Автор: equinox
Дата: 11-03-08 09:37
По принцип студентите са много често движещата сила на промените, понеже те са хора с висок интелект и дух, със желание за борба, и не обичат да понасят такива гадости.
Обаче явно за последните години и това е отминало и студентите си понасят гаврите с тях най-спокойно
Нямаш си идея колко си прав. Не им се занимава, страх ги е или си мислят, че няма смисъл. Както и останалата част от обществото. И в следствие понасят всичко.
Примерно преди две години имахме лекции по математика. По правилника присъствието на лекции не е задължително, но едната лекция преподавателя (бивш ректор) реши да раздаде курсовите работи, които ти носят една единица, като право на курсова работа имаха само присъсващите (половината около 150 човека). Тези, които ги нямаше на лекцията директно получаваха една единица по-малко. Ако все пак си бяха написали курсовата работа щяха да излязат на нула. Никой нищо не каза на това очевидно нарушение на правилника на университета.
Опитах се да убедя някои мой състуденти, да направим нещо, че ако сме целия поток няма на къде да мръден (още повече, че мен лично не ме засягаше, защото си бях на лекцията). Всеки ми вика "ти луд ли си?", "не искам да имам проблеми на изпита", "аз искам само да го взема, не се боря за успех" и т.н. Та така се отказах. Сега малко ме е яд. Трябваше да направя нещо.
Та това е само един от многото случаи.
Мисля, че това се дължи на загубената вяра. Повечето хора си мислят, че нищо не могат да променят и нищо не правят (до някъде може би са прави, или ще изгубят нерви, пари и време). Но като нищо не правиш със сигурност нищо няма да се промени.
Аз така, като не ми харесва нещо пиша писма. На БДЖ съм писал, На Е-ОН, в паспортна служба се карах. И да ви кажа файда има
|
|