Автор: ejko
Дата: 20-03-08 11:40
Горби няма да се плашиш и по мое време ги имаше тези неща, макар и не толкова интерактивно. И аз не че в живота много прокопсах от това, но по литература бях много добър въпреки ТВ-то и комютрите... То и без това на учениците им дават да четат критики, което общо взето... same shit. Който има интерес не е тръгнал по най лекия път, а който има талант..., все тая кой път ще поеме...
vladod "какво е искал да каже някой си в стихотворението" е нещо, което никой не те кара да казваш..., аз дълго време се бунтувах срещу предмета литература, защото си мислех, че това е целта на занятието, но всъщнст ако се замислиш и отговора е много прост (това би трябвало човек да го съзнава към 9 клас) "какво внушава" е различно от какво иска да каже. Внушението е индивидуално, а не абсолютно. То не винаги се цели от автора и често не се съзнава и от него. Все пак какво го е грижа автора, на теб какво ще ти мине през главата когато четеш нещо негово. Целта е все пак да покажеш, че нещо минава през твоята глава докато четеш нещо..., а в 80% от случайте да покажеш че поне 1 нещо си прочел, макар и на сила...
|
|