Автор: PuertoVaras
Дата: 18-03-08 09:19
Този разказ е толкова премерено смешен, че ми прилича на добре свършена писателска работа :)
Ако все пак се нуждаеш от съвет към главния герой, ето:
Аз вече няколко години подред правя интервюта на хора кандидатстващи за работа в моята фирма и ми прави впечатление, че е пълно с кандидати които страшно много искат да работят при нас, но не знаят каква работа им предлагаме, а и не се интересуват.
Ами питай бе човек! Ама питай не във форума ами във фирмата.
Абсолютно нормални и адекватни са въпросите
"Какво точно ще работя? Какви задължения ще имам? Какво очаквате от мен? В коя част от моята работа ще управлявам автомобил?"
Ако ти се отговори че 2 пъти седмично ще се налага да те пращат някъде из държавата да направиш снимки на някой завод и не могат да ти отпуснат личен шофьор, ти сам ще се сетиш че тая работа не е за теб.
"направих плах опит да се информирам"
- след шест месеца труд - плах опит!
Това твое неумение да комуникираш с хората може да провали 6 месеца труд.
Същото неумение да се говори се вижда и в случката с шофьорскя курс. Ако добре се обясни че не можеш да караш, че за първи път сядаш зад волана, няма никой ненормалник да те остави да блъскаш автобуси.
А хората са идиоти, трябва да им се обяснява по два пъти.
Съвета ми, за да не "се прояви и в друг случай" този случай:
1. комуникирай с хората, питай и обяснявай.
2. не се подготвяй 6 месеца без да знаеш за каква работа се подготвяш. Много важно е да се подготвяш за конкретната работа, а не просто за Фирмата - добър професионалист в добра фирма на неподходяща за него работа е провал.
|
|