Автор: NO_CARRIER
Дата: 30-08-08 19:01
Те тук има малко майонеза.
Домати, пълнени с кълцани пилешки гърди
Тук е оригиналната рецептата, на руски.
http://bonappetit.com.ua/salat/188-pomidory-farshirovannye-kuricejj.html
Продукти:
5 средно големи домата
1 опаковка замразени пилешки гърди (около 500-600г)
две щипки девисил, щипка мащерка, щипка риган, сол на вкус
майонеза
кашкавал
Пилешките гърди се изплакват с вода и докато са още замръзнали се нарязват на малки кубчета.
Запържват се до златисто в тиган, заедно с подправките. Солта се слага накрая.
Доматите се измиват, отгоре се изрязва по-тясната част. Сърцевината се изважда с малка лъжица. Отцедените, запържени кубчета се слагат в доматите. Слага се дебел слой майонеза, а отгоре се настъргва дебел пласт кашкавал.
Редят се върху станиол в тавичка (за да няма после трудности при измиването).
Запичат се в предварително загрята фурна (240-260°) 15тина минути или докато кашкавалът хване кафеникава коричка.
Ето моя резултат:
https://photo-forum.net/static/forum/2008-08/tdib0429.JPG
http://tsvetkov.be/upld/files/1/Razni/domati%20s%20kalcano%20pileshko.jpg
(другите два домата са пълнени с кърначе, не стигнаха гърдите)
|
|