Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Срамът ми е на път да ме откаже от фотографията
Автор: Stoychev   
Дата:   19-09-08 21:48

Хора, вече не мога да карам така. Хванал ме е някакъв страхотен срам и не можете да си представите това колко много ми пречи във фотографията. Имам много хубави идеи и ежедневно попадам и на идеални моменти, но просто ме е срам да извадя фотоапарата и да снимам. Срам ме е от хорските погледи, приказки, от присъствието им. Всички ми казват да не ми пука, да си сложа слушалките, да надувам музиката и да снимам каквото ми харесва и на мен ми звучат добре тези съвети, но на улицата е различно. Много различно. И не ми мислете, че говоря за централните улици. Говоря за най-пустите и забутани улици. Един човек да има и то на другия край, аз не снимам. Притеснявам се от приказките и мислите на хората "абе тоя какви глупости снима". Притеснявам се от това, че може би ще бъда обсъждан, може би ще бъда видян няколко пъти от един същ човек и той ще каже "това момче по цял ден ли ходи да снима, нещо не е наред". Мислех, че се притеснявам, понеже снимам със сапунерка и хората ще мислят, че съм просто разсеян щракач, но и със Зенита е същото, а няма какво да се притеснявам от него. Когато снимам с него пък могат да кажат "гледай го, сигурно е професионалист, а снима "глупости"". Защо ли фотографи, които гледат през визьора привличат повече погледи, отколкото тези, които гледат дисплея?!...
Но приказките ми не са празни, понеже съм чувал много неща за мен, от които наистина ми става неприятно. Няма нужда да споменавам "глупости", за някои хора всички улични фотографи снимат глупости. Мислили са статива за пушка, мислили са ме за ученик на сградостроителното училище, който има практически час по замерване (пак статива), за шпионин, за папарак (ежедневно), пак за папарак, за журналист (също много често), за турист, за агент на недвижими имоти, за педофил и още много, дори аз не се сещам вече. Вчера, примерно, се връщам от училище, слушам си Shpongle и се чувствам готов на всичко (да бе да). Виждам как един техник сменя крушка на улична лампа, качен на платформата, а друг отдолу го наблюдава. От 10 метра го снимам, после малко се доближих, в същия момент последната песен от албума свърши и чувам "Ееехееей, гледай, дори те снимах ха-ха. Абе момче, ще ги качваш ли някъде тези снимки?" Не знам дали съм пребледнял или съм се изчервил, но смотолевих редовното "любител съм, снимам за удоволствие" и изчезнах.
Преди няколко седмици, когато бях с 400д, тъкмо се връщах от дълъг път с колелото, видях пожарна кола и реших да я последвам. Горяха разни треви на края на града. Може би защото имаше насъбрани зяпащи пожарникарите деца, не ме досрамя чак толкова да отида и да извадя канона. И веднага дочух "абе този да не е от Диана Кабел?". Останах втрещен.
Градът ми не е малък, но не е и от най-големите и все се безпокоя, че много хора ще ме запомнят и ще стана нещо като Гошо центъра (най-често срещаният минувач, болно момче е и постоянно метлосва по улиците и поздравява всички), само че с фотоапарат. Вече достатъчен брой хора ме познават, което от една страна е приятно, но от друга - не. Срам ме е да снимам най-обикновени неща, абсурд е да насоча обектива към човек, а аз толкова много се възхищавам от социалната художествена фотография.
Все си внушавам, че щом хубавите кадри ще оправдаят едно-две подшушвания по мой адрес, но когато съм на улицата, всичко е различно и внушенията ми не могат да ми помогнат. На когото съм споделил, все остават озадачени как можело да се притеснявам за такива неща, но аз се притеснявам СТРАШНО МНОГО.
Помогнете ми ако можете. [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Срамът ми е на път да ме откаже от фотографията
Автор: Нели   
Дата:   19-09-08 22:00

Еми явно просто си си притеснителен [smile]
На мен пък ми е много приятно като изляза из селото сутрин и покрай мен минават овчарите и казват "Ей, момиче, кога пак ще ни снимаш, жива и здрава да си!"
Много им се радвам [beer]

Автор: J0R0   
Дата:   19-09-08 22:01

Пробвай се в група от няколко човека - тръгвате всички и снимате.

Автор: HP   
Дата:   19-09-08 22:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: feliz   
Дата:   19-09-08 22:10

Абе, Стойчев, къде живееш?!?! Как може да се впечатляват толкова от човек с апарат?!
Жоро е прав за групата, но ако нямаш група, не се притеснявай[smilie5]
Аз лично се притеснявам малко ако снимам хора, които не съм сигурна, че го искат[smilie25] , затова и избягвам да го правя[smilie21]
Иначе не трябва да се впечатляваш толкова от хорските приказки. Ще кажат дума, две и ще свикнат с теб, само не им се връзвай, не правиш нищо срамно, за да те е срам [smilie24]

Дата:   19-09-08 22:12

А според мен няма нужда да се променяш, това е просто черта от характера ти - сама по себе си не е лоша.
Ако наистина ти пречи, и искаш да я промениш, можеш да отидеш при психолог, за да ти обясни защо точно се притесняваш, и може би като знаеш причнините ще можеш да погледнеш на нещата по-отгоре [smile]

Но пак ти казвам, помисли, може това да е една от очарователните ти черти [smile] [beer]

Публикацията е редактирана (19-09-08 22:12)

Дата:   19-09-08 22:13

Нели, на мен никой не ми е казвал така, а ме гледат страшно и аз знам защо. Защото и аз гледам страшно. Като се притесня, се намръщвам. :( А не съм страшен човек по принцип.
Жоро, бил съм в група от най-много трима и тогава нямам такива притеснения. Проблемите идват когато съм сам.
HP, мерси, продължавам да се мъча и да си го втълпявам.

Дата:   19-09-08 22:17

Ела тогава да ги снимаш, ще ти се зарадват и на теб [smile]

Дата:   19-09-08 22:17

feliz, наистина ли не правя нищо срамно? Имам чувството, че снимането на стари сгради, на възрастни хора, на фрагменти от стени и пр. е сразмно занимание за хората. :(

Нели, а ще можеш ли да ми обясниш какво е очарователното от срама? И то прекален срам не от друго, ами от хобито ми.

Дата:   19-09-08 22:18

Идеята за психолог не е хич лоша. Благодаря и за поканата за селото ти. [smilie6]

Публикацията е редактирана (19-09-08 22:24)

Дата:   19-09-08 22:20

Да, рабира се, моята приятелка е толкова притеснителна, сигурно няма друг такъв човек, и ми се струва много очарователна когато някой я настъпи, а нея я е срам да каже да си махне крака [smilie5] . Много е сладка. Но отиде в чужбина и ми липсва [smilie2]

Re:
Дата:   19-09-08 22:21

Не се оставяй на срама [smilie24] , това е най-глупавото и безмислено чувство, което може да изпитва някой [smilie3]
Напротив, гордей се, че ти виждаш интересни неща там, където масата не ги вижда[smilie24]
а за отказване от фотографията заради това?!? моля те, не говори така [smilie3]

Дата:   19-09-08 22:23

feliz [smilie24]

Дата:   19-09-08 22:30

Защо човек да не се откаже от нещо, щом е неспособен да го практикува. Аз тъкмо отделих някой лев за обектив, но какъв е смисълът да го взема като няма да го използвам?!

feliz, да, това за интересните неща беше хубаво, но как мога да притъпя лошите спомени например от днес. Снимах една къща, опасана със стълбища и прострени дрехи и в момента, в който се отделих от визьора, видях презрителните погледи на две момичета. Ужасяващо е.

Автор: sunnyshot   
Дата:   19-09-08 22:32

намери си компания, бъди с друг човек когато снимаш, след като ти пука от околната среда. Аз например предпочитам да съм сама, когато снимам, и не ми пука... [smilie3] компаниите само ме карат да бързам [smilie25]

Публикацията е редактирана (19-09-08 22:33)

Дата:   19-09-08 22:45

Виж, как може да гледат презрително, на хората много им харесва да ги снимат [smile]
https://photo-forum.net/static/forum/2008-09/nyow0300.JPG
http://photo-zona.net/images/user15664/album10279/preview/1221853133_yesv3472_Ovchari.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2008-09/kszn1821.JPG
http://photo-zona.net/images/user15664/album10279/large/1221853134_ushn5484_Ovcharki.jpg

Автор: nodoubt   
Дата:   19-09-08 22:47

[smilie18]

Дата:   19-09-08 22:54

преди няколко вечери на НДК никонското събитие се замотах и изтървах групата която отиде в няква кръчма. реших да се присъединя с десетминутно закъснение и вървя по Васил Левски и пресичам на попа кръстовището. разбирасе леко ръми , оживено е , а апарата ми е все още на врата от снимките на некви дето въртят огън [smilie8] пой ли запой ли кво беше [smilie8] та забелязвам че докато пресичам зад мен близко вървят двама опърпани 30 годишни мъже куцащи некви странни индивиди и единиа сочи към мене и вика на другия силно на глас :

- Абе , с тоя апарат колко време ше изкараме на село.... ?

и аз като го чух и инстиктивно се обърнах и през хилеж викам...

- Ше са пробвате ли или мога да си тръгвам..? мхмхмххихииххихи

-давай , давай..

-айде докато не сте размислили...

и през хилеж се разделихме [smilie18]

Дата:   19-09-08 22:56

Стойчев, кажи ми малкото си име, твърде малък си, за да се обръщам към теб на фамилия [smilie25]
Първо, твърде лесно се отказваш [smilie23]
"засрамен" не значи "неспособен" [cool]
Момичетата са гледали презрително, защото не си снимал тях [smilie3] Няма нищо "ужасяващо в това [smile]
Усмихвай се [smilie24] , така няма да изглеждаш "страшен" и те няма да се плашат от теб, т.е.няма да те гледат "презрително" и т.н.[smilie24]

Дата:   19-09-08 22:56

Аналогичен случай.

Защо се смееш на моите овчари и овчарки [ezik]

Автор: canonio   
Дата:   19-09-08 23:00

Stoychev,
улицата се снима, където я има, а не където ти искаш да е. Хвани самолета, разходи се до Лондон или Виена, може и Венеция... Никой няма да те забележи и ще си прекараш чудесно.
Ти си тръгнал на село да снимаш стрийт[smilie23]

Дата:   19-09-08 23:01

аз , не! https://photo-forum.net/joro/emoticons/teu18.gif

Автор: Manchev   
Дата:   19-09-08 23:04

Ела в София някой ден да пощракаме по улиците [shtrak] и ще ти мине. ;) Иначе в никакъв случай не се отказвай и си купи обектива. Не всичко е уличната фотография, а снимаш отскоро и може и по някой друг стил да се увлечеш. Щом ти харесва да снимаш хора пробвай с портретна фотография. [smilie3]

Автор: ecobo   
Дата:   19-09-08 23:05

След 2-рата ракия ще ти мине и срам и свян и всичко [smilie3]

[beer]

Дата:   19-09-08 23:06

"засрамен" не значи "неспособен"
Да, моята приятелка работи в консулството.
Желая ти успех, и после да кажеш какво е станало и да покажеш снимки, разбира се! [beer]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.