J. | category Portrait
info
Гласувал 7378 бр.
35
1240
Rating A: 234 | B: 72 | Votes: 63
author's text: Едно малко по-различно квадратно кадриране,което според мен е по-удачно от това,но да не трия пак снимката и да я качвам отново,ето линк към него:

https://drive.google.com/file/d/15N5ZwI1Y1SmdF0nFsqeKCHvu9ah1rfDJ/view?usp=sharing
 
Share your thoughts:
35. carnivore
+0 -0
хахахах тази драма съм я пропуснал
кво му е на очите на девойчето бе.....
Красик снимай цици ...никой няма да ти гледа очите ;)
34. Автора
+0 -0
Понеже нервите на "големия творец" Djoro не издържаха и ми изтри критичните коментари под един негов кадър,а тези коментари засягаха и тази снимка,ще поставя част от тях тук:


Първо: "След критична забележка от мен към снимка на Krassik". Ти направи ли си труда да видиш,че съм сложил редкация под снимката,преди да напишеш забележката си? Сигурен съм ,че не си ! Направи ли си труда,преди да решиш да пишеш наизуст каквото и да е да провериш, то дали е така(имам педвид очите дали са в средата)? Сигурен съм ,че не си! Тогава къде отива забележката ти???!!! Или просто целта ти е да пишеш по цял ден някакви критични коментари и забележки под снимките на авторите тук,независимо колко адекватни и точни са те,да се правиш на компетентен и да се забавляваш с това. Под почти всеки един твой портрет в профила ти мога да напиша цели фермани с напълно основателни забележки,а ти после да ми оправдаваш незнанието си и некадърността си с това,че създаваш и показваш художествена фотография...дрън,дрън,та пляс!

Второ: Писането под чуждите снимки по твой адрес го провокираш ти самия!

https://photo-forum.net/i/2239128

Тава е фото-ФОРУМ ,ако някой не е съгласен с нещо по снимката ,или мнение под нея касаещо самата снимка,той има право да възрази,да изложи своята позиция и да се обоснове. Аз това направих ,а ти възнегодува,че съм обсъждал изказването ти.Ами ще го коментирам ,разбира се,като пишеш от незнание небивалици и се правиш на професор( а си на прогимназиално ниво) и хвърляш в заблуждение останалите. И то ако беше само това е добре,но ти започна за пореден път да ми се тупаш в гърдите и да ми се правиш на 'великия артист', правещ 'артистична фотография',което естествено провокира някакви реакции в мен. Няма лошо в това някой да се прави на велик де.В този сайт през годините имаше и такива автори,но те наистина бяха изключителни и никой не можеше да им каже нищо. А ти си смешен,сещай се защо! Въздух под налягане си!!!
Надувай се колкото си искаш,прави ми се на голямата работа,ама дай да видим какво умееш и колко си велик. На приказки всички можем да сме много големи. Ама като те настъпи лекичко някой и започваш като ученичка да се оправдаваш с това,че виждаш ли,аз правя "артистична фотография". Като че ли при асртистичната фотография,такива неща като усет за композиция,за изграждане на обеми,за светлосенки и тяхното организиране и степенуване,за психологическо внушение, визуална изразност,идея и т.н., автоматично отпадат и не са от значение.Още малко и ще се изкараш единствения артист тук в този сайт,които прави арт фотография,а всички останали сме само едни снимачи и щракачи.Недей така! Повечето от половината ти 'артистични'снимки са директно за кошчето.Сори,че ти го казвам,но е така за мен.Не знам как ги държиш изобщо,ама сигурно се самозаблуждаваш,че са 'голям арт',затова предполагам. Ignorance is bliss-както казват.


Трето: Предостатъчно и напълно незаслужено внимание ти отделих и повече не смятам да го правя.И за да не ме провокираш отново с манията си за величие,ще ти огранича писателска възможност под моите снимки.Прави се на велик и на голям разбирач пред другите,не пред мен,защото това ме дразни,когато се прави от човек,които няма нужното покритие и знания.Защото ако ги имаше,ние тези неща щяхме да ги видим в профила ти и в работите ти,а аз такова нещо, колкото и да се напъвам не мога да забележа.
...................................................................................................................................................
"Поради невъзможност за провеждане на нормален градивен диалог с Krassik, блокирам възможностите му за писане под снимките ми , заради ползване към мен на изрази като „за какво се мислиш” и т.н. от негова страна. И всичко това само защото не харесах негова снимка. Ако искате да сте добре със съфорумците, слагайте само препинателни знаци под снимките им и въздишайте...(последното е майтапче) "

https://photo-forum.net/i/2240181

След този ти коментар разбирам вече напълно,че не само си посредствен фотограф,но ти лиспва и достатъчно интелект,след като повтаряш едно и също нещо като папагал ,въпреки неколкократните пояснения от моя страна.Не можа да схванеш,че не критиката и това,че не си ми харесал снимка беше в основата на всичко,а отношението ти,това че ти се имаш и правиш на нещо повече от другите,заради неадекватните заучени приказчици,думи и изрази,които пишеш без реално основание,и които не се усещаш, колко дразнещи са. Ако нещата ги бе свел само до критика,всичко щеше да е наред.За разлика от теб,аз не се мисля за велик.Не смятам, че показвам някакви съвършени неща тук,които не търпят повече корекции и подобрения.33. Автора
+0 -0
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2019-17-08 04:06:46]
32. Автора
+0 -0
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2019-07-08 18:34:44]
31. Автора
+1 -0
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2019-05-08 16:17:37]
30. Автора
+0 -0
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2019-05-08 14:54:56]
29. Автора
+0 -0
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2019-05-08 11:55:47]
28. Автора
+0 -0
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2019-05-08 11:47:04]
27. garod
+0 -0
!
26. sevenseconds
+0 -0
!!!
25. Кънъков
+0 -0
Браво!
24. marinatsekich
+0 -0
Харесвам!
23. Бяла_гарга
+0 -0
Има тайнствено излъчване.
22. Автора
+2 -0
Това, че на теб така ти се иска, да се изживяваш като даскал,не значи ,че аз съм се почувствал като ученичка.
Ученическите години отдавна отлетяха,така че каквото и да ми пишеш, няма как да ме върнеш в тях,но опитите ти за това са неприятни и дразнещи.

Иначе съм съгласен да спрем,професор Djoro.

21. Djoro
+0 -3
Авторе, за да те разсмея и да си стиснем ръцете, „ не съм виновен, че се чувстваш като ученик/ ученичка” след коментара ми. Твой избор на усещане е! Хайде да спрем, че имам арменска школа по слово, с много респект към тази нация. Поздрави!
20. Автора
+3 -0
18. Djoro ...

За мен няма никакво значение и аз разлика не правя в това,дали някой изявен фотограф ми отправя някаква критика, или това е направено от някакъв напреднал любител, начинаещ ентусиаст и който и да е друг. Всеки е добре дошъл и има право спокойно да напише това ,което мисли. Това не ме тревожи и дразни!В повечето случаи тези забележки са правилни и точни,така че това може само да ми е от полза.
Трябва да разбереш,че аз се издразних не на критичния ти коментар/той беше много добър/,а на това,че ти някакси така ми пишеш,от такава позиция се изразяваш,все едно аз съм ти някакъв ученик,а ти велик професор по фотография,който ме ме поучава и изисква някакви неща от мен. Това го забелязвам не само под този мой кадър и като цяло не само под моите снимки,но това какво и как пишеш на другите мен не ме касае,така че там няма какво да коментирам.
Та това е.Нядявам се да го изясних добре. Спирам и аз.

Благодаря,успех и на теб, а и на колегите ти!
19. Автора
+0 -0
Коментарът е изтрит от автора на снимката. [2019-21-07 11:24:08]
18. Djoro
+0 -2
17, Авторе, далеч отиваш в коментарите си към мен. Аз не съм фотограф, просто любител. Колко мога, е отделен въпрос. В екипа ми имам 17 души колеги, с различни професии, капитани на кораби, пилот, ветеринрен лекар, агроном..., но всеки един до GSM-a си слагат фотоапарат със сменяема оптика. Но всички с наясно с кадъра и снимат прекрасно. Не качват снимки, но задават много сериозни въпроси към снимките във форумите. А фототографията е сериозно нещо, прави фотография, не свеждай нещата само до снимане. Извинявай че ти наруших душевното творческо спокойствие, но ако си тръгнал да правиш авторска фотография, не се радвай на препинателни знаци съпроводени с хълцания под снимките ти. Точка по диалога. Успех!
17. Автора
+4 -0
Ще допълня към 13. Djoro и още нещо.

Отправям една лека забележчица,над която е добре да помислиш.

Отвисоко ми се включваш понякога.Кое работи,кое не работило за нивото ми,за вдигната летва към мен споменаваш.Чаааакай малко,за какъв се мислиш?! Аз съм достатъчно взискателен и критичен към работите си,повярвай ми.Неслучайно съм си затривал няколко пъти почти всички снимки тук. Така че гледай си своите неща и не бери грижа за моите. Критичните и обосновани коментари към снимките не ме смущават и дразнят,всеки може да ги отправя на воля,но някой да ми се изказва високопарно и да ми се изживява като някакъв ментор, ето това малко дразни.
Ами тава е.Отговор не искам и аз ,благодаря. Това към което единствено призовавам , е за повечко внимание в изказа си под моите кадри,защото аз принципно съм доста търпелив ,но все пак всяко тръпение си има своите граници.


16. aticank
+1 -0
Харесва ми!!
15. Автора
+2 -0

13. Djoro > Oчите не са по средата на кадъра ,а над нея ( може да отвориш снимката във Фотошоп,да цъкнеш на инструмента 'Crop Tool'/ той показва къде е центъра/ и да се убедиш,че е така). Но понеже се създава такава илюзия, че едва ли не са точно по средата,направих друг вариант и дадох линк в описанието под кадъра. При него посмалих част от небето и съвсем леко отстрани ,така че очите и като цяло главата , да се изместят още по-убедително нагоре. Иначе имаш право,че най-добре е самият модел да е хванат по- отдолу,с повече рокля.Имам и такива кадри ,но в този най ми допадна изражението на дамата и затова предпочетох него.


"Не искам отговор, благодаря!" - Сори,но не съм от авторите,които се плашат и дразнят от критични коментари под кадрите си. И когато някой ми ги отправя,нормално е да има отговор относно това,което мисля за тях,независимо дали се искат или не.Ако не искаш реплики,ами не ми пиши забележки тогава,защото аз винаги отговарям.


Благодаря на всички!
14. ico10
+0 -0
:)
13. Djoro
+1 -0
Заради вдигната ми летва към krassik, само от симптии към момичето-хубава си...Но не бих снимал очите по средата на кадъра, почти на линията на границата на светло и тъмно на задния фон. Бих отпуснал и тази извивка на роклята да тръгне от подмишницата. Но заради нивото на сайта ..критичен съм от уважение и към Автора, и към участниците му. Не искам отговор, благодаря!
12. nislon
+0 -0
Красиво, от червената серия :)
11. simona7569
+0 -0
Хубава!
10. tarantulaxxx
+0 -0
Прекрасна!
9. r_iva
+0 -0
Красива!
8. spotter84
+0 -0
!
7. Voynov
+0 -0
Чаровна
6. DAN60
+0 -0
:)
5. borislavborissov
+0 -0
;)
4. carps
+0 -0
Чудесна!
3. Ihif
+0 -0
Харесвам!
2. tormentor
+0 -0
:)
1. katrinsuro
+1 -0
Красив изгрев в залеза!
Снимки на krassik
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tags:
Още снимки от рейтинга
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Лиценз
© Всички права запазени.
Подай сигнал
32 потребителя следят автора