Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Не яжте месо, за да спасите света...
Автор: Amigo   
Дата:   07-09-08 22:45

Индиецът Раджендра Пачаури, който през 2007 г. спечели Нобеловата награда за мир, призова да се намали консумацията на месо като част от борбата с климатичните промени, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
По мнението на Пачаури, който е президентът за Междуправителствената експертна група по въпросите на климата, хората първо трябва да сведат консумацията на месо до един път седмично, преди да се откажат от него напълно. Това ще бъде важна стъпка, защото така ще се отглежда по-малко добитък за гастрономически цели, а отглеждането на животни допринася за парниковия ефект и за глобалното затопляне, твърди индийският експерт.
Пачаури получи Нобеловата награда за мир заедно със своята организация и с бившия американски вицепрезидент Ал Гор заради усилията им в борбата с климатичните изменения, припомня Франс прес.

[smilie8] [smilie8] Мдааа, кравите са основния замърсител в световен мащаб, както се разбра, щото много газове произвеждали [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5] то сигурно затова са свещени в Индия и не ги ядат [smilie6] [smilie6] А бай ви Пачаури няма ли да апелира към ограничаване на раждаемостта в Индия, да речем, щото няма кой да ги изхранва вече милиард и нещо [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Не яжте месо, за да спасите света...
Автор: Императорът.   
Дата:   07-09-08 22:57

И аз туй ще кажа - тоя индианец да си научи сънародниците да намалят кецането до веднъж годишно, а после да се откажат от същото, че са вече повече от китайците. Или поне да си турят балончета.

Дата:   07-09-08 23:01

Императоре, преди години, когато още гледах ТВ понякога, попаднах на един филм за Индия. Та там бяха снимани някакви човешки същества, които всъщност живеят в нещо като бордеи, сметища или каквото искаш го наречи, които наброявали поне 150 млн. и нищо друго не правят общо взето, освен да се размножават и да живеят, ако изобщо е подходяща тази дума в случая, сред отпадъци и някакви невъобразими условия. [cool]

Дата:   07-09-08 23:04

Сред индийците има и свестни хора, обаче най-гадното, което са направили е, че са изгонили крадливите си и лениви мургави събратя, които са се наместили сред цивилизованите общества, паразитирайки на техен гръб [cool]

Автор: Todd   
Дата:   07-09-08 23:08

Ами и сред мангалите има....даже и сред политиците се случва да уцелиш някой ....ама друг път !!

[smilie19]

Автор: rumenn   
Дата:   07-09-08 23:17

е как без месо бре..аз по скоро без вода ще свикна... [smilie5] [beer] [shtrak]
аа иначе да се намали популацията може чоковоядци да станем..приличало на свинското...ама повече се пърдяло [smilie18]

Публикацията е редактирана (07-09-08 23:17)

Автор: MartinEden   
Дата:   07-09-08 23:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Lalinda   
Дата:   07-09-08 23:21

ЕВРОПЕЙСКИ НЕВОЛИ

(из архивите)

Уважаеми господа,

Мой приятел, който в момента притежава ферма, наскоро получи субсидия от 3 000 паунда от Агенцията по селско стопанство, за да не гледа прасета. Бих искал и аз да се включа в бизнеса “неотглеждане на прасета”.

По ваше мнение, в каква ферма ще е най-подходящо да не гледам прасета, и коя е най-добрата порода прасета, които да не отглеждам? Искам да съм сигурен, че моята инициатива е в съгласие с правителствената политика, така както я диктува ЕС и общата селскостопанска политика.

Доколкото разбирам, най-трудната част на програмата е да се води точна сметка на броя прасета, които не съм отгледал. Правителството или местната власт провеждат ли курсове по европейските програми, които да ми помогнат?

Моят приятел е много доволен от бизнеса. Той гледа свине от около 40 години, и на година е изкарвал най-много £1 422 през 1968 г. Така беше до тази година, когато получи чек, за да не гледа прасета.

Щом се получават £3 000, за да не се гледат 50 прасета, ще получа ли £6 000, ако не гледам 100?

Смятам да започна в малки мащаби, като се огранича до 4 000 неотгледани прасета, което означава около £240 000 за първата година. След като добия повече опит в негледането на прасета, смятам да предприема по-амбициозен проект, като не отгледам, да кажем, 40 000 прасета през втората година, за което мога да очаквам да получа £2.4 милиона от вашата служба. Всъщност, чудя се дали не мога заради всички тези прасета, които не съм отгледал и които не произвеждат опасни метанови газове, да получа въглеродни кредити, които да продавам на пазара?

Друг въпрос: прасетата, които планирам да не отгледам, няма да изядат 2 000 тона фураж. Разбирам, че вие също така плащате на фермерите, за да не отглеждат растителни култури. Ще имам ли право на заплащане, за да не произвеждам фураж, с който да не храня прасетата, които не отглеждам?

Обмислям да се включа и в бизнеса “недоене на крави”, така че бих ви помолил да ми изпратите информация и по този въпрос.

С оглед на горепосоченото, както разбирате, аз няма да върша нищо, и следователно ще имам право и на социални помощи за безработни.

Разбира се, ще гласувам за вашата партия на следващите избори.

С уважение:
Н. Дж.-Х.

Дата:   07-09-08 23:22

Специално за Румен [smilie3] [smilie5] [smilie5]

Creative Cuisine for Cannibals [smilie5] [smilie5]

можеш да споделиш после като как е [smilie18] [smilie18]

Дата:   07-09-08 23:27

MartinEden написа:

> Amigo, кажи за оня дето е на 360 години ве [smilie11]

ти кажи ко ши прайм с Нибируту [smilie5] [smilie5] а онзи 360-годишният хич не и помирисвал мисо, ша знайш [ezik] [ezik] [smilie5] [smilie5] някои пък и само от прана живеят... [smilie8] [smilie8] абе свят широк, чапкъни много - дето викаше дядо ми едно време [smilie5] [smilie5]

Автор: biso   
Дата:   07-09-08 23:39

махни, махни, ...
никво месо и никъв секс .....

Автор: тьма   
Дата:   07-09-08 23:48

странно би било, ако тема на амиго не избие към расизъм

Дата:   07-09-08 23:54

тьма написа:

> странно би било, ако тема на амиго не избие към расизъм
>

мдааа, странно би било наистина някой като няма аргументи да не използва думички като расизъм, дискриминация и т.н. [cool] ъхъм... [smilie25] [smilie25]

Автор: unitedcolors   
Дата:   08-09-08 01:44

Е тва няма как да стане, както и да не пием ракия[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: Grandpa   
Дата:   08-09-08 08:53

Бе това убаво, ама оня ден гледах по Дискавъри за човешката еволюция - излезе, че месоядството е било ключово за развитието и оцеляването на Хомо Сапиенс. По тая проичина и мозъкът на Хомо Сапиенс се развил по-голям от този на Хомо Непомнякойси, дето маали само треволяк.

Автор: НАСОО   
Дата:   08-09-08 08:55

баце, ела виж на обед ко ше направя[smilie23] [smilie23]

Автор: angie_   
Дата:   08-09-08 14:53

[smilie24] Спрях го преди 2 години вече, всичко си ми е ок ...[smilie8]

Дата:   08-09-08 15:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-09-08 15:41

MartinEden написа:

> Amigo написа:
>
> > MartinEden написа:
> >
> > > Amigo, кажи за оня дето е на 360 години ве [smilie11]
> >
> >
> >
> >
> > ти кажи ко ши прайм с Нибируту [smilie5] [smilie5] а онзи
> > 360-годишният хич не и помирисвал мисо, ша знайш [ezik]
> [ezik]
> > [smilie5] [smilie5] някои пък и само от прана живеят...
> > [smilie8] [smilie8] абе свят широк, чапкъни много - дето
> викаше
> > дядо ми едно време [smilie5] [smilie5]
>
>

> Ми разкажи повечко за него, тва че не яде месо си е тамън в
> темата [smilie11]

За кого по-точно да ти разкажа? [smilie8] [smilie8]

Автор: Second   
Дата:   08-09-08 16:32

Аз не ям месо от 7 години и се чувствам чудесно!
БРАВАС на този индиец! [smilie24]

Автор: graphic   
Дата:   08-09-08 16:45

и аз не ям
(когато няма)

Автор: НАСОО   
Дата:   08-09-08 16:57

аз ям месо, пия ракия и мисля че ще изкарам до 33[beer]

Дата:   08-09-08 16:58

НАСОО написа:

> аз ям месо, пия ракия и мисля че ще изкарам до 33[beer]

абе и без това много не остана до 2012 [cool] [smilie5] [smilie5]

Re:
Дата:   08-09-08 16:59

Re:
Дата:   08-09-08 17:03

MartinEden написа:

> разкажи за тоя дето те питам ве, дето е над 380 години доживял
> [smilie11]

ами ей, на, живял си човекът [smilie19] [smilie19] някои и по хилядарка карат [smilie5] [smilie5] [smilie5] ама не ядат свинско и винско [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.