Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Адската простотия
Автор: Stoychev   
Дата:   08-09-08 00:08

Днес водих странен спор. Защитавах достойнствата на 400д пред какво? Ами някаква Нокия. Телефон. [smilie18]
Всичко започна с "Въъъ к'ъв е тоя топуз?". 400д с китак... мдааа, много е голям. [smilie18]
И следващите открити недостатъци бяха, че е много тежък, че не можело да се гледа през дисплея ("ъ, ми то нали уж е цифров, що само през прозорчето, ми то много малко" [smilie18] ) и че снимките ставали размазани. [smilie18] Индивидът извади Нокията си и започна "ето това е много по-хубав фотоапарат - хем е телефон, хем снимки прави. Ама да ги видиш какви са хубави, не размазва като тоя топуз, побира се в джоба. Този твоя фотоапарат трябва само със сак да го носиш, а виж телефонът колко е по-удобен като ходя на екскурзия примерно." Същият шушляк преди няколко месеца беше навирал телефона си на едно момче с дслр Олимпус, като спореше че цветовете и качеството на телефона му били по-хубави от тези на "големия фотоапарат".
Неколкократно се каза от няколко човека, че Канонът (въпросният фотоапарат, не марката по принцип) не е бил фотоапарат и не става. "Баси боклука, разбиъш ли?!" Но от всички абсурди, най-големият бе: "Това не е фотоапарат. Това е фотоапарат..." и ми посочиха Самсунга на масата. "Ами на тези им вика сапунерки..." беше моята реакция. "Ха-ха-ха, но прави не по-лоши снимки от топуза." [thankyou]
Малко озадачен как ония се плашат от размерите на 400д (звярът [smilie18] ) и дъъъъъългия обектив, казах че това е малък любителски огледално-рефлексен фотоапарат със смешен обектив и че професионалните са далеч по-големи. Получих отговор със сериозен тон: "много професионалисти снимат с такива фотоапарати (посочва горкичкото Самсунгче)." Викам "те сигурно и с телефони снимат, а?" "Даааа, и такива има. Ето, моят примерно е 3 мегапиксела, идеален е".
Няма да говоря за упреците към "ибааааахти гадната светкавица, става ми лошо от нея" (началните импулси, подпомагащи фокусирането; става дума за вградената светкавица), нито за "абе това са три килограма копчета", нито пък за "ъъъъ ми то какъв е тоя фотоапарат, щом не може да снима клипчета?!.
Тези хора са уникално зле. [smilie18]

В това култово МОМО или ще спорим дали 100 милиметров или 105 милиметров обектив е по-подходящ за макро фотография, или за мистичната трета опция при принтиране от R1 (marto :P ), понякога се плашим със "сгъване на осем" (Краси Стойчев към IvoZ), а понякога аз се опитвам да обясня, че длср не може да бъде сравняван с телефон, когато не съм във фотографско обкръжение.

Бях много ядосан, но след като написах историята се успокоих и дори ми стана много забавно. Честит Рожден ден на HP и лека вечер! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Адската простотия
Автор: apollo   
Дата:   08-09-08 00:17

Боже ти за какво се ядосваш [smilie3]

Тези хорица не гледат много по-далеч от носа си дори и да ги пратиш в Нова Зеландия [smilie5] [smilie3]

Автор: hp   
Дата:   08-09-08 00:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Amigo   
Дата:   08-09-08 00:19

амче това 400Д става ли изобщо за нещо [smilie19] [smilie19] [smilie5] [smilie5] онзи ден един познат ми показваше снимки с 3-мегапикселовия си талафон и ме убеждаваше колко са прекрасни [smilie8] [smilie8] пък аз само кимах и се съгласявах, щото какво друго да кажа [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie6]

Автор: tonevjr   
Дата:   08-09-08 00:22

Ти да си чувал,че с прости хора не се спори?[smilie8]

Автор: Dr.   
Дата:   08-09-08 00:22

ми то май на такива да им кажеш "да, апарата/телефона ти е по-добър от моя топуз" и въобще да не се занимаваш. ти си знаеш че машинката ти е ок, к'во да се занимаваш. на мене любимото ми някой като хване dslr е:
-как се пуска дисплея?
-не можеш да снимаш през него.
-е, ебаси тъпото!
[shtrak]

Дата:   08-09-08 00:25

То пък и голяма част от тия теглят кредити за дръгели БМВ-та, Мерджани и Аудита и се чудят откъде да намерят пари за части и гориво [smilie18]

Но важното е да са на върха на вълната [smilie24] [smilie18]

Ей в тая държава не знам кой е наред/на знам дали и аз съм/[smilie18]

Автор: Lalinda   
Дата:   08-09-08 00:26

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!

Автор: ivan.draganov   
Дата:   08-09-08 00:28

Приятно четиво за лека нощ ,а по въпроса за хорската простотия или както ти я наричаш ...то затова сме различни хората -хора много ,свят широк ,и Слава Богу -няма нужда да сме еднакви ,нали !!
И по-позитивно го давай ,не така ....[smilie24]

Автор: Crimble   
Дата:   08-09-08 00:34

Можеш да отговаряш, че вътре има и сателитен телефон и затова е толкова голям, ама не го ползваш щото "реже глави от кръста".

Една приятелка ми беше на гости наскоро. Развеждах я по града, изщраках повече от 500 пози с нея. После я помолих да си избере 50-на от RAW файловете, че да обработя само тях, а тя заяви "добре, че и аз снимах с моя телефон - виж колко са по- хубави цветовете!".

Иначе не е лоша мацката... Харесайте си я от профила ми!

Автор: Stoychev   
Дата:   08-09-08 00:47

[smilie5]
Не, "микровълновата печка" не е моя, просто ми я дадоха да снимам с нея през уикенда. [smile]
Аз съм в клас турбо сапунерка все още. [smilie8] [ezik]

Автор: NNNAAAMMM   
Дата:   08-09-08 00:50

емм тва все едно ти да му кажеш..
абе, братле, закво ти е тва порше.. и задни седалки няма.. и друса.. мойта фиестичка по-арна..
всеки с неговите си неща просто..

Автор: nodoubt   
Дата:   08-09-08 00:52

canon nokia se taya [smilie21]

Дата:   08-09-08 01:00

Само Nikon & Samsunqk [smilie21]

Re:
Автор: kaiser.soze   
Дата:   08-09-08 01:06

твоите прият. сса назаД В техн.
мойта камера е 5 мгпкс. и обект. е carl zeiss optics tessar 2.8/5.6 autofocus
с телефон [smile] [smilie25]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   08-09-08 01:28

еми на шушляка може само да му теглиш една каруцарска - поне ще те разбере правилно

[smilie21]

Автор: asenr   
Дата:   08-09-08 01:30

nodoubt написа:

> canon nokia se taya [smilie21]

Ахам [smilie18]

https://photo-forum.net/static/forum/2008-09/mpuf1869.JPG
http://legko.be/images/stories/photo/1067_legko.be%20(8).jpg

Автор: Amigo   
Дата:   08-09-08 01:46

NNNAAAMMM написа:

> емм тва все едно ти да му кажеш..
> абе, братле, закво ти е тва порше.. и задни седалки няма.. и
> друса.. мойта фиестичка по-арна..
> всеки с неговите си неща просто..

че порше се кара само от гъзария [smilie19] [smilie19] на такава талига и пари да имам, аз няма да се кача [smilie5] [smilie5] виж един мерчо ЕС класа си е друго нещо [smilie24] [smilie3] [smilie6] [smilie6]

Автор: marto   
Дата:   08-09-08 07:40

това за най-новия модел микровълнова печка много готино [smilie24]

hp [beer] [beer] [beer]

Автор: tnt   
Дата:   08-09-08 07:41

отива да си купува нокия за поичи качество [smilie8]

Автор: vinse   
Дата:   08-09-08 07:42

Не е трябвало да се мориш - в случая нокЯта е по-добрия фотоХапарат [smilie7]

Публикацията е редактирана (08-09-08 07:43)

Автор: jekopj   
Дата:   08-09-08 08:19

Вече има нов играч в надпреварата:
"...Никон-Канон-Нокия..."[smilie5]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   08-09-08 09:00

[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: feliz   
Дата:   08-09-08 09:35

ха ха, hp правилно ти е казал какво да му отговориш [smilie24] [smilie3]
но това, че да си прост не е лесна работа, не мисля, че е вярно.[smilie8]
Напротив - на тия простите им е най-лесно, мислят си, че те са прави за всичко и дори си вярват и поради този факт е абсолютно безмислено да се спори с тях, за каквото и да било.[smilie21]

Автор: loveforever   
Дата:   08-09-08 10:59

То неслучайно за простотията са казали, че ходи по хората, а не по гората.

Има една българска приказка "Нероден Петко", дето накрая героя казва: "Ум царува, ум робува, ум патки пасе".
Макар и от преди доста години точно такава тематика засяга и за съжаление от ден на ден е все по-актуална.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.