photo in category Everything else
info
Гласувал 7320 бр.
14
1068
Rating A: 142 | B: 32 | Votes: 38
Share your thoughts:
14. carnivore
+0 -0
ммммм даааа
13. carps
+0 -0
Приказна!
12. Автора
+0 -0
Благодаря ви!
11. sevenseconds
+0 -0
Харесва ми!
10. krasietr
+0 -0
Чудна снимка :)
9. simona7569
+0 -0
:)
8. mono89
+0 -0
Точно така, поздрави, чудесен кадър!
7. nislon
+0 -0
Кадърът е чудесен!
Радвам се, че се срещат такива автори, които не само, че са много добри, но и щедро споделят опит на всички!
6. Автора
+2 -0

4. borislavborissov > това пак си е 'като по учебник', донякъде :)

Повечето са чували за правилото на третините и айдееее,всичко трябва е съобразено с него ,иначе не е добре.Това съвсем не е така.Има и други начини на композиране и един от тях е абсолютната противоположост на този принцип.Това е така наречената централна композиция.При нея обектите се разполагат именно в центъра на кадъра и по този начин също се постига едно доста силно въздействие. Всичко зависи от конкретния случай и разбира се , от авторовата идея ,внушение и преценка. Аз тук не съм се замислял много за тези неща,но когато нещо ми прави неприятно впечатление го променям. А тук това,че фугурата е в средата точно не ме подразни. Да ,хрумна ми,как ли би изглеждало, ако е изместена леко вдясно или вляво ,но не опитах да направя различни варианти и да разбера,защото като цяло снимката ми изглеждаше добре балансирана и не ми се занимаваше. Допускам обаче ,че е възможно и да стои по-добре като се поизмести леко,но аз съм такъв,че докато не пробвам нещо и не го видя и сравня с другуя вариант / или варианти,ако са повече от един /, не мога да бъда напълно сигурен.


Благодаря ви!
5. valeriabd
+0 -0
Страхотна! Харесва ми точно, където е. Позицията на тялото пленява с Естественост!! Романтична (мекия контражур, къдриците, посоката на главата) и в същото време съблазняваща и деликатна (извивките и присвитите, леко докосващи пръсти на ръката).. и фона помага.:)
4. borislavborissov
+0 -0
и какво като е в средата-пак си е готино фотото( не е казано, че все трябва да се снима като по учебник!;)
3. Автора
+1 -0


2. philip > Всъщност няма нищо лошо в това моделът да е поставен точно в средата на кадъра.Много автори предпочитат и избират точно такава композиция. Тук не мисля,че изместването на фигурата вдясно или вляво би имало някакво преимущество,но...трбява да се пробва и да се разбере. Не че не ми хрумна да видя как би изглеждало и по този начин ,но просто не ми се занимаваше :) Освен това нещата около фигурата са добре балансирани,имам предвид тъмните храсти ,светлото петно във водата и ... фигурата някакси е добре позиционирана между тях, затова си я оставих така.
2. philip
+0 -0
Защо моделът е в средата? :)
1. PhotoJunior
+0 -0
Харесва ми!
Снимки на krassik
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tags:
Още снимки от рейтинга
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Лиценз
© Всички права запазени.
Подай сигнал
32 потребителя следят автора