Автор: Coincidentia
Дата: 18-09-08 04:19
Разбира се (или поне като че ли за мен се разбира), Apocalyptica май са върхЪ на сладоледа, но пък толкова много народ се е пробвал да кавърира Металицата в толкова много различни стилове, че всякакви интересности могат да се намерят...
Тук - в първия ми пост - мога да взема да се опитам да линквам най-добрите предложения, а и бихме могли да си спретнем една класацийка за най-любим ни кавър
Адски държа първо да си споделя кавърчето на едно от най-великите им парчета - For Whom The Bell Tolls - което лично на мен емоционално ми е някак адски любимо
Тръгва си съвсем нормално, но в момента, в който започват вокалите... изненадка, много джиджанка при това
Дело е на някаква ултра неизвестна шведска групичка, която май нищо друго смислено не е оставила след себе си... да ме прощават, ама... - Idiots Rule
Дори в youtube не можах да го намеря, та ви го качих на две места, от които можете да си го чуете и евентуално даунлоуднете -
ЦЪК ТУК за прослушване!
ЦЪК ТУК за даунлоудване!
Местенце за кавърчета на песните на Металика:
Deep Purple & Kiss - Nothing Else Matters - matataupa-ско предложение
Блуграс маниаците от "Железното конче" с едно от култовите им парчета - Iron Horse - The Unforgiven (имат и още бая - ИНФО)
Korn - One - от jilt3d
Crematory - One - от sentinel
Серийка кретенийки на Beatallica:
Blackened The USSR
Hey Dude
Thing That Should Not LET IT BE
То действително лично Apocalyptica си заслужават отделна графа, адски са култови юнаците!
Трудна работка е да си определя най-добрия им кавър, ама ще се опитам... всъщност до известна степен се опитвам да се абстрахирам от оригиналите, защото успешността на кавъра не е задължително да зависи от тях... но пък не е и да няма значение и затова ще започна с
Fade To Black
(разбира се, закъде без него, “моята” си песничка звучи страшно фамозно и в този й вид)
Nothing Else Matters
(може и да е най-комерсиалната песничка на Металика изобщо, което обаче по никакъв начин не я прави лоша, ни най-малко, напротив, а кавърът е наистина адски, ама адски успешен... и клипчето много сладурски студено северняшко)
Master Of Puppets
One
The Unforgiven
My Friend Of Misery
For Whom The Bell Tolls
Seek & Destroy
Ама наистина си се оказва бая трудничко да си избера фаворит... хм... абе, въпреки всичко май ще трябва да си дам гласа точно за любимата ми песничка:
Fade To Black – 1
Местенце за Металичните кавъри на чужди песньовки:
Специално от включените в кавърния им “гаражен” албум си имам някои песньовки, които бих нарекъл доста успешни - Turn The Page, Die, Die My Darling, Loverman, Whiskey In The Jar, Tuesday's Gone, Last Caress/Green Hell, Am I Evil? (или както май не само при мен се е случвало да бъзикаме един познат - Ем Ай Иво), Breadfan, The Prince, Stone Cold Crazy, So What... в различни моменти съм си имал различни фаворити, макар и всъщност да не е задължително да съм чувал оригиналите на всички и съответно да съм ги сравнявал... но пък на тези, на които съм ги слушал, определено повече си ме кефят във вариант Металика.
В общи линии бих могъл да кажа, че като че ли най-качествените им са:
Turn The Page
(Оригиналното кънтри парче е бая джиджанко също)
Whiskey In The Jar
(и клипчето в стил don’t try this at home… макар че не е най-красивата картина, има и някои предполагам интересни за повечето нормални мъже лесбо моментчета – затова и нецензурирана версийка...
А песничката всъщност нали е народна ирландска, но май точно Thin Lizzy са най-сериозно отговорни за популяризирането й сред рок средите... техният основен китарен мотив е много добър – изчистеничък и класически)
Tuesday’s Gone
(не намерих с интересно видео... иначе много добра работка на Lynyrd Skynyrd)
Иначе от бая време мен адски ме радва онази чудесийка, която става и за много джиджаничък веселяшки поздрав към бившите гаджета:
Die, Die My Darling
Други заслужаващи си техни кавърчета:
Ecstasy Of Gold
(култовата чудесийка на Енио Мориконе)
Remember Tomorrow
(споменато наскоро и в темичката за Металика и Мейдън)
Metallica - Loverman & Nick Cave and the Bad Seeds - Loverman - предложени от jilt3d
Stone Cold Crazy - от sportfuckers
Та така, очаквам и други предложения, и нещо като гласуване – да си определим фаворита!
Аз все още леко се колебая за кое парче да дам гласа си, но засега клоня към “Умри, Умри, Любима Моя!”
А сега пак се присетих за нещо, което понякога ми идва като идейка – коя ли песен би било интересно да се чуе в кавър на Металика?
Местенце за разни други нещица
Инфо за някакъв нов трибют на Металика - с банди от... Япония
Като се замисля, не се сещам да съм чувал дори и една японска група, та ще ми е любопитно какво ли ще излезе от това чуденце
Публикацията е редактирана (19-09-08 16:01)
|
|