Автор: batonga
Дата: 11-09-12 10:47
Chicken, това се нарича родителско предобряне. Повечето родители минават през такъв етап... когато инстинктите за опазване на наследниците се превръща във фикс идея и паника от всяко нещо. Хубаво е да има някаква среда в цялото приключение "родител". Миналата седмица ме засякоха на едно кръстовище така, че ожулих задната дясна врата на виновника. Излизаме двамата водачи да се разберем културно, защото ситуацията беше недвусмислена и нямаше място за спорове и обичайното мерене на пишки, и докато се поздравявахме с въпросния човек, от пасажерската страна изкочи озверяла разрошена жена, която още преди да е проверила дали детето и наистина е ОК, се втурна към мен с истерични крясъци като от български филм: "Ако нещо е станало с ДИТЕТУ ми, ще те убия". При което аз запазвам самообладание (макар че определено бях изненадан) и отвърнах с усмивка: "Е какво да е станало бе баси". При което мъжа и допълни - "Мчи ко да е станало наистина, е. Ай прибирай са в колътъ, стига рива". ЧАК ТОГАВА, тя отвори задната врата и взе детето на ръце, което в този момент ревна. Та така. Разказвам просто една тъпа история, не че сравнявам Да си добър родител е едно, да си паникьосан истерик е друго.
|
|