Автор: Lalinda
Дата: 07-09-08 23:21
ЕВРОПЕЙСКИ НЕВОЛИ
(из архивите)
Уважаеми господа,
Мой приятел, който в момента притежава ферма, наскоро получи субсидия от 3 000 паунда от Агенцията по селско стопанство, за да не гледа прасета. Бих искал и аз да се включа в бизнеса “неотглеждане на прасета”.
По ваше мнение, в каква ферма ще е най-подходящо да не гледам прасета, и коя е най-добрата порода прасета, които да не отглеждам? Искам да съм сигурен, че моята инициатива е в съгласие с правителствената политика, така както я диктува ЕС и общата селскостопанска политика.
Доколкото разбирам, най-трудната част на програмата е да се води точна сметка на броя прасета, които не съм отгледал. Правителството или местната власт провеждат ли курсове по европейските програми, които да ми помогнат?
Моят приятел е много доволен от бизнеса. Той гледа свине от около 40 години, и на година е изкарвал най-много £1 422 през 1968 г. Така беше до тази година, когато получи чек, за да не гледа прасета.
Щом се получават £3 000, за да не се гледат 50 прасета, ще получа ли £6 000, ако не гледам 100?
Смятам да започна в малки мащаби, като се огранича до 4 000 неотгледани прасета, което означава около £240 000 за първата година. След като добия повече опит в негледането на прасета, смятам да предприема по-амбициозен проект, като не отгледам, да кажем, 40 000 прасета през втората година, за което мога да очаквам да получа £2.4 милиона от вашата служба. Всъщност, чудя се дали не мога заради всички тези прасета, които не съм отгледал и които не произвеждат опасни метанови газове, да получа въглеродни кредити, които да продавам на пазара?
Друг въпрос: прасетата, които планирам да не отгледам, няма да изядат 2 000 тона фураж. Разбирам, че вие също така плащате на фермерите, за да не отглеждат растителни култури. Ще имам ли право на заплащане, за да не произвеждам фураж, с който да не храня прасетата, които не отглеждам?
Обмислям да се включа и в бизнеса “недоене на крави”, така че бих ви помолил да ми изпратите информация и по този въпрос.
С оглед на горепосоченото, както разбирате, аз няма да върша нищо, и следователно ще имам право и на социални помощи за безработни.
Разбира се, ще гласувам за вашата партия на следващите избори.
С уважение:
Н. Дж.-Х.
|
|