Автор: canonio
Дата: 29-04-08 21:55
Grandpa,
пак говориш за потвърждаване на кредитна карта.
На какъв език трябва да ви напише човек, че потвърждаването на адреса става тогава, и само тогава, когато системата на пей-пал прати към банката заявка за сравняване на адресите и банката върне с резултат. Това работи за всички американски кредитни и дебитни карти + НЯКОИ БАНКИ В Обединеното Кралство + НЯКОИ канадски банки.
Адрес от типа "Глогинка 18" може да е заявен в български клон на банка, и същият може да е вкаран и в ПейПал - ами просто няма земна сила, която да сравни и да потвърди, че "Глогинка 18" е същият адрес от регистрираната кредитна/дебитна карта.
Изпращането на дребна сума, след която се казва номера на транзакцията или стойността на самата транзакция, има за цел да верифицира картата като редовна. В смисъл, че аз не съм откраднал картата на баща си, за да се разплащам онлайн. Дори и да я открадна, да видя номера, да го регистрирам, нямам достъп до разпечатката на транзакциите и нама как да знам кода или сумата. Това е идеята. Няма нищо общо с адреса.
Едното е "confirmed paypal account", другото е "confirmed card holder address"
Пак ви казвам:
това се прави за подсигуряване на параноично настроените американци. Питайте продавача преди да залагате, и ще видите, че той всъщност няма нищо против вашия залог. Повечето дори не знаят, че пейпал отказва да верифицира неамериканска карта.
Американците вярват, че само човек с редовна кредитна карта и редовен американски адрес+редовна социална осигуровка е е истинският честен и редовен данъкоплатец и клиент. Затова и пейпал не допускаше източноевропейци толкова години. Просто се съобразете с факта, че срещу вас стоят конспиративно настроени хора, и си опичайте нещата по имейла....
|
|