Автор: Safira
Дата: 05-04-08 16:13
Според мен най-голямата нужда на децата не е пари, или дрехи или храна, а възпитание и внимание.
еми,това е
истината е,че малко ме съмнява начина със самоучители/в пълния смисъл на думата/ да помогне.разбирам старанието,разбирам колко обширна е темата.ясно ми е,че от гледна точка на дрешки и храна нещата са мноооого по-лесни и в същото време тези така необходими неща не са основния проблем.също е ясно ,че тези дечурлига утре излизат в живота без моралната подкрепа на близки,без образование/или поне качествено,или пак, "ИЛИ" поне повечето./според мен мотивацията е много важна.дали са готови на такова нещо-сами с у4ебници...да учат ...най-важното-да научат...?не е ясно до колкото разбирам.
другото е тъпите ни закони...запозната ли си колко от децата...т.е. за колко от децата е възможно да бъдат осиновени?защото тук ако няма подписано от родители удостоверение ,то не може....и те какво...чакат.колко са случаите децата да се приберат" в къщи" ,в "родното село/градче/място/" и да видят какво? липса на заинтересованост,безхаберие и пропуснати шансове....МНОГО!
да,трябва някак,да получат повече внимание,подкрепа...мотивация ако щеш...но мислите ли/тези,които се занимавате/,че самоучители е начина?надали са достатъчно силни,борбени и вярващи в себе си...не и на такова място,било то и приличен дом.
ако мога да помогна с нещо съм на среща
не ангажирам никого с мнението си.смятам ,че е хубаво нещата да бъдат повече разисквани и да се търси оптимално добрия вариант за децата
|
|