Автор: Manchev
Дата: 29-02-08 21:30
Днес видях от 20м разстояние историята. Карахме по Мадрид с приятели, и се бяхме наредили за ляв завой към канала(посока- Орлов мост). Тъкмо завиваме и момчето до мен извиква- лелее, какво стана там бе! Аз не можах да се обърна веднага защото карах, но в следващия момент видях малко дете проснато на улицата и черен джип. Спряхме колата на спирката на автобусите на канала, и веднага отидохме да видим дали може да се направи нещо. Видяхме как майката и още един човек носеха детето към 17та поликлиника- абсолютно нелогична постъпка според мен, защото то можеше да има счупвания, но когато стане такова нещо човек не мисли. Това, което беше потресаващо за мен е, че шофьорът- огромен дебел гологлав с черна фланелка по него и ланец, беше оставил джипа на мястото където беше блъснал детето и се беше наредил на бутката на ъгъла съвсем спокойно да си купи вестник- сякаш чакаше КАТ за някое леко одраскване или нещо от сорта. Такова хладнокръвие...жената с него също. В интерес на истината човекът не е виновен за самия удар, улицата там е много тясна, а колите се движат сравнително бързо, абсолютно малоумие е да пресичаш пред спряло превозно средство на 10метра от светофар!!! Амиго, тази жена явно не пресича така само пред маршрутки, а и пред рейсове, трамвай, и т.н. Относно шофьора, според мен най-логичното действие беше да качат детето в колата и да го закарат в ИСУЛ, на 5 минути от мястото е. В момента лекарите се борят за живота на момчето, в БТВ казаха, че в 22ч по новините ще кажат какво става.
|
|