photo in category Landscape
info
Гласувал 232 бр.
13
489
Rating A: 96 | B: 6 | Votes: 27
Share your thoughts:
13. ceco
+0 -0
Вълнуващ пейзаж, харесва ми! Силата му е във взаимодействието между процеждащата се от ляво слънчева светлина и дъждът в дясно (няма как да се игнорира едното или другото, поради което не виждам начин този кадър да се впише в квадрат)! Напротив, може да се отреже отдолу от селото, за да не се измества вниманието от силната средна част. Съгласен съм с техническите забележки от предните коментари.
12. sandart
+0 -0
Много добър момент от пейзажа, заслужава повече внимание при представянето обаче. Напълно съгласен с предложенията на rostoshev и bogdanov. И в двете има резон. Към тях мога да добавя и работа с контраста. Освен при светлината при композиционния център, логично най-контрастната зона е най-близката. Когато това се подчертае или не се обърнат приоритетите, се създава по добра дълбочина и многопластовост на пейзажа. Има и загуба на детайл, може би от скоростта, не знам дали е ползван статив, но може и да е от прекалено отворена бленда...няма я в EXIF-а. Добре е да обръщаме внимание и на петната от матрицата - чистят се лесно с няколко клика, от уважение към собствената си работа.
11. Viking59
+0 -0
Браво!
10. aticank
+0 -0
!!!
9. EmiliqnD
+0 -0
Харесва ми!
8. 076695844
+0 -0
Браво
7. 12356joro
+0 -0
!!!
6. Dobnej
+0 -0
Уникален момент е заснет-слънчево петно,а отзад идва дъждът!
5. Автора
+0 -0
@rostoshev, @bogdanov благодаря за насоките и коментарите.
Може би с кроп на част от къщите да се измести тежеста?
Винетирането е от обектива. Не покрива сензора. Моя грешка че не го изрязах.
4. bogdanov
+1 -0
Кадъра е разделен на три равни части. Чисто визуално това разчертава погледа и го вкарава в схема. За мен най драматичната част е средната по хоризонтала. Това засилва усещането ми за стремеж към безпогрешност. Този стремеж обаче клони към маниерност. И тук идва моят конфликт с похватите на автора. Акцента и най-силната част се оказва и единствената интересна. Винетирането е изключително грубо и напълно излишно за мен. Би било добре при това разграфяване на 3 равни часи, кадъра да стане квадрат, като удара остане леко в дясно!
3. rostoshev
+0 -0
Май ще съм първи в ролята на Критика...
1. Интересен момент, добре предаден технически, има и емоция и настроение...
2. Що се отнася до композицията, мисля, че трябваше да се потърси по-добро решение. В така показания кадър облаците и земята са почти равностойно позиционирани и поради пораждат определен определен "конфликт", който в известна степен омаловажава хубавите неща в снимката. Бих предпочел да има повече небе, повече драматични облаци, за сметка на терена от долу. Безспорно облаците са по-интересната част в тази ситуация и би трябвало да им се отдели повече внимание, повече място повече разработка.
3. Въпрос за лекото винетиране в ъглите – нарочно ли е направено или е обектива?
Иначе има потенциал и при по-прецизно композиране би се получил добра фотография.
Надявам се, написаното от мен да е полезно по някакъв начин.
Поздрави!
2. FN2
+0 -0
++++
1. djokando
+0 -0
+++
Снимки на Vladislav_Petrov
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tags:
Още снимки от рейтинга
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Лиценз
© Всички права запазени.
Подай сигнал
32 потребителя следят автора