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата или отмяна на пленера при липса на достатъчно желаещи.

   Заглавна фотография: Florenco / CC BY-SA 2.0

 • Фотографска книжка 'На фокус' - Как да правим по-добри снимки
  Вероятно много от вас се питат какъв тип фотоапарат ще е най-добре да изберат, съгласно своите нужди и финансови възможности? Как да работят с него, така че да използват пълния му капацитет и да получат възможно най-качествено изображение? Как да снимат така, че снимките им да въздействат и на околните? Защо понякога снимките изглеждат добре на монитора, а след това на хартия резултатите са незадоволителни?

  Като фотографи и администратори на най-големия български сайт за фотография Фото Форум, ние авторите на тази книжка често се сблъскваме с подобни въпроси. Постарахме се да отговорим на повечето от тях със съвети, примери и мъдри мисли от известни фотографи.

  Надяваме се, че след като прочетете тази книжка, ще се научите не само да владеете по-добре техниката, с която разполагате, но и да давате душа на съвкупността от форми, цветове и светлини, които регистрира електронната матрица или филмът на вашата камера.

  Пожелаваме ви: “На Фокус”!

  Вземете електронна книга от първият сайт за електронни книги и списания Библио.бг


  или поръчайте печатна книга от Simetro books
  (изпратете имейл на products@simetro.com като посочите какво искате да получите. За поръчки над 20 лв куриерската такса се поема от Simetro books.)

   
 • Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко'

  Фотографски конкурс „Manfrotto - Секунда е малко"

  Здравейте, любители на фотографията!


  Каним Ви да участвате в един конкурс на Manfrotto с партньорството на Dynaphos и Фото Форум на тема „Manfrotto - Секунда е малко“

   

  Секунда е малко, за да си представиш повече! С удължаване времето за експозиция, се откриват възможности за създаване на впечатляващи фотографии. Всяка секунда е от значение, когато времето е едновременно инструмент и обект на изследване. Всяка секунда повече, може да произведе различен и дори неочакван резултат.

   

  Грабвайте стативите и дайте време на въображението си! Темата на конкурса предоставя широко поле за изява, особено сега когато лятото е в разгара си. Обекти на вашето внимание, могат да бъдат необятното звездно небе, планинските и морските пейзажи, пулсът на града, емоциите на хората, взаимодействието между предметите и всичко, което е във вашите фантазии.

   

  Всички условия прочетете тук »

 • Офроуд със Звяра в Зверино – фотопленер / 15 – 17 август 2014

  Сезонът на пленерите с ФотоСинтезис продължава с едно доста разтърсващо (и в буквалния смисъл ;-)) предложение за офроуд разходка в района на с. Зверино в живописния Врачански Балкан, където Искър е издълбала невероятното си дефиле.

  Ще превземем красивите околности с високопроходими машини и, разбира се, ще поснимаме на воля.

  Всички желаещи ще имат възможността да преживеят истински емоциите, които изпитва навигаторът по време на преминаване на трайъл трасето край Зверино, което е част от състезателния сезон за веригата трайълни състезания 4x4 Extreme!
  Машината, която ще ни раздруса по тежкото трасе, неслучайно е позната на всички любители на тежкия офроуд с прозвището Звярът!

  Програма:

  Ден 1 (15 август, петък):

  08:00 – потегляне от София
  Настаняване
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд на живописната скала над с. Очиндол, в близост до мястото, от което Вазовият „Дядо Йоцо гледа“.
  Вечеря и нощувка в хотел Елит

  Ден 2 (16 август, събота):
  Офроуд разходка (ок. 30 км.) и барбекю за обяд в околностите на с. Зверино
  Вечеря в пъстървовото стопанство в с. Оселна

  Ден 3 (17 август, неделя):
  Тест-драйв на трайъл трасето със Звяра.
  Офроуд разходка с обяд на манастира Седемте престола
  Връщане в София.


  Цена и записване:
  - Цена за участие - 250 лв. / Цена за ранно записване 230 лв. до 11.07.2014
  *цената включва:
  - 2 нощувки
  - 2 обяда – барбекю по маршрута на офроуд разходките
  - 3 офроуд разходки с високопроходими автомобили и опитни водачи (по ок. 30 км. всяка)
  - Тест-драйв на състезателно трайълно трасе със състезателен пилот и автомобил-прототип
  - Тениска на верига трайълни състезания 4х4 Extreme
  - Застраховка

  Цената не включва разходи за транспорт до Зверино и всички останали разходи на място.

  - Записване: За да се включите, изпратете своята заявка за участие на e-mail photo@photosynthesis.bg до 05.08.2014г. включително. В полето subject напишете „Plener ZVERINO”.
  Заявката за участие трябва да съдържа следната информация: трите имена на участниците, телефон за обратна връзка и размер за тениската
  Максимален брой участници - 20.
  ЗАБЕЛЕЖКА: Моля, отбележете дали разполагате със собствен транспорт и дали имате възможност да превозите други участници в пленера до Зверино.
  Всеки изпратил заявка за участие ще получи потвърждение за записване на посочения от него e-mail.

  Плащане:
  След като получите от нас потвърждение, че сте записан за участие, следва да заплатите цената за участие на място във ФотоСинтезис Арт Център на бул. "Васил Левски" 57 в София или по банков път до 3 работни дни след потвърждението, но не по-късно от 08.08.2014г. Ако изберете плащане по банков път, впишете това в заявката за участие, за да Ви изпратим фактура с данни за плащане.

  Организаторите си запазват правото за промяна в програмата.

 Теми - forum: Фотография Автор  Мнения  Последно
  Конкурси/ИзложбиИзложба "Нощен живот" и раздаване на наградите - 29.07. от 19 ч. във ФотоСинтезис  Admin  admin  30-11-99 00:00 
  Конкурси/ИзложбиФотографски конкурс "Manfrotto - Секунда е малко" с Dynaphos  Admin  admin  30-11-99 00:00 
  Фотография Тема на месец юли "Някои го предпочитат горещо" цяла тема / край ново Admin  34  23-07-14 14:48 
  Полезно за начинаещиВъпрос за видео ефекти ново J0R0  26-07-14 05:11 
  Фотография да върнем "Представяне" ново pstoev  26-07-14 03:54 
  Обща фото темаИзбор на монитор ново brutas  14  25-07-14 22:58 
  Фото ТехникаЗатъмняване в ъглите на кадъра – винетиране? ново IvanMihaylov  25-07-14 22:55 
  Обща фото темаПодреждане на снимки ново kollev3  15  25-07-14 22:29 
  Обща фото темаВ какви размери да са снимките в албума? ново JoeSatriani  25-07-14 21:57 
  Фото ТехникаSamsung NX30 - корейското сумо (!вече на 1400лв.) цяла тема / край ново Emoxide  101  25-07-14 21:45 
  Фото ТехникаСнимки от безогледални камери - [4] _________________(със сменяеми и фиксирани обективи) цяла тема / край ново Emoxide  427  25-07-14 21:37 
  Фото ТехникаNikkor AF-S 18-135/3.5-5.6 G ново evgeni1982  25-07-14 21:03 
  Обща фото темаФотографията като "Хоби или Професия"? цяла тема / край ново stoikovv666  69  25-07-14 19:47 
  Обща фото темаКой, как и с какво снима пейзажи? цяла тема / край ново Valentin4000  27  25-07-14 18:59 
  Фотография Къде в Бургас проявяват филми най-добре ново НиколайМиланов  13  25-07-14 17:53 
  Фотография Снимки с Fujifilm X...... цяла тема / край ново hadgi  270  25-07-14 17:40 
  Обща фото темаПомощ при избор на нов DSLR ново volof  14  25-07-14 16:52 
  Фото ТехникаАвтофокусът на 6D цяла тема / край ново muzicantini  31  25-07-14 16:50 
  Фотография Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография ново Tigranes  25-07-14 16:24 
  Фото ТехникаSony RX100 или Panasonic TZ60 или Fuji E1 или Sony A6000 или друг? цяла тема / край ново sky-fan  56  25-07-14 15:43 
  Обща фото темаДемо видео ново damovnikola  25-07-14 15:35 
  Фото ТехникаПрах в очите ли е новият Sony Cyber-Shot DSC-RX100 III цяла тема / край ново nikste  39  25-07-14 14:59 
  Фото ТехникаMINOLTA, Някой да ми каже.....?!?!??? ново Ven_Ganovski  25-07-14 14:41 
  Фотография Старите механични обективи, на ФФ камери цяла тема / край ново J0R0  162  25-07-14 14:34 
  Обща фото темаPENTAX K-5 II ново peshko5  12  25-07-14 14:17 
  Фото ТехникаДефицит на 85mm f/1.8G? ново ishootraw  25-07-14 09:01 
  Обща фото темаМонитор Dell u2410f загряване ново bayivobg70  25-07-14 01:33 
  Полезно за начинаещиМатрично, централно или точково измерване? ново Ghost4o  11  25-07-14 00:25 
  Обща фото темаCanon 70-300mm f/4-5.6 IS vs. EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS цяла тема / край ново desislava_b87  25  25-07-14 00:13 
  Фото Техника1020 Vs 808 - PureView battle ново GZS  10  25-07-14 00:04 
  Фото ТехникаRICOH FullFrame... ама само К-3, иде Medium2014 цяла тема / край ново Emoxide  400  25-07-14 00:01 
  Фото ТехникаПоляризиращ филтър и фишай - mission impossible? цяла тема / край ново marves  26  24-07-14 22:55 
  Обща фото темаПроблем с автоФокус ново Stelcho2  17  24-07-14 21:32 
  Обща фото темаФотоваканция 2014-кой, откъде и как пътува цяла тема / край ново Sarolov  30  24-07-14 20:24 
  Фото ТехникаПомощ при избор на обектив ново Tazmanian  12  24-07-14 19:16 
  Фото ТехникаВъпрос към тези които използват система кокин цяла тема / край ново picantino_  27  24-07-14 19:15 
  Фото ТехникаSamsung NX20 + 16/2.4 ново azok  20  24-07-14 17:19 
  Фото ТехникаNikon AF 85mm f/1.8D и портрети ново nikshi  15  24-07-14 17:05 
  Обща фото темаПрава за използване на снимки от stock сайт ново SaS  24-07-14 15:55 
  Фото Техникаползване на постоянно осветление при заснемане на сватба? ново stanislav_terzziev  24  24-07-14 15:50 
  Обща фото темаФалшиви CF карти ново ffoko  20  24-07-14 13:35 
  Фото ТехникаSigma 85mm F1.4 EX DG HSM за Nikon и Nikon 85/1.4D ново Божидар58  15  24-07-14 11:15 
  Обща фото темаВидове снимки с 18-55мм VR обектив цяла тема / край ново LCM  27  24-07-14 09:16 
  Фото ТехникаFujifilm X цяла тема / край ново CyberGene  1796  23-07-14 23:06 
  Фотография Sony Xperia Z3X снимки с качество на ДСЛР от телефон? ново hotsnail  22  23-07-14 22:45 
  Фотография да снимаш на филм II цяла тема / край ново muu  1412  23-07-14 20:11 
  Фотография Има ли значение видеокартата при работа с Lightroom? ново sibirska  12  23-07-14 17:29 
  ИзкустваИстории като на кино - разкази в текст и снимки за старите столични кина ново baenas  23-07-14 16:04 
  Обща фото темаТакова животно нема. цяла тема / край ново ogogogo  26  23-07-14 15:06 
  Фотография За категорията Макро ново realnoncho  23  23-07-14 15:02 
  Фото Техника55-250 STM заслужава ли си ? цяла тема / край ново axlastro  34  23-07-14 13:44 
  Обща фото темаКОЙ ВХОД - ИЗХОД? :-) ново kalynsky  12  23-07-14 11:58 
Емисии   RSS | Atom