Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 10хил. лева
Автор: pmartinov   
Дата:   05-03-08 13:40

Толкова струва човешкия живот в България

Отговори на това съобщение
 Re: 10хил. лева
Автор: IvcheTo   
Дата:   05-03-08 13:41

даже много - има разни други случки с по 2500

Дата:   05-03-08 13:47

Детския живот е по 800лв.

Загиналите деца в "Индиго"

Автор: ejko   
Дата:   05-03-08 13:53

10 хилки е много..., некой мангал би те светнал за 2.50 без да му мигне окото. По цял свят е така. Животът е безценен- много, малко или нищо..., кой може да каже? Обезщетенията давани от законодателството за смъртни случай, нямат за цел да компенсират живота и не могат да се разглеждат като мерило за човешкия такъв. Все пак нали знаеш кое е мерило за всяко нещо..., май не бяха парите...

Автор: IvoZafirov   
Дата:   05-03-08 14:28

пак добре и толкова.
В Уганда нищо не струва

[smilie21]

Дата:   05-03-08 14:43

Явно наближаваме Уганда...

Автор: bobihot   
Дата:   05-03-08 14:55

Може и 20 да е...[smilie2]

Автор: boink   
Дата:   05-03-08 16:50

много зле.

извън точно тази тема: ако имаш застраховка живот и всички рискове (най-високия рисков клас - спортисти)върху 10 000 лв., и си счупиш ръката - плащат ти 600-700 лв.. за една ръка. така че по тази сметка наистина се оказва че човек нищо неструва (безценен е.)

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   06-03-08 00:44

Днес го четох в Труд. Държавата дава по 10 000лв, а Алианц по 20 000лв...

Ами... Направих си една проста сметка...

1. Алианц
Да речем, че ЖП билета, който са си закупили загиналите е струвал 10лв. От тях някъде около 1лев е предназначен за застраховка. Срещу един пиклив лев Алианц, която грам не е виновна за трагедията, дава на семействата на жертвите по 20 000лв.

2. Държавата
Да вземем една от жертвите, мисля че беше мъж на 54 години. Ако приемем, че той е харчил средно по 200лв месечно през живота си, то излиза, че само под формата на ДДС е дал на държавата, която е МНОГО виновна, тъй като не си е свършила работата като регулиращ и контролиращ орган, 25 920лв (като не броим десетките други данъци)?!?!?! А тя какво му дава? 10 000лв. Ами да ви пикая на държавата.

И да не забравяме, че държавата взима и от Алианц. ;)

ЦИВИЛИЗАЦИЯ = РОБСТВО

Публикацията е редактирана (06-03-08 00:46)

Автор: Amigo   
Дата:   06-03-08 00:46

няма държава, има мафия [cool]

Автор: Стоев   
Дата:   06-03-08 00:52

Мартинов, не защитавам Държавата, но като пускаш Тема - колко трябва да даде според теб? 100хил? 1милион? 10милиона? Ти как би оценил в цифри обезщетението за Човешки Живот, заплащано от Държавата?

Дата:   06-03-08 00:54

Май го нарекоха помощ, не обезщетение

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   06-03-08 00:57

Стоев, въпреки че въпросът не е насочен към мен, ще си позволя да отговоря...

Със сигурност поне толкова, колкото човекът, косвено убит от държавата, и е дал.

Дата:   06-03-08 01:00

Коев, значи ако бяха деца/бебета - нищо, а за пенсионери - повече? И ти не си прав с твоят кантар.

Дата:   06-03-08 01:04

Ако слезнеш на ниво Община, задай си въпроса защо Софийска дава поощрение за бебе 200лв а Радомир 1000 (ако двамата родители са от там) - по-богати ли са Радомирци, по-ценят децата или защото така са решили?

Автор: ogimag   
Дата:   06-03-08 01:09

Спорите за глупости!
ЖИВОТА НЯМА ЦЕНА!
Държавата само губи. Поне два пъти.
Веднъж плащайки тези "Обезщетения" и втори път много повече от пропуснати вземания от данъкоплатците. Но такава ни е държавата- калпава, неуредена, нехайна и безотговорна. За съжаление! Докато се стопи и изчезне...

Дата:   06-03-08 01:16

ogimag написа:

... Но такава ни е държавата- калпава, неуредена, нехайна и безотговорна. За съжаление! Докато се стопи и изчезне...
Хората правят Държавата - вместо да я плюеш - вземи едно синьо/зелено/червено или каквото и да е знаме, излез на улицата, стани Че Гевара/Ленин/Хитлер и поведи хората към по-добро - у Форумите и у Кръчмите на масата всички сме силни[ezik] [ezik] [ezik]

Автор: nilak_bg   
Дата:   06-03-08 01:44

няма сума която да върне хората от онзи свят. жалко е, че такъв тъп инцидент отне толкова животи. Изглежда невероятно че е било възможно да се случи, а в същност многото дребни камъчета натрупали се последователно предизвикаха истинска трагедия.
... Малко остарели вагони на по 30 години, но минали преглед съвсем скоро - почти работещи...
...опитни железничари, но с недоплатени заплати - малко демотивирани да работят и необучени за такива ситуации...
...малко крадливи цигани, заради които заключват вратите между вагоните и няма пожарогасители...
...малко пътници които си разливат пиенето върху радиаторите и си хвърлят цигарите където им падне...
...още малко пътници които вместо да помогнат на другите гледат сеир и си прибират бохчите да не им изгорят, вместо да се хвърлят да помагат да изгарящите хора...
все много на брой МАЛКИ неща. но иначе влака си върви...

Дата:   06-03-08 01:53

Миналата година загубих приятел заради лекарска немърливост. Ама няма кой и как да ги съди. Те милите доктори само пари искаха, и в същност не им пукаше какво става с пациента. Можеха (по правилник) ако не могат да му помогнат да повикат други специалисти от други болници и т.н., но защо да си дават зор.
Нали техния влак си върви. И гази, гази и премазва пациентите които са им паднали на пътя. Те дипломите са си ги купили и сега чакат да натрупат стаж, че да заминат и те с някой негорящ влак за по-топлите страни.
Боже като се знам как взех диплома за инженер, как сега да ида на лекар... как да се кача на влак...

Автор: portradamus   
Дата:   06-03-08 02:40

В Щатско ако падне самолет и някой от пътниците погине авиокомпанията ще ръси милиони на глава. Ако аз съм един от пътниците моята здравна застраховка ще даде до половин милион. Ако съм си купил билета с кредитна карта, банката която я е издала ще даде $50,000.

Автор: nsirakov   
Дата:   06-03-08 04:23

nilak_bg написа:

> Миналата година загубих приятел заради лекарска немърливост.
> Ама няма кой и как да ги съди. Те милите доктори само пари
> искаха, и в същност не им пукаше какво става с пациента. Можеха
> (по правилник) ако не могат да му помогнат да повикат други
> специалисти от други болници и т.н., но защо да си дават зор.
> Нали техния влак си върви. И гази, гази и премазва пациентите
> които са им паднали на пътя. Те дипломите са си ги купили и
> сега чакат да натрупат стаж, че да заминат и те с някой негорящ
> влак за по-топлите страни.
> Боже като се знам как взех диплома за инженер, как сега да ида
> на лекар... как да се кача на влак...

с отношение като твоето е ясно защо си получил негативизъм от другата страна...

отнасяйте се с уважение към лекарската професия...

Дата:   07-03-08 08:53

nsirakov сигурно имате лична причина да ме апострофирате - може би сте лекар или в системата.
Не съм изказал отношение към професията а към хората изпълняващи я. Сега ще ми кажете, че сигурно няколко пъти са ми спасили живота и затова трябва да си мълча за всички други безобразия които стават из здравната ни система? Това което написах си бе казано от лекарите в прав текст и не е от мен измислен коментар! Аз го чух и онемях.
Не мисля, че една професия, като говорим така, трябва да е по-уважавана от друга в моралния смисъл - дай да забраним всички професии други освен лекрската тогава. Не може да се подхожда така - едни в обществото са по-ценни от други.
И отношението ми е следното по този повод: един пилот може да е много добър като е направил 100 излитания и 99 кацания, но като не направи 100-ното кацане - става проблем. И тука в здравеопазването и в лакомията на това съсловие което си мисли, че трябва да забогатее заради позицията си по-рано от другите съсловия на това обество има Голям ПРОБЛЕМ. Ама по света било еди как си - ами тук все още 75% от тези за които говорим са си получили образованието даром по времето на социализъма. А сега искат друго. Може тези същите да са спасили още 100 човека, но моя приятел го убиха в буквалния смисъл и не знам как това следва да им се компенсира от плюсовете на спасените. Не си мислете, че преувеличавам - просто имаше и там съвестни лекари (ама от други екипи) които казаха - внимавайте - това което правят колегите не е правилно и ще стане беля. Но ние няма да го кажем гласно защото си пазим отношенията. Направиха последователност от поне 5 непростими и казани от други лекари фатални грешки и човека който влезе за един преглед по обстоен - не излезе. Вие на това как мислите че трябва да му е оценката.
Във всяка обществена група има мърша има и достойни хора. Но има и статистика, по която се съди кое в какви граници се е развило. У нас отдавна статистическата оценка е показала, че има огромни проблеми точно с тази професионална сфера и като хора и като организация и като всичко. Да сте чули някога да са излезли инженери да грачат колко им е ниско заплащането и колко важни са? не нали. Ама и те са хора и техните професии не са по-малко ценни. И те имат нужда от нормално заплащане (така както е по белия свят) ама тука не става. Е защо лекарите по-рано от инженерите трябва да забогатеят като без апаратурата която инженерите изграждат лекарите щяха да гледат още със стетоскоп само билните и нищо нямаше да им излекуват.
И на всичкото отгоре като хванат някой в прегрешение - останалите вместо да кажат "да така е, случва се и измежду някои от нас или повечето от нас" - започват едни усуквания едни съсловни защитавания - за чий какво точно се постига по този начин - увеличаване на лицемерието в тази държава ?
Затова да не делим хората на групи. Да не ги делим на Софиянци и провинция, на лекари и пациенти и т.н. Всички дето живеят на тази територия трябва да разберат, че са в един кюп. И колкото повече всеки иска да се спасява по единично толкова повече накрая няма да я има тази територия като България а ще стане булгаристан.

Публикацията е редактирана (07-03-08 09:04)

Дата:   07-03-08 09:06

sorry за дългия off-topic, но такива партийни лозунги "отнасяйте се с уважение към лекарската професия... " в днешна България са просто предизвикващи крещящо възмущение.

Автор: overflow   
Дата:   07-03-08 09:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: portradamus   
Дата:   07-03-08 10:59

За да станеш лекар дори по комунистическо време се е искало здраво дупе и много четене. А после за специалност как се учи малко хора знаят. Даром лекар трудно се става и няма смисъл. Ако имаш здрави връзки е много по-изгодно да се уредиш да си директор на завод или банка.

@overflow: ако избягаш от България заради здравеопазването, стой далече от Британия. Щото това дето е в България е по Британски модел, и там кашите са същите.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.