Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Metallica & covers
Автор: Coincidentia   
Дата:   18-09-08 04:19

По различни темички е ставало въпрос за кавърчета на Металика, ама, като съм тръгнал да организирам стройно нещата тук, да взема да спретна и една специална тема по въпроса, че той си е интересен сам по себе си [cool]

И всъщност става въпрос за кавъри и в двете посоки - и други групи, правещи Металични трибюти, и Металичните изпълнения на чужди песнички... та, давайте всякакви интересни нещица - любими, прекрасни, идейни, дори нескопосани, изобщо всякакви [smilie24] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Metallica & covers
Дата:   18-09-08 04:19

Разбира се (или поне като че ли за мен се разбира), Apocalyptica май са върхЪ на сладоледа, но пък толкова много народ се е пробвал да кавърира Металицата в толкова много различни стилове, че всякакви интересности могат да се намерят...

Тук - в първия ми пост - мога да взема да се опитам да линквам най-добрите предложения, а и бихме могли да си спретнем една класацийка за най-любим ни кавър [smilie24]

Адски държа първо да си споделя кавърчето на едно от най-великите им парчета - For Whom The Bell Tolls - което лично на мен емоционално ми е някак адски любимо [smilie8]
Тръгва си съвсем нормално, но в момента, в който започват вокалите... изненадка, много джиджанка при това [smilie5]

Дело е на някаква ултра неизвестна шведска групичка, която май нищо друго смислено не е оставила след себе си... да ме прощават, ама... [smilie8] - Idiots Rule
Дори в youtube не можах да го намеря, та ви го качих на две места, от които можете да си го чуете и евентуално даунлоуднете -

ЦЪК ТУК за прослушване!

ЦЪК ТУК за даунлоудване!

Местенце за кавърчета на песните на Металика:

Deep Purple & Kiss - Nothing Else Matters - matataupa-ско предложение

Блуграс маниаците от "Железното конче" с едно от култовите им парчета - Iron Horse - The Unforgiven [smilie5] (имат и още бая - ИНФО)

Korn - One - от jilt3d

Crematory - One - от sentinel

Серийка кретенийки на Beatallica:

Blackened The USSR
Hey Dude
Thing That Should Not LET IT BE

То действително лично Apocalyptica си заслужават отделна графа, адски са култови юнаците! [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Трудна работка е да си определя най-добрия им кавър, ама ще се опитам... всъщност до известна степен се опитвам да се абстрахирам от оригиналите, защото успешността на кавъра не е задължително да зависи от тях... но пък не е и да няма значение и затова ще започна с

Fade To Black

(разбира се, закъде без него, “моята” си песничка звучи страшно фамозно и в този й вид)

Nothing Else Matters

(може и да е най-комерсиалната песничка на Металика изобщо, което обаче по никакъв начин не я прави лоша, ни най-малко, напротив, а кавърът е наистина адски, ама адски успешен... и клипчето много сладурски студено северняшко)

Master Of Puppets

One

The Unforgiven

My Friend Of Misery

For Whom The Bell Tolls

Seek & Destroy

Ама наистина си се оказва бая трудничко да си избера фаворит... хм... абе, въпреки всичко май ще трябва да си дам гласа точно за любимата ми песничка:

Fade To Black – 1

Местенце за Металичните кавъри на чужди песньовки:

Специално от включените в кавърния им “гаражен” албум си имам някои песньовки, които бих нарекъл доста успешни - Turn The Page, Die, Die My Darling, Loverman, Whiskey In The Jar, Tuesday's Gone, Last Caress/Green Hell, Am I Evil? (или както май не само при мен се е случвало да бъзикаме един познат - Ем Ай Иво), Breadfan, The Prince, Stone Cold Crazy, So What... в различни моменти съм си имал различни фаворити, макар и всъщност да не е задължително да съм чувал оригиналите на всички и съответно да съм ги сравнявал... но пък на тези, на които съм ги слушал, определено повече си ме кефят във вариант Металика.
В общи линии бих могъл да кажа, че като че ли най-качествените им са:

Turn The Page

(Оригиналното кънтри парче е бая джиджанко също)

Whiskey In The Jar

(и клипчето в стил don’t try this at home… макар че не е най-красивата картина, има и някои предполагам интересни за повечето нормални мъже лесбо моментчета – затова и нецензурирана версийка...
А песничката всъщност нали е народна ирландска, но май точно Thin Lizzy са най-сериозно отговорни за популяризирането й сред рок средите... техният основен китарен мотив е много добър – изчистеничък и класически)

Tuesday’s Gone

(не намерих с интересно видео... иначе много добра работка на Lynyrd Skynyrd)

Иначе от бая време мен адски ме радва онази чудесийка, която става и за много джиджаничък веселяшки поздрав към бившите гаджета:

Die, Die My Darling

Други заслужаващи си техни кавърчета:

Ecstasy Of Gold

(култовата чудесийка на Енио Мориконе)

Remember Tomorrow

(споменато наскоро и в темичката за Металика и Мейдън)

Metallica - Loverman & Nick Cave and the Bad Seeds - Loverman - предложени от jilt3d

Stone Cold Crazy - от sportfuckers

Та така, очаквам и други предложения, и нещо като гласуване – да си определим фаворита! [beer]

Аз все още леко се колебая за кое парче да дам гласа си, но засега клоня към “Умри, Умри, Любима Моя!” [smilie19]

А сега пак се присетих за нещо, което понякога ми идва като идейка – коя ли песен би било интересно да се чуе в кавър на Металика? [smilie8]

Местенце за разни други нещица

Инфо за някакъв нов трибют на Металика - с банди от... Япония [smilie5]
Като се замисля, не се сещам да съм чувал дори и една японска група, та ще ми е любопитно какво ли ще излезе от това чуденце [smilie8]

Публикацията е редактирана (19-09-08 16:01)

Re:
Автор: jilt3d   
Дата:   18-09-08 10:22

Едно предложение за "Местенце за Металичните кавъри на чужди песньовки":

Metallica - Loverman
Nick Cave and the Bad Seeds - Loverman

И двата варианта звучат изключително! [smilie24]

Публикацията е редактирана (18-09-08 10:26)

Re:
Дата:   18-09-08 10:50

jilt3d [smilie24]

Бива, ще сложа и оригиналното крейзи вариантче по твое предложение [smilie5] [smilie24]

Автор: matataupa   
Дата:   18-09-08 10:53

Най- големият кавър на Металица

А в тяхно изпълнение... нещо на Пърл Джем ми беше харесало- голяма лигня. Ма не го помня[smilie5]

Публикацията е редактирана (18-09-08 10:54)

Дата:   18-09-08 11:19

matataupa, евала, адски класно изпълнение, прибавям го [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Ама се оказва, че и аз имам някакви пропуски и, срам-не срам, но не се сещам на кое парче на Пърл Джем са правили кавър [smilie8]

Ама, стига бре, не намирам нищо никъде - не ми излизат никакви резултати, според които Металика да са правили кавър на Пърл Джем, нито пък обратното [smilie11] [smilie8]

Публикацията е редактирана (18-09-08 11:27)

Дата:   18-09-08 11:28

Ся ще го потърся[smilie18]

Дата:   18-09-08 11:32

сори- само аудио!

www.data.bg-> search-> audio-> в търсачката пишеш Metallica Pearl =

RARE COVER OF "JEREMY" [smilie18]

Дата:   18-09-08 12:16

[smilie18] [smilie18] [smilie18] matataupa, бива ли така да ме бъзикаш бре, то това лигня, лигня, ама не само това, ами и няма нищо общо с Металицата (и слава богу, разбира се!) [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   18-09-08 12:22

как бе- луд кавър е[smilie5]

Дата:   18-09-08 12:26

[smilie18] [smilie18] [smilie18] То не само че е луд, ами и отатък, ама все пак действително това не са техните гласове, а някой се е избъзикал яко с нас [cool]

А, да бе, нали в такива случаи му се викаше, че е гавър [smilie5]

Дата:   18-09-08 12:35

бе..аз си мисля, че са си те... някъде бях виждал и снимчица на един от металицата с тениска на Пърл Джем. Явно е имало някаква заигравка преди [smilie5]

Автор: _alice_   
Дата:   18-09-08 12:49

добра темичка се е заформила,
довечера може и я попреслушам, че тук няма аудио [smile] [beer] [beer] [beer]

Автор: feliz   
Дата:   18-09-08 12:49

о, какъв фен/ка [smilie25] бях на Пърл Джем...Еди Ведер [smilie8] [smilie5]

Re:
Дата:   18-09-08 12:51

То заигравка да е имало - може, ама гласовете хич, ама изобщо не звучат като техните - още в самото начало онзи глас, който говореше нещо, просто не виждам на кого от тях би могъл да е... пеенето също... абе, няма как да са те или поне не би трябвало да са те, доколкото аз мога да ги позная [smilie8]

Дата:   18-09-08 15:10

[smilie5] Мисля, че засега определено най-изчанчените кавъри на Металика, които съм слушал, са на едни маниаци, свирещи блуграс и явно сериозно ориентирани в посока метъл [cool]

То направо се чудя кое парче да споделя, защото са кое от кое по-джиджанки, някак би ме учудило някой да не се ухили като ги чуе [smilie5]

Iron Horse - Nothing Else Matters https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonBand.gif

Автор: sportfuckers   
Дата:   18-09-08 17:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: jilt3d   
Дата:   18-09-08 17:21

Едно предложение и за "Местенце за кавърчета на песните на Металика":
Korn - One (live) https://photo-forum.net/joro/emoticons/simp0064.gif

Дата:   18-09-08 18:26

[smilie5] Не ви пренебрегвам, ама гледам мачлета, по-късно ще ги преслушам и добавя [smilie24] [beer]

Автор: sentinel   
Дата:   18-09-08 18:55

тва дето Coincidentia даде в началото, с женския вокал, рулира/кърти/троши/разбива/разцепва... абе разбрахте ме[smilie24] [smilie5]

нещо което мен ма кефи на макс:
Crematory - One

Автор: Ginka   
Дата:   18-09-08 19:14

Иха, това на Kiss i Deep purple е яко.
Не бях го чувала.[thankyou]

Дата:   18-09-08 19:50

sportfuckers, доста протяжно вариантче си му избрал, ама предполагам, че все пак е умишлено, евентуално с идеята да се усети атмосферата... та ти прибавям твоето линкче [smilie24]

jilt3d, твоето, разбира се, също слагам горе [smilie24]

sentinel, нали, радвам се, че се намери някой да му се изкефи на това шантавко кавърче, още повече, че женските вокали са си абсолютна рядкост в контекста на темичката ни [smilie24] [thankyou] [beer]
Крематорите - добавени също [smilie24]

Ginka, то това е и една от целите на Металичните ни темички - да си изнамираме понякога по нещо интересничко, което да не сме знаели, чували, виждали и т.н. [cool] [smilie24] [beer]

Дата:   19-09-08 15:56

Еееее, това е култово! [smilie19]

Ако искате да чуете как може да звучи една компилация между най-великата класическа рок банда и най-великата тежка рок банда, то ето ви малко примерчета от групичката с много адекватното име Beatallica:

Blackened The USSR

Hey Dude

Thing That Should Not LET IT BE

Автор: Ginka   
Дата:   19-09-08 15:59

Coincidentia, благодаря за пояснението...[smilie21]

Автор: feliz   
Дата:   19-09-08 16:00

[beer] [beer] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.