Автор: vasil.varbanov
Дата: 17-09-08 00:24
12.09.2008
Едни приятели ми се обаждат в петък – "Айде да ходим на парти", викам "Къде?",
"Ами в Ескейп ще пуска Десин Масиело, не го знаем кой е...", викам "Аз го знам, май е добър".
"Ескейп не беше ли мутренско заведение", добавям, "Не бе, защо?",
"Ми там нали се стреляха Косьо Самоковеца и Малкия Маргин", "Ааа може, но сега не е така, ние скоро ходихме".
"Добре, да ходим тогава".
Отиваме към дванайсе, вход 20лв, добре ето, охраната - само на входа десетина яки момченца, вътре още десетина. Посетителите – средна възраст 20 (за тези, които не са си взели матурата по математика, това означава, че на всеки над 22 се пада по един под 18:) Стените светят в такта на музиката, направени са като ОГРОМНИ звукови индикатори (такива като на Winamp в горното ляво ъгълче), добро решение на дизайнера!
Обстановката е cool, Escape се пълни все повече и повече, момченцата с едни "модерни" прически тип Миро от Каризма, момиченцата и те по последна манекенска мода. Отивам до WC-то, викам си бързо ще мина, не братче, опашката пред мъжката толкова голяма, колкото пред женската, кипренето пред огледалата и на двете места едно и също. Някои от чакащите държаха свити на тръбичка двайсетолевки в ръцете си и влизаха по няколко в кабинка, не знам за какво са им, тоалетната е безплатна ?!
Както и да е, поне не мирише и водата се стеле като от малък светещ водопад.
Връщам се в епицентъра, излезли са вече танцьорките, на 50 см от носа ми танцува момиче с дълги копринени чорапи, завършващи на 10см от бикините...Те пък от своя страна са бели, с надпис Cool Beagle, завършват с червена дантелка. Погледите на всички са вперени в нея, включително и моя.
Измежду хората се промъква една колежка с Олимпус 510, обектива не го видях, блицът светва твърде за кратко. Сервитьорките сноват непрекъснато, всеки един от посетителите тук харчи на вечер повече, отколкото е пенсията на баба му, а общо оборотът на "Ескейп" за вечер сигурно е по-голям от бюджета на един среден кенийски град. Нищо, че кенийските пътища най-вероятно са по-добри от българските. Някой ако случайно не знае – българите сме най-големите купонджии в света, най-големите ебачи в света и втори по интелигентност в света след евреите:)
Иначе климатикът не работи, най-вероятно се пести от ток, към 3 часа вече става прекалено претъпкано и горещо, едвам се диша, флаерите, които са разпръснати из клуба, стават много търсена стока, с тях може да си правиш вятър.
Музиката, противно на очакванията ми (понеже съм си напатил от звезди, пускащи глупости) през повече от половината време ми хареса, доста дълбок хаус, на места наистина отнасящ, по едно време светлините загаснаха и се понесе семпъл от "Money" на Pink Floyd.
По някое време излизаме уж за малко на въздух, но решаваме да си тръгнем, все пак утре сме на Кирил Джайковски в Карлуково.
|
|