Автор: Lalinda
Дата: 28-04-08 13:03
Когато бях дете, в Дома на киното (намира се в центъра на София, до Централна баня, Централни хали и Централния универсален магазин - някога имаше и нецентрални такива!) на ул. Екзарх Йосиф № 37, всеки може да намери точния му адрес в Програмата, programata.bg - струва ми се глупаво човек с компютър пред себе си да задава публично въпрос къде е Домът на киното, както и да е, о, санкта симплицитас, по-лесно му е да намери откъде да изтегли някоя чалга) не можеха да влезе никой, който не е "кинодеец".
Влязох за първи път в Дома на киното, когато в София гостуваше Мари-Жозе Нат и кинаджиите бяха поканили за срещата и няколко отличника от Френската гимназия (може пък да е било и по политически причини). Спомням си огромното вълнение на всички от срещата със звезда от такава величина, пък и изобщо от вълнението да чуеш жив човек да говори на чужд език...
Прочее, още по онова време всички знаеха къде е Домът на киното, нищо че в него не се допускаха простосмъртни, а може би и именно за това.
Не зная в друг наш град да има Дом на киното, още по-малко път да има повече от един Дом на киното...
Ще ми бъде любопитно да науча къде са останалите Домове на киното у нас... Например в Пловдив, Варна, Русе, Пазарджик, Ямбол, Кърджали, Кюстендил, Дупница (изборът на градове е случаен).
|
|